Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[A10] Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αρχείων του 4178


Recommended Posts

Πάντως κανένα ΤΕΕ κεντρικό και μη, δεν συμπεριέλαβε (και κακώς)

ως λόγο παράτασης, την εκ παραλλήλου με την αποπεράτωση των  δηλώσεων Ν 4178/13 μέχρι την 3-11-18, 

έναρξη λειτουργίας του συστήματος e-Άδειες που  απαιτούσε αρκετό χρόνο απασχόλησης  των μελών του

   

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

Πάντως κανένα ΤΕΕ κεντρικό και μη, δεν συμπεριέλαβε (και κακώς)

ως λόγο παράτασης, την εκ παραλλήλου με την αποπεράτωση των  δηλώσεων Ν 4178/13 μέχρι την 3-11-18, 

έναρξη λειτουργίας του συστήματος e-Άδειες που  απαιτούσε αρκετό χρόνο απασχόλησης  των μελών του

   

Επι του οποιου παρεπιπτωντος οι μηχανικοι που θα αποφασισουν να ασχοληθουν με ηλεκτρονικη εκδοση αδειων βρισκονται παλι σε εναν απιστευτο κυκεωνα ταυτοχρονα με την αδυναμια των πολεοδομιων να αντιμετωπισουν τα νεα δεδομενα. 

Link to comment
Share on other sites

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=5934&language=el-GR

Προς διευκόλυνση των επαγγελματικών φορέων του τεχνικού κόσμου, θα δοθεί παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας, που εκπνέει στις 3 Νοεμβρίου 2018, για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του ν.4178/2013.
 
Η παράταση θα δοθεί με τροπολογία του άρθρου 99 του ν.4495/2017. Μέχρι την ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.
  • Like 2
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

αυτό δεν έχει καμιά σχέση 

Γιατί έτσι και αλλιώς δήλωση Ν 4178 ακόμη και περαιωμένη  μπορεί οποτεδήποτε να μεταφερθεί στον 4495

(αν πάντως μεταφερθεί και αλλάξεις τ.μ με ανέβασμα ειδικού προστίμου άνω του 20% -μπλέκεις με επιτροπές κτλ)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Να υποθέσω ότι πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο εάν μια νομιμοποίηση του Ν4178 δεν προχωράει σε τελική υπαγωγή εάν έχει ανέβει το φύλλο αδείας; Και πριν ανέβει και μετά, το μήνυμα  είναι «Δεν είναι δυνατή η οριστική υπαγωγή της δήλωσης λόγω εκκρεμότητας οικοδομικής άδειας.».

edit: Φαντάζομαι την αίτηση με email απαιτούν.

edit: Υπάρχει στα ήδη στα «Αιτήματα»

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει αφού έχεις ανεβάσει στα αρχεία την άδεια νομιμοποίησης να πας στα αιτήματα και να ζητήσεις προώθηση σε οριστική υπαγωγή.

Edited by danaikaterina
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

γεια σας ,

σε δήλωση του ν.4178/2013 με ημερομηνία υπαγωγής 01/06/17  και οριστική υπαγωγη στις 28/03/18 τώρα η συμβολαιογράφος που θα τροποποιήσει τη σύσταση μας ζητάει να κάνουμε αιτημα να γυρίσει η δήλωση σε προηγούμενο στάδιο και να συμπληρώσουμε στην τεχνική έκθεση οτι "οι αυθαιρεσίες έγιναν το 2004" αντι τη φράση που έχει γραφεί οτι "οι αυθαιρεσιες έγιναν μαζί με την οικοδομη(0Α ΧΧΧ/2004)" και ακόμα μια μικρή λεπτομέρεια αναλυτικού υπολογισμού των τετραγωνικών υπέρβασης ο οποίος όμως φαίνεται στο διάγραμμα κάλυψης.Την δήλωση έχει υπογράψει ο πατέρας μου που απο το καλοκαιρι έχει κάνει τα χαρτια του για σύνταξη.:wacko:

Εγώ νομίζω οτι δε γίνεται αυτο που μας ζητάει και οτι είναι παραλογο. Εσείς τι λέτε?

Ακόμα μας ζητάει αντιγραφο σχεδίων με τη δηλωση οτι είναι ταυτόσημα με αυτα που έχουν ανέβει στο σύστημα κ.τ.λ Αυτά  τα είχε σφραγίσει και υπογράψει ο πατέρας μου . Τώρα τα αντίγραφα αφού πρέπει να είναι ταυτόσημα μπορεί να τα υπογραψει και να τα σφραγίσει πάλι ο ίδιος αφού είναι συνταξιούχος και επιπλεον τη σφραγίδα του την έχει πετάξει...

Edited by anpap
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει έχει καταντήσει κουραστική αυτή η ιστορία με τους συμβολαιογράφους που ο καθένας ζητάει να γράφουμε ότι του κατέβει με τον τρόπο που αυτός θέλει στην τεχνική έκθεση. Ακόμα και να θέλεις να βοηθήσεις (εγώ προσωπικά πριν να κάνω οριστική τα στέλνω όλα πακετάκι στο συμβολαιογράφο να τα δει και βγάζω βεβαίωση μόνο όταν μου πουν ότι είναι έτοιμοι για συμβόλαιο για να μην έχουμε πισωγυρίσματα) αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν η υπαγωγή πραγματοποιείται ανεξάρτητα και νωρίτερα από το συμβόλαιο. Δηλαδή για μια υπαγωγή που ολοκληρώθηκε σήμερα αν αποφασίσουν να κάνουν συμβόλαιο 15 χρόνια μετά θα ψάχνουν το μηχανικό που την έκανε που ποιος ξέρει που θα είναι για να αλλάζει χαζομάρες στην τεχνική του έκθεση?? Δεν μιλάω για περίπτωση που υπάρχουν λάθη ή ελλείψεις το τονίζω! Αλλά δεν μπορούν οι συμβολαιογράφοι να ορίζουν με το κόμμα το κείμενο που θα γράφουμε εμείς στην τεχνική μας έκθεση. Δεν είναι δική τους δουλειά. Αν είναι έτσι να τους υπαγορεύω κι εγώ τι να γράφουν στα συμβόλαια! Ο μηχανικός ολοκλήρωσε τη δήλωση και βγήκε στη σύνταξη. Τέλος. Δεν μπορεί σήμερα να κάνει καμία αλλάγη. Αν χρειαζόταν να γίνει κάποια αλλαγή για σοβαρό λόγο τότε θα έπρεπε η δήλωση να μεταφερθεί σε άλλον ενεργό μηχανικό και να κάνει αυτός τις αλλαγές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει κάτι τέτοιο μόνο και μόνο για να συμπληρώσεις 2 λέξεις στην τεχνική έκθεση επειδή δεν αρέσει στο συμβολαιογράφο. Σήμερα ένας καινούριος μηχανικός ελέγχει την παλιά δήλωση και εφόσον τα βρίσκει όλα καλά εκδίδει βεβαίωση με μνεία ότι οι αυθαιρεσίες τακτοποιήθηκαν σύμφωνα με την τάδε δήλωση. Το πολύ πολύ αν θέλεις και συμφωνείς να δεχτείς να γράψεις κάποιες λεπτομέρειες στη δική σου τεχνκή έκθεση. Από κει και πέρα ευτυχώς έχει και άλλους συμβολαιογράφους (λίγους δυστυχώς) που έχουν λογική και είναι μια χαρά συνεργάσιμοι.

p.s. Σχέδια με αναφορά ότι είναι ταυτόσημα με του 4178 έπρεπε να έχει ο πατέρας σου με ημερομηνία πριν να βγει στη σύνταξη και να τα έχει παραδόσει στον πελάτη με την ολοκλήρωση της υπαγωγής.

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.