Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ερώτηση για λογισμικά Τοπογραφίας


dieits

Recommended Posts

Καλησπέρα,

ενδιαφέρομαι για λογισμικό τοπογραφίας, ποιό χρησιμοποιείτε (κυρίως οι συνάδελφοι Τοπογράφοι);

Το προτείνετε;

Θα με ενδιέφερε και η δημιουργία μοντέλου εδάφους και ο υπολογισμός όγκων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 years later...

Το απόλυτο λογισμικό για τοπογραφία, μακράν όλων των άλλων, είναι το VERM. Εύχρηστο, και πλήρες. Είναι τόσο σωστά δομημένο που δέν σου χρειάζεται manual. Αυτό τα λέει όλα. Ενδεχομένως είναι στο σύνολό του ακριβότερο από άλλα, αλλά μπορεί κανείς να πάρει στην αρχή τη βασική έκδοση και εν συνεχεία προσθέτει επί μέρους κομμάτια σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Η επένδυση στο λογισμικό είναι σπουδαία απόφαση γιατί άν σκεφθείς τον χρόνο που αθροιστικά κερδίζεις στη δουλειά σου (λόγω ταχύτητας και αποδοτικότητας) η όποια διαφορά στην αρχική τιμή απόκτησης είναι απλά αστεία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι, γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο λογισμικό το οποίο να κάνει αυτόματα τη διαδικασία για να ανέβει το τοπογραφικό και να πάρει 

ΚΗΔ? Δηλαδή με ενσωμάτωση στο πρόγραμμα να δημιουργεί ΟΛΑ τα αρχεία που πρέπει να ανέβουν και φυσικά το ίδιο το dxf με τα σωστά layers? Θεωρώ ότι δεν είναι δύσκολο να γίνει από κάποιον προγραμματιστή.

Το VERM έχει κάποια ενσωμάτωση για την όλη διαδικασία ή απλά εξαγωγή σε autocad και εκτύπωση σε pdf?

Απ' ότι διαβάζω υπάρχουν αρκετά αξιόλογα ελληνικά προγράμματα για τοπογραφία, το καθένα με τα θετικά και τα αρνητικά του. Επειδή η τοπογραφία, διορθώστε με αν κάνω λάθος, είναι μια σχετικά universal διαδικασία, υπάρχουν ξένα προγράμματα που θα μπορούσε να επενδύσει κάποιος ώστε να ολοκληρώνει γρήγορα και με ασφάλεια τη δουλειά του? Υπάρχει κάποιο ξένο πρόγραμμα με τις βασικές δυνατότητες του VERM, να είναι ελαφρύ, που να πατάει ή όχι στο acad (θα προτιμούσα αυτόνομο)?

Προσωπικά δεν ζητάω πάρα πολλά για τη δουλειά ενός πολιτικού μηχανικού που ασχολείται και με κάποια τοπογραφικά και λίγο πολύ καλύπτεται με το excel, με το acad και με διάφορα lispάκια πάνω σε αυτό. Παρατηρώ όμως με κουράζει το γεγονός ότι για να ολοκληρώσω μια εργασία π.χ. σε αγροτεμάχιο με διανομή πρέπει σε excel να περάσω τα αναλυτικά σημεία και να τα ραπορτάρω, με άλλο πρόγραμμα κάνω μετασχηματισμό από HATT σε ΕΓΣΑ87, με άλλο πρόγραμμα σχεδιάζω, υπάρχουν και διάφοροι φάκελοι με αρχεία, φωτογραφίες κτλ κτλ. Έχω κατεβάσει την δοκιμαστική έκδοση του xrtc4 facelift το οποίο βρίσκω αρκετά καλό αλλά θεωρώ ότι χρειάζεται να έχει κάποιος 2 οθόνες ώστε να μην αλλάζει συνέχεια από acad σε xrtc κτλ. Πάντως δεν το αποκλείω.

Θα προτιμούσα ένα πρόγραμμα με αυτούσιο, καλό σχεδιαστικό, με αυτόματη προσαρμογή του μέγεθους των κειμένων ανάλογα με την κλίμακα εκτύπωσης (σαν το archicad για όσους το γνωρίζουν), με κάποια καλούδια για ευκολία π.χ. διανομή οικοπέδου υπό όρους (παραλληλία με γράμμη, καθετότητα κτλ).

Δεν θα τσιγγουνευτώ τα χρήματα αν είναι ένα πρόγραμμα που θα μου λύσει τα χέρια αλλά εννοείται ότι δεν θέλω να πληρώσω και ένα πολύ μεγάλο ποσό δεδομένου ότι θα χρειαστώ δύο θέσεις εργασίας, και φυσικά ρόλο θα παίξει και το ετήσιο κόστος συντήρησης.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δες και το Delsurvey

Έχει κάπως τσιμπημένη τιμή, αλλά είναι πολυεργαλείο. Βασίζεται σε Autocad, Zwcad ή Gstarcad.

Ζήτα έκπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το πρόγραμμα Dcad είναι πράγματι decent και κάτι παραπάνω. Το θεωρώ τιμιότατο με πάρα πολύ καλή τιμή. Κατέβασα τη δοκιμαστική έκδοση και μέχρι στιγμής με καλύπτει σε πάρα πολλά, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ ελαφρύ. Θα επιθυμούσα κάποιες βελτιώσεις που κατά τη γνώμη μου είναι εύκολο να γίνουν.

Σχετικά με το Delsurvey κατέβασα το εγχειρίδιο και θα το ψάξω λίγο αν και είναι 358 σελίδες. Ίσως να κάνει πολλά περισσότερα απ' όσα θέλω. Πάντως είδα από το εγχειρίδιο ότι έχει έκδοση demo για 30 εκκινήσεις.

Θα ήθελα να δοκιμάσω και το verm ή να δω βιντεάκια ή έστω να δω το εγχειρίδιό του. Έχω ακούσει καλά λόγια αλλά πάλι ίσως να είναι υπερβολικό για αυτά πoυ ζητάω.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε στο ίδιο επίπεδο τιμής με το DCad είναι και το TopoLisp.  Δεν έχει όμως demo.

To Verm μπορεί να είναι το καλύτερο (έχει ανεξάρτητο CAD) αλλά δεν υπάρχει demo και η τιμή ξεφεύγει 1200+. Εχει όμως δωρεαν τηλ. υποστήριξη-βοήθεια, κάτι που το DelSurvey τη χρεώνει πανάκριβα.

Πλήρες, φτηνό και εύχρηστο πρόγραμμα δεν υπάρχει. Κρίνε με βάση τις προτεραιότητες σου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα, για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, θα ήθελα τη γνώμη σας για το λογισμικό Verm. 

Έχει ωραία χαρακτηριστικά αλλά δεν υπάρχει κανένα βίντεο π.χ. για να δω και το περιβάλλον εργασίας. Και τα χρήματα είναι αρκετά για να αγοράσω κάτι που στο τέλος να μην με βολεύει. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.