Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[A10] Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αρχείων του 4178


Recommended Posts

Συνάδελφοι don't panic, δε θέλω να πιστέψω ότι δε ξέρουν τι δηλώνουν, αναφέρθηκε παράταση και θα έρθει, μέχρι να λήξει και η προθεσμία του 4495 θεωρώ πως θα δημοσιευθεί.

Link to comment
Share on other sites

στις 21/10 εγινε καταθεση τροπολογιας για το θεμα αυτο στο νομσχεδιο "επενδυω στην Ελλαδα"

https://www.b2green.gr/el/post/73974/afthaireta-katatethike-tropologia-gia-tin-paratasi-taktopoiisis-vasei-tou-n4178-2013

Δεν  περασε.

Απο εκει και περα, ειναι περαν πασης λογικης να λεμε οτι, ενας υπουργος,   "δεν ηξερε τι ελεγε",

μετα απο καποια συσκεψη με τους εκπροσωπους  του ΤΕΕ που του εθεσαν το θεμα,

[και  επιβεβαιωσε τα συζητηθεντα ο προεδρος του ΤΕΕ]

αδικα το παιδευετε  το θεμα...

 

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Θα το ανακοινωσουν μεσα στη βδομαδα μαζι με το 4495/17, τελικα μαλλον υπερ του προεδρου θα λειτουργησει....σιγουρα θα υπαρξουν καποιοι που θα σκεφτουν.. « ας μην ρισκαρω και ψηφισω κατι αλλο» περαν απο αυτου που εκανε τις ανακοινωσεις.... :) για σκεφτειτε....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν έχουν κατανοήσει τι δηλώνουν για τις παρατάσεις ούτε την διαφοροποίηση και την ανάγκη να ολοκληρωθεί μία δήλωση στον 4178.  Από σημερινά δημοσιεύματα :

Στον αέρα 350.000 κτίσματα


Παράλληλα η νέα ρύθµιση του υπουργείου θα δίνει λύση και στις µη περαιωµένες τακτοποιήσεις του προηγούµενου νόµου, του 4178, οι οποίες κινδυνεύουν ακόµα και µε ακύρωση, καθώς σε χιλιάδες περιπτώσεις δεν έχει υποβληθεί το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών και σχεδίων.

Αποτέλεσµα είναι να βρίσκονται αυτήν τη στιγµή στον «αέρα» περισσότερα από 350.000 αυθαίρετα κτίσµατα, για τα οποία οι ιδιοκτήτες έχουν προχωρήσει σε «τακτοποίηση». Πρόκειται για αυθαίρετα, για τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποπληρωθεί παράβολα και µεγάλο µέρος ή και το σύνολο των προστίµων και ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος µεταφοράς τους, αφού ο ισχύων νόµος προσφέρει µεν χαµηλότερα πρόστιµα και διευκολύνσεις, αλλά έχει αυστηρότερους όρους υπαγωγής.

Ωστόσο από τα 670.000 δηλωµένα αυθαίρετα αυτής της κατηγορίας εκτιµάται ότι για περισσότερα από τα µισά δεν έχει ολοκληρωθεί η αποστολή δικαιολογητικών από τους µηχανικούς. Ετσι, ενώ τα κτίσµατα έχουν ήδη τακτοποιηθεί, οι αιτήσεις υπαγωγής που έχουν γίνει µπορεί να θεωρηθούν νοµικά άκυρες.

Για τις περιπτώσεις αυτές, για τις οποίες η προθεσµία διεκπεραίωσης λήγει σήµερα, συζητείται µεταξύ άλλων η χορήγηση κλιµακωτής τρίµηνης παράτασης ανάλογα µε την ηµεροµηνία µεταφοράς.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό. Ενώ μάλιστα οι προηγούμενες δηλώσεις έκαναν σαφές ότι η παράταση θα δοθεί για την ολοκλήρωση υποβολής αρχείων στον 4178.

Link to comment
Share on other sites

Ή ολα αυτά γίνονται επι τούτου ή αυτοί που τα γραφουν ειναι άσχετοι. Όπως και να χει είναι επικίνδυνα τα πράγματα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.