Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

θόρυβος σε σωληνώσεις νερού


panos1974

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά!

 

Τετραόροφη πολυκατοικία η οποία τροφοδοτείται από μία παροχή νερού. Η παροχή πριν οδηγηθεί στο κολλεκτέρ "σπάει" σε μία διακλάδωση στην οποία παρεμβάλλεται πιεστικό. Δηλαδή τελικά στο κολλεκτέρ καταλήγουν δύο παροχές (α) αυτή του δικτύου και (β) αυτή που περνάει από το πιεστικό. Και οι δύο καταλήγουν σε ένα ταφ μετά το οποίο παρεμβάλλεται ρυθμιστής πίεσης (μειωτήρας) και μετά το κολλεκτέρ. Το κολλεκτέρ διανέμει το νερό  σε εννέα διαμερίσματα και το καθένά έχει τον μετρητή του. Όλα αυτά βρίσκονται στο ισόγειο της πολυκατοικίας.

 

Τόσο στον τέταρτο όροφο όσο και στον τρίτο όταν ανοίγουμε τις βρύσες υπάρχει ένας έντονος θόρυβος (σκούξιμο), πολύ ενοχλητικός. Ο θόρυβος υποχωρεί αισθητά όταν οι βρύσες είναι στο μισό-μισό (ζεστό-κρύο). Σε δοκιμές που έκανα με την πίεση το πρόβλημα παραμένει από τα 2bar έως τα 3.2 bar και προφανώς και παραπάνω. Όταν μείωσα την πίεση στο 1.8bar o θόρυβος υποχώρησε αλλά είχα ελάχιστο νερό στον τέταρτο. Δεν είναι παράξενο και με τον μειωτήρα να έχω θόρυβο; Τι πρέπει να κάνω;

 

Επίσης, τι ρυθμίσεις πίεσης πρέπει να γίνουν στο πιεστικό;

 

Ο σκοπός είναι να δουλεύουμε με την πίεση του δικτύου (η οποία είναι υψηλή) και όταν αυτή δεν είναι αρκετή (π.χ. όταν ανοίγουν μαζί πολλές βρύσες) να δουλεύουμε με το πιεστικό. Και ο μειωτήρας να εξυπηρετεί ώστε σε κάθε περίπτωση να μην έχουμε πολύ υψηλή πίεση.

 

Ευχαριστώ!

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

ο τεταρτος οροφος σε μια τετραοροφη πολυκατοικια ειναι το δωμα (το ισογειο μετραει ως οροφος αλλα δεν ονομαζεται πρωτος οροφος)....

 

Για το προβλημα δεν εχω αποψη εκ του μακροθεν ωστοσο εχω καποιες ενστασεις ως προς το σχεδιασμο.

 

Ο κεντρικος μειωτηρας "τιμωρει" τους τελευταιους οροφους.

Αναφερετε υψηλη πιεση δικτυου. Τι περιμενετε να προσφερει το αντλητικο συγκροτημα? Παντως προσθετη παροχη δεν μπορει να το επιτυχει (εκτος και αν υπηρχε δεξαμενη buffer). 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.