Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[A10] Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αρχείων του 4178


Recommended Posts

On 23/9/2018 at 12:43 ΠΜ, pipakos said:

Γίνεται ναι. Βάζεις τους σωστούς συντελεστές και θα σου βγάλει να πληρωθεί η διαφορά, οπότε ανακοινώνεις στον ιδιοκτήτη με τρόπο την λυπητερή. Αν έχει μεταφερθεί η δήλωση από 4014 και δεν έχουν αυξηθεί μέτρα ή λοιπές παραβάσεις το πρόστιμο θα μείνει ως έχει. Η επιπλέον διαδικασία της αλλαγής του προστίμου άνω του 20% που αναφέρεις αν δεν κάνω λάθος αφορά μόνο τον 4495.

Εννοείται πως υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς της δήλωσης στον 4495, όπου τις περισσότερες φορές οι συντελεστές είναι ευνοϊκότεροι και τα πρόστιμα μικρότερα, εκτός αν έτσι μπλέκεις με στατικές επάρκειες, οπότε εκεί τα ζυγίζεις..

Νομίζω συνάδερφε οτι αυτό δεν ισχύει. Δεν πρεπει να βγαζει πλεον εντολες πληρωμης ο 4178.  Πρέπει να περάσω ΣΥΠΟΘΑ.

Υπάρχει κάποια άλλη άποψη;

Link to comment
Share on other sites

On 23/9/2018 at 12:43 ΠΜ, pipakos said:

Η επιπλέον διαδικασία της αλλαγής του προστίμου άνω του 20% που αναφέρεις αν δεν κάνω λάθος αφορά μόνο τον 4495.

Δυστυχώς, από ότι φαίνεται και από το μήνυμα στην αρχική σελίδα του συστήματος ισχύει και για το Ν. 4178

 

παρ 2 αρ. 2 ΚΥΑ27454.2631. 14-11-17.png

Link to comment
Share on other sites

Ναι έχετε δίκιο για μεταβολή προστίμου >20% χρειάζεται η διαδικασία του ΣΥΠΟΘΑ και στον 4178. Εγώ θυμόμουν παλιά δήλωση δική μου πριν από 2 μήνες περίπου όπου είχα κάνει τροποποίηση, είχε αυξηθεί το πρόστιμο κι εκδόθηκε κανονικά νέα εντολή πληρωμής στον 4178, αλλά από ό,τι βλέπω τώρα η αλλαγή ήταν μικρότερη του 20%.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση είναι του 4/2018. Αν έκανες πριν δυο μήνες τη μεταβολή και η διαδικασία προχώρησε χωρίς περαιτέρω ενέργειες, τότε απλά το έγραψαν για να είναι καλυμμένοι και να πετάξουν την ευθύνη (όπως πάντα άλλωστε) στο μηχανικό της δήλωσης. Πάντως, εγείρονται και αμφιβολίες για την ερμηνεία που δίνει η ανακοίνωση του ΤΕΕ αφού δεν απορρέει ευθέως από το νόμο κάτι τέτοιο, ούτε και από την σχετική απόφαση, αναφορικά με τις δηλώσεις του Ν. 4178.

Link to comment
Share on other sites

Στη δήλωση που αναφέρω έχει βγει νέα εντολή πληρωμής στα οικονομικά στοιχεία που ζητάει να πληρωθεί η διαφορά του προστίμου μετά την αλλαγή των συντελεστών. Από ό,τι βλέπω ο πελάτης την έχει μέχρι σήμερα απλήρωτη. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να την πληρώσει και να μην ενημερωθεί η πληρωμή (να πάνε τα λεφτά στο λογαριασμό απόρριψης) ή να ενημερωθεί η πληρωμή αλλά να μην μπορέσει να οριστικοποιηθεί η δήλωση? Δεν το ξέρω αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω αν το ξέρει σίγουρα κάποιος άλλος συνάδελφος. Ξαναλέω όμως εγώ δεν έχω αύξηση προστίμου πάνω από 20%.

Link to comment
Share on other sites

 

5 λεπτά πριν, pipakos said:

Στη δήλωση που αναφέρω έχει βγει νέα εντολή πληρωμής στα οικονομικά στοιχεία που ζητάει να πληρωθεί η διαφορά του προστίμου μετά την αλλαγή των συντελεστών. 

Μπορείς να επικολλήσεις το ακριβές μήνυμα αυτού που ζητάει;

Link to comment
Share on other sites

On 21/9/2018 at 3:50 ΜΜ, Pavlos33 said:

Eννοείς μάλλον την 12 μηνη προθεσμία  σε δηλώσεις του ν. 4178 (οι οποίες θα παραμείνουν σε αυτόν) να ανέβουν όλα τα απαιτούμενα εκ του νόμου δικαιολογητικά στο πληροφοριακό σύστημα.

Τα υπόλοιπα που αναφέρεις περί πρώτου εξαμήνου του Ν. 4495 προκειμένου να ληφθεί η έκπτωση του 20% με παράταση (ν. 4546) μέχρι 8/10/2018 ισχύουν, αλλά τι σχέση έχει με το ανέβασμα των δικαιολογητικών σε δηλώσεις Ν. 4178;

Με τη λογική οτι αν το α' εξάμηνο έληγε στις 8/4/18, το 12 μηνο έληγε 8/10/18. Προφανώς όμως το 12μηνο για την υποβολή των δικαιολογητικών του 4178 μέτρησε απο την έναρξη ισχύος του ΦΕΚ, ενω το α εξάμηνο υπαγωγής στον 4495 απο την κατάθεση του νομοσχεδίου..

Link to comment
Share on other sites

Το δοκίμασα και σε άλλη δήλωση του 4178 σήμερα για να είμαστε σίγουροι σχετικά με το τι ισχύει αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Ανεβάζω τις δόσεις πληρωμής πριν (σωσμένο αρχείο pdf παλαιότερης ημερομηνίας) και μετά (σωσμένο αρχείο pdf σήμερα). Όπως φαίνεται το σύστημα ζητάει να πληρωθεί η διαφορά (οι δόσεις από 24 έγιναν 25 και το πρόστιμο στο σύνολο αυξήθηκε).

Δεν βγάζει κάποιο μήνυμα, απλά αναπροσαρμόζονται οι δόσεις και είναι απαιτητή η πληρωμή της διαφοράς του προστίμου.

META.jpg

ΠΡΙΝ.jpg

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Η προθεσμία σήμερα είναι οι 3/11/2018; 

http://www.teetkm.gr/παράταση-στις-δηλώσεις-του-νόμου-4495-2017-ζη/

Edited by krank
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.