Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[A10] Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αρχείων του 4178


Recommended Posts

17 ώρες πριν, laxanos said:

Συνήθως αυτο εμφανίζεται σε περιπτώσεις οπού δεν περιλαμβάνεται η ειδικότητα του μέλους στις ειδικότητες που μπορούν να διενεργήσουν την συγκεκριμένη μελέτη.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση laxanos μάλλον αυτό πρέπει να φταίει, θα το κοιτάξω!

Link to comment
Share on other sites

Αντε πρεπει να γινει κι αυτο να μη λιωνουμε στο αγχος... (και αλλη φορα να κλεινουμε τις υποθεσεις in time)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για τις αμοιβες τι αρχεια αναβεζετε στο συστημα?

Το εντυπο καταθεσης στην τραπεζα αρκει η υποβαλλουμε και τον τροπο υπολογισμου των αμοιβων?? Συμφωνητικο??

 

Διόρθωσε το κείμενό σου πατώντας το κουμπί "επεξεργασία" και βάλε τόνους. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Παράθεση

Για τις αμοιβές εγώ ανεβάζω το παραστατικό που κόβω.

 

 

Και είμαστε εντάξει σε ένα έλεγχο μόνο με το παραστατικό χωρίς να καταθέσει ο ιδιοκτήτης τα χρήματα σε τράπεζα και χωρίς το έντυπο του υπολογισμού της νόμιμης αμοιβής?   Όμως άνω  των 500 ευρώ οι αμοιβές   θα πρέπει να εξοφλούνται μέσω τράπεζας,  όπως ισχύει για όλους τους επαγγελματίες. 

Το  ΦΕΜ, το σύστημα  αν και το έχει σαν γενική απαίτηση δεν το έχει στα υποχρεωτικά, οποτε μπορουμε και να μην το υποβαλλουμε υποθετω.  

Σχετικά με τις λοιπές παραβάσεις ανεβάζετε την τεχνική έκθεση μαζί με τον προυπολογισμό των λοιπών παραβάσεων και  την προμέτρηση?

Edited by feim
Link to comment
Share on other sites

Θετικά αντιμετωπίζει το ΥΠΕΝ το αίτημα  να δώσει παράταση για την ολοκλήρωση υπαγωγής στο ηλεκτρονικό σύστημα των δηλώσεων αυθαιρέτων του νόμου 4178/2013, που λήγει στις αρχές Νοεμβρίου 2018, και σύμφωνα με τις πληροφορίες του ecopress εξετάζεται η διάρκεια της παράτασης και ο χρόνος ανακοίνωσης της.

...

Οι πληροφορίες του ecopress αναφέρουν ότι από τον υπουργό ΠΕΝ Γ. Σταθάκη εξετάζεται θετικά το αίτημα να δοθεί παράταση για την ολοκλήρωση υπαγωγής των δηλώσεων αυθαιρέτων του νόμου 4178/2013 και εκτιμάται ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί άμεσα.

Παράλληλα όμως γίνεται γνωστό ότι ο αρμόδιος υπουργός δέχεται ορισμένες εσωτερικές εισηγήσεις, να περικόψει από  εξάμηνη σε πεντάμηνη η και μικρότερης διάρκειας την προτεινόμενη παράταση, όπως επίσης να  καθυστερήσει τη σχετική ανακοίνωση, ώστε όπως λένε οι εισηγητές,  να δημιουργηθεί πίεση για την υποβολή των δηλώσεων και «για να δώσει πολιτικό μήνυμα αυστηρής εφαρμογής της νομοθεσίας για τα αυθαίρετα».

Αναζωπυρώνεται λοιπόν σε νέα εκδοχή το σίριαλ, που εκτυλίχθηκε στο ΥΠΕΝ  πρόσφατα με  τις εκπτώσεις των προστίμων αυθαιρέτων, στο οποίο πάλι οι εσωτερικοί εισηγητές είχαν προτείνει να μην δοθεί παράταση και τελικώς ελήφθη απόφαση μίνι παράτασης, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2018.

 

http://ecopress.gr/?p=14149

 

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλά δώστε μας μια ωραία παράταση μέχρι τις εκλογές και αφήστε τις τσιγγουνιες κι εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε να είμαστε συνεπείς. Ούτως ή άλλως στο σχέδιο νόμου μας είχατε τάξει έναν χρόνο ακόμα και μετά τον κόψατε.

Και καταλάβετε επιτέλους ότι η έκπτωση του 20% πρέπει να παραμείνει αν θέλετε να συνεχίσετε να έχετε έσοδα από τα αυθαίρετα. Αν και μάλλον το έχετε καταλάβει ήδη και απλά αγχώνετε τον κόσμο για να τρέξει.

Edited by pipakos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αντιμετωπίζει κανένας άλλος σήμερα πρόβλημα με την λειτουργία της πλατφόρμας του 4178? Προσπαθώ από το πρωί να δουλέψω και η περιήγηση στο περιεχόμενο των δηλώσεων είναι  βασανιστικά αργή. Και το upload αρχείων σέρνεται.

Είναι γενικό πρόβλημα, ή μήπως φταίει κάτι σε εμένα?

Link to comment
Share on other sites

Νέα παρέμβαση για παράταση της προθεσμίας για τα αυθαίρετα βάσει του Ν.4178/2013

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου, με παρέμβασή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, επισημαίνει τους λόγους και ζητά την χορήγηση εξάμηνης παράτασης της προθεσμίας ανάρτησης των δικαιολογητικών και σχεδίων για την περαίωση των δηλώσεων του Ν.4178/2013 που δε θα μεταφερθούν στο νέο Νόμο.

https://www.b2green.gr/el/post/63089/nea-paremvasi-gia-paratasi-tis-prothesmias-gia-ta-afthaireta-vasei-tou-n4178-2013

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.