Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

fespa και ubuntu


Recommended Posts

Εγκατέστησα το fespa με το wine , ξεπέρασα το πρόβλημα με την αναγνώριση του hasp και την εμφάνιση των ελληνικών στα μενού , αλλά ενώ ανοίγει τα μενού , δεν είναι ενεργά κάποια περιεχόμενα αλλά σε γκρί χρώμα , απενεργοποιημένα , σαν να μην έχει γίνει σωστή αντιστοιχία με τα επιμέρους exe των κολονών , δοκών , πλακών κλπ. Αν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να γνωρίζει από linux ας επικοινωνήσει μήπως με βοηθήσει γιατί εγώ δεν ξέρω πολλά. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κατάφερες να εγκαταστήσεις και τη Microsoft Visual C++ 2010; Ίσως υπάρχει κάποιο θέμα εκεί. (Άκυρο, απ' ότι είδα πρέπει να λειτουργεί σωστά). Παίζει να υπάρχει θέμα με το κλειδί; Δηλαδή να μην έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα χαρακτηριστικά του;

Το σχεδιαστικό κομμάτι λειτουργεί πλήρως;

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Πήρα τηλέφωνο στην fespa και τους είπα ότι δεν μου ζήτησε κωδικό ενεργοποίησης και μου είπαν γιαυτό ήταν ανενεργά τα μενού. Μου είπαν ότι είχα εγκαταστήσει την έκδοση με τον ΚΑΝΕΠΕ και γιαυτό δεν ανοίγουν και να εγκαταστήσω την έκδοση 5.1.0.2 που δεν έχει τον ΚΑΝΕΠΕ. Όταν το έκανα αυτό μου μπλόκαρε το hasp. Είδα ότι μου έφτιαξε ένα νέο αρχείο μέσα στο wine με rules για το κλειδί , διαφορετικό αυτήν την φορά και σε ονομασία και σε περιεχόμενο. Μάλλον το κλείδωμα είναι διαφορετικό στις δύο εκδόσεις. Το πάλεψα λίγο αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει. Σε λίγες μέρες θα το ξαναπροσπαθήσω. 

Πάντως ψάχνοντας στο ιντερνετ γενικά τα Sentinel hasp , όπως είναι του Fespa , σε άλλους με διαφορετικά προγράμματα , τελικά δουλεύουν αφού το ψάξουν αρκετά , αλλά πρέπει αν ξέρεις linux και εγώ δεν ξέρω. Αλλάζουν το SYSFS με ATTRS με τον κατάλληλο τρόπο και δουλεύει. Αυτό έκανα εγώ αντιγράφοντας τυφλά κάποιες εντολές και έκανα την άλλη έκδοση να δουλέψει. 

Edited by Τσιγαρίδας Φραγκίσκος
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, κατάφερα να δουλέψω τον Τέκτων 10 (έχω κλειδί μόνο για τον Τέκτωνα και όχι για το FESPA) στο linux mint 13 (ubuntoειδές), πάνω στο playonlinux 4.0.14.

 

Εγκατέστησα την έκδοση του MASTER 10 - 5.4.0.14f με τη βοήθεια του playonlinux, χωρίς να κάνω καμία ρύθμιση, πέρα από το να δώσω όνομα στο εικονικό drive.

Κατά την εγκατάσταση των οδηγών του hasp, βγάζει error.

 

Οπότε πήγα στην παρακάτω σελίδα

 

http://sentinelcustomer.safenet-inc.com/sentineldownloads/?s=&c=End+User&p=Sentinel+HASP+HL&o=all&t=all

 

όπου και έχει native οδηγούς του κλειδιού για το ubuntu (αρχείο .deb)

 

Το εγκατέστησα και το MASTER άνοιξε κανονικά και μου ζήτησε κωδικό ενεργοποίησης από το internet. Έκανα την ενεργοποίηση και δουλεύουν όλα τα μενού, που έχω αγορασμένα, απροβλημάτιστα.

 

Όποιος συνάδελφος έχει κλειδί για fespa, ας κάνει μια προσπάθεια, μήπως και δουλέψει.

 

Και ένα screenshot.

post-5538-0-51699500-1397687300_thumb.png

Edited by ted78
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ένα πρώτο προβληματάκι που εντόπισα, είναι ότι αν υπάρχουν φορτωμένες φωτογραφίες στο αρχείο σχεδίου, δείχνει την απεικόνισή τους, σε άλλη θέση, από εκεί, που πραγματικά βρίσκονται. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχάριστα νέα συνάδελφοι. Βρήκα και κλειδί του fespa και το πρόγραμμα λειτουργεί κανονικά, κάνει επίλυση και παράγει τεύχος. Όλα φαίνεται να λειτουργούν κανονικά. Είναι πάνω στην ίδια έκδοση MASTER, του προηγούμενου μηνύματος.

 

 

post-5538-0-59775700-1398376836_thumb.png

post-5538-0-61850700-1398376854_thumb.png

post-5538-0-49309900-1398376870_thumb.png

post-5538-0-92710400-1398377812_thumb.png

post-5538-0-89478600-1398377852_thumb.png

Edited by ted78
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...
  • 1 year later...

Στο fespa εκδοση 4.5.0.40 κάνοντας διπλο κλικ μετέφερα, κατα λάθος, την γραμμη εντολων και είναι ελαχιστοποιημενη με αποτελεσμα να μην φαινεται καμία εντολη. Δυνατότητα επανεγκατάστασης δεν έχω (εχω χάσει το cd  και στην σελίδα της LH δεν εχει τοσο παλια εκδοση).Κάποια βοήθεια κανεις για το πως επαναφερω την εργαλειοθηκη σε κανονικο μεγεθος;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.