Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υποχρεωτική στέγη σε όλη την επιφάνεια;


Giorgos Georgiou

Recommended Posts

Εγκ-50802/7/98   Εγκ-7/98
Υποχρέωση κατασκευής στέγης από τους όρους δόμησης της περιοχής.
Σε ποίες περιπτώσεις είναι υποχρεωτική

 

Λαμβάνοντας αφορμή από αιτήσεις ενδιαφερομένων πολιτών αναφορικά με το θέμα, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

1. Η κατασκευή της στέγης είναι υποχρεωτική στις περιπτώσεις κατά τις οποίες από τους όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή δεν επιτρέπεται η συνέχιση των οικοδομικών εργασιών εκείνων που ακολουθούν αυτές του φέροντος οργανισμού και των τοίχων πληρώσεως του κτιρίου προ της περατώσεως των εργασιών κατασκευής της στέγης έστω και αν πάνω από το κατασκευαζόμενο τμήμα της οικοδομής επιτρέπεται ή προβλέπεται η κατασκευή επί πλέον ορόφου (πχ το ΠΔ/21-11-81 Σπετσών ΦΕΚ-740/Δ/81).

2. Στις περιπτώσεις που από τους όρους δόμησης της περιοχής επιβάλεται η κατασκευή στέγης χωρίς να προβλέπεται η κατασκευή της σε συγκεκριμένο στάδιο των εργασιών της οικοδομής είναι δυνατόν η κατασκευή της να γίνεται μετά την εξάντληση του συντελεστή δόμησης μόνο εφόσον προβλέπεται μελλοντική εξάντληση του σδ σε όροφο άνωθεν του οποίου θα κατασκευασθεί μελλοντικά στέγη η οποία θα επικαλύπτει το κρίριο στο σύνολο του ή κατά το μεγαλύτερο μέρος του.

3. Στις περιπτώσεις που από τους όρους δόμησης της περιοχής εκτός της επιβολής της στέγης επιτρέπονται και άλλες κατασκευές και εγκαταστάσεις (εκτός της στέγης) από τις προβλεπόμενες στο Αρθ-16 του ΓΟΚ/85, όπως ισχύει, μπορεί να μην κατασκευάζεται στέγη σε ολόκληρη την έκταση του κτιρίου, εφόσον αυτό απαιτείται για λόγους κατασκευαστικούς των πιο πάνω εγκαταστάσεων.

Στην περίπτωση αυτή κρίνεται κατά τον έλεγχο από την πολεοδομική υπηρεσία εάν είναι σαν κυρίαρχο στοιχείο του κτιρίου η στέγη και σε περίπτωση αμφιβολίας μπορεί να παραπέμπεται το θέμα στην ΕΠΑΕ, σύμφωνα με την παρ.1 του Αρθ-3 του Ν-1577/85 όπως ισχύει.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από την εγκύκλιο αυτή καταλαβαίνω πως μπορώ να αφήσω επίπεδη οροφή σε τμήμα του κτιρίου αφού εκεί μελλοντικά θα κάνω προσθήκη ορόφου. Το τμήμα αυτό βέβαια είναι το 65% περίπου της επιφανείας αυτή τη στιγμή και με βάζει σε σκέψεις, αλλά θα το δω.

 

Το θεωρώ λογικό, αλλά θα πρέπει να το δω και στην Αρμοδια Υδομ.

 

Ευχαριστώ παρά πολύ για το ενδιαφέρον.

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.