Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράταση ισχύος Οικοδομικών Αδειών


Recommended Posts

  • 1 month later...

άδεια που έχει εκδοθεί το 2006 και η οικοδομή κατασκευάστηκε μέχρι το στάδιο των επιχρισμάτων άμεσα είναι ακόμα σε ισχύ??? η πολεοδομία είναι σε σύγχυση.

Link to comment
Share on other sites

Σαν Ο.Α ισχύει για μια 4/ετία. Επομένως έχει λήξη. Το πρόβλημα της ΥΔΟΜ είναι αν δικαιούται σύμφωνα με το άρθ 42 Ν 4495/17, την επ' αόριστο ισχύ της.

5.   Η οικοδομική άδεια αναθεωρείται, μετά τη λήξη της, για την παράταση της ισχύος της, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και αυτοψία από ελεγκτή δόμησης :

α) για τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία λήξης της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης αναθεώρησης, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας δεν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου,

β) για τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία λήξης της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου,

γ)  για αόριστο χρόνο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας ή της πράξης αναθεώρησής της έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός, οι όψεις του κτιρίου και η στέγη του κτιρίου, όπου αυτή είναι υποχρεωτική και εφόσον ο ιδιοκτήτης και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου υποβάλλουν υπογεγραμμένο χρονοδιάγραμμα προόδου της εκτέλεσης του έργου στην αρμόδια Υ.ΔΟΜ.. Στην περίπτωση μεταβολής του χρονοδιαγράμματος, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να ενημερώσει εγγράφως την Υ.ΔΟΜ. και τον αρμόδιο επιβλέποντα μηχανικό πριν από οποιαδήποτε έναρξη – συνέχιση των εργασιών, 

Link to comment
Share on other sites

Τυπικά δεν μπορεί, εφόσον η σχετική παράταση για την ολοκλήρωση στέγης και όψεων έληξε την 31.12.2019.

Ίσως δοθεί και νέα παράταση αυτών των περιπτώσεων. Προς το παρόν δεν είναι δυνατή η αναθεώρηση αφού δεν μπορεί να ενταχθεί στο νέο καθεστώς αναθεώρησης.

(καλησπέρα Βασίλη)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θόδωρε καλησπέρα 

Αυτή η παράταση  μέχρι 31-12-19 που αναφέρεις, δόθηκε για να γλυτώσει κάποιος τυχόν πρόστιμα από το Δήμο για την μη ολοκλήρωση της όψης.

Το πρόβλημα  για την ΥΔΟΜ είναι, αν μπορεί ή όχι να θεωρήσει μια όψη ( χωρίς κουφώματα -βαψίματα και πιθανώς και στέγη) περαιωμένη, (και μάλιστα εντός του χρόνου ισχύος της) ώστε "πατώντας" στην παρ γ    να του δώσει ή να μην του δώσει την επ΄ αόριστο παράταση!

(εγώ προσωπικά δεν θα την  έδινα και θα ζητούσα την έκδοση άλλης Ο.Α αποπεράτωσης

Κάνω λάθος?) 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Καλησπέρα συναδελφοι,
έχω μια άδεια οικοδομής η οποία εκδόθηκε το 2004 και έληξε το 2008.Η άδεια αυτή εκδόθηκε βάση του Π.Δ. 13/7/93 .Η οικοδομή έχει ολοκληρωθεί περίπου στο 80% έχει ολοκληρωθεί ο φερόντας οργανισμός οι τοιχοποιίες και η στέγη  ,ωστόσο ποτέ δεν είχε γίνει θεώρηση και σύνδεση της με εργοταξιακο ρεύμα και ποτέ δεν συνδέθηκε  με αυτο.Ο πελάτης μου για να ολοκληρώσει την οικοδομή του χρειάζεται εργοταξιακο ρεύμα ,οπότε ξεκίνησα να κάνω αναθεώρηση της άδειας για παράταση ισχύος και σύνδεση με εργοταξιακο.Στον 4495/17 αναφέρει ότι πρέπει να γίνει αυτοψία από ελενκτη δόμησης στο άρθρο 42 και 5α ,όμως στην πολεοδομία της περιοχής μου με ενημέρωσαν ότι δεν απαιτείται γιατί η άδεια είναι παλιά(2004).Γνωριζει κάποιος που αναφέρεται αυτό η είχε κάνεις αντίστοιχη υποθεση;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
 
Link to comment
Share on other sites

Ο έλεγχος από Ε.Δ άρχισε να εφαρμόζεται για όσες οικ εργασίες άρχισαν από 1-3-2012

Σχετικό είναι αυτό  http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=cAOQF6iocTM%3d&tabid=777&language=el-GR

Link to comment
Share on other sites

Οικοδομική άδεια που έχει εκδοθεί 17/03/2010. Με τις διάφορες παρατάσεις, ισχύει μέχρι 17/03/2020 ή μέχρι 31/12/2020? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

παρ  άρθρ. 50 Ν. 4495/175  [ παρ.5 σύμφωνα με την παρ.3 Αρθ-30 του Ν-4513/18] .

Η ισχύς των οικοδομικών αδειών και τυχόν αναθεωρήσεών τους, οι οποίες δεν είχαν λήξει την 1-3-11, καθώς και άδειες που εκδόθηκαν μετά την ανωτέρω ημερομηνία και έως την 1-3-12 σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ/8-7-93 (ΦΕΚ-795/Δ/13-7-93), παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης τους έως τις 31-12-20.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.