Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή ξύλινου ποιμνιοστασίου


karasls

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Μπορεί να κατασκευαστεί ποιμνιοστάσιο με φέροντα οπλισμό κολώνες της ΔΕΗ και επικάλυψη (πλαγιοκάλυψη και οροφή με πάνελ πολυουρεθάνης 3εκ); Εννοώ, αν μπορεί να βγει κανονικά άδεια (εφόσον επιλύεται στατικά) σε μια τέτοια κατασκευή, με θεμελίωση κανονικά με πέδιλα ή ότι απαιτείται τέλος πάντων;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίως και μπορεί αρκεί να γίνουν (και να βγαίνουν) όλες οι απαιτούμενες μελέτες

Link to comment
Share on other sites

Οκ σε ευχαριστώ για την απάντηση. Απλώς παρακολούθησα κάποιες συζητήσεις και εδώ στο forum παλαιότερες, όπου συνάδελφοι σας μηχανικοί θεωρούν οτι ένα πρόβλημα με τις κολώνες της ΔΕΗ είναι ότι δεν έχουν σταθερές διατομές. Σε καμιά όμως απο αυτές τις συζητήσεις δεν καταγράφηκε κάποια εμπειρία μηχανικού που να κατέθεσε φάκελο για άδεια δόμησης και να έχει πάρει την άδεια για κατασκευή με τέτοιες κολώνες.

Link to comment
Share on other sites

Οι μελέτες πλέον δεν ελέγχονται , κατατίθενται στην υπηρεσία και υπεύθυνος για την αρτιότητα της μελέτης είναι ο υπογράφων μηχανικός. Αυτός είναι υποχρεούμενος, να τις έχει συντάξει βάση των ισχυόντων νόμων και προδιαγραφων.

Το θέμα των διατομών αντιμετωπίζεται με προσεκτική διαλογή του υλικού, απαίτησή ελάχιστης διατομής σε όλο το μήκος του μέλους και σχετική υπέρ της ασφάλειάς υπερδιαστασιολογηση της μελέτης.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι πως με όσους πιθανούς πελάτες έχω μιλήσει, έχουν την εντύπωση πως δεν θα έχουν θεμελίωση ..... Και τους πέφτουν τα αυτιά....

Link to comment
Share on other sites

Ναι γιατί, ξέρουν να φωνάζουν μόνο ένα συνεργείο το οποίο κατευθείαν "μπήγει" τις κολώνες στο έδαφος πιθανόν με λίγο τσιμεντάκι στη τρύπα που έχουν ανοίξει και αυτό είναι όλο.

Μιλάμε μόνο για αυθαίρετες κατασκευές φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.