Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μεγάλο μήκος σωλήνα αποχέτευσης κουζίνας


pemos

Recommended Posts

καλησπέρα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ενα θέμα και να μου προτείνετε κάποια λύση  για ενα πρόβλημα που με απασχολεί και δεν ξέρω τι να κάνω.

Θα μετακομίσω σε λίγω καιρό στο πατρικό μου διαμέρισμα οπου και θέλω να κανω κάποιες ανακαινίσεις μιας και η οικοδομη είναι χτισμένη το 1980.

Ενα απο τα πράγματα που θέλω να αλλάξω είναι η θέση της κουζίνας και να την μεταφέρω σε άλλο δωμάτιο.

το πρόβλημα είναι το νέο μήκος του σωλήνα της αποχεύτεσης της κουζίνας απο το υπάρχων κατεβατό της παλιάς είναι 7 μέτρα στο μήκος σε ευθεία.

απο το νέο νεροχύτη έως το κατεβατό χωρίς καμιά γωνία είναι 7 μέτρα σε ευθεία και με κλίση οτι εχει το πάτωμα.

δεν το εχω χαλάσει ακόμα το πάτωμα αλλα κατα πάσα πιθανότητα είναι γύρω στους 10 πόντους, οπότε με εναν 70αρι σωλήνα θα έχω περιθώριο κλίσης 3 πόντους στα 7 μέτρα.

μια άλλη λύση είναι να πάει ο σωλήνας 3 μέτρα μεσα απο τοίχο με κλίση 5-6 % αλλα να μπεί και μια γωνία 90 μοιρών και στη συνέχεια τα υπόλοιπα 4 μέτρα σε ευθεία με κλίση οτι μπορεί να μου δώσει το πάτωμα.

μπορεί να γίνει καποια απο τις 2 λύσεις?

το ξέρω οτι ειναι δύσκολο αλλα είμαι διατεθημένος να κανω συμβιβασμούς οπως να βάλω ξερωριστό επαγγελματικό λιποσυλλέκτη κάτω απο τον νεροχύτη ή και να συνδέσω απ ευθείας στην αποχέτευση ενα νέο σωλήνα νερου (του ζεστού) οπου θα τον ανοίγω που και που για να καθαρίζει με την πίεση του τον σωλήνα.

τι λέτε θα γίνει δουλειά έτσι η θα βουλώνει τόσο συχνα που δεν θα αξίζει τον κόπο?

Link to comment
Share on other sites

εννοω οριζοντια μεσα στο πατωμα και να πηγαινει με την ελαχιστη κλιση που μπορει να παρει ο σωληνας απο το υψος των 10 cm μεταξυ ττου πάνω μέρους του πατωματος και της πλάκας του ορόφου.

επισης καποιος μου ειπε οτι το πλυντηριο πιατων πετάει το νερο στην αποχετευση με πίεση οποτε δεν θα εχω πρόβλημα και θα φεύγουν τα νερα και τα καποια λιπη, ισχύει αυτό?

Edited by pemos
Link to comment
Share on other sites

το εχω δει να το φτιαχνουν ετσι σε δαπεδα, αρα προσωπικα δεν θα το ρισκαρα. Η αποσταση ειναι μεγαλη και η γωνια μηδαμινη. Ισως με μια αυξηση διατομης αγωγου να ηταν καλυτερα, αλλα ποσο να το αυξησεις.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με την ΤΟΤΕΕ για τις αποχετευσεις ποση ειναι η ελαχιστη κλιση για τις κουζινες?

παραθέτω και ένα σχέδιο με τις πιθανές διαδρομές του σωλήνα.

post-89921-0-88819900-1399233641_thumb.jpg

Edited by pemos
Link to comment
Share on other sites

Σε φίλο χρειάστηκε να κάνω ακριβώς το ίδιο πράγμα και είχα ακριβως τους ίδιους προβληματισμούς....

Επέλεξα την επιλογή δύο...Στο δάπεδο βάλαμε PP και όχι PVC αν και δεν θυμάμαι τη διάμετρο που χρησιμοποιήσαμε.... 

Φ63 ή φ75

Στην αρχή του δικτύου βάλαμε μία μίκα Mini Vent .

Δύο χρόνια τώρα με προσεκτική χρήση δεν έχει πρόβλημα..

Link to comment
Share on other sites

για ποιο λογο διάλεξες να βάλεις σωληνα PP ? εχει μεγαλύτερες αντοχές σε περίπτωση που χρειαστεί να μπεί μεσα ατσαλινα και διάφορα τέτοια?

βασικα κι εμενα μου πρότειναν να βάλω φ75 αλλα επειδη το πατωμα έχει υψος 10 cm θα χασω κλίση οποτε μαλλον θα παω σε φ50 για να εχω 5 πόντος να δωσω μια καποια κλίση.

η μικα σε ποιο σημείο του δικτύου ειναι καλύτερα να μπεί? καπου αναμεσα απο το οριζοντιο τμήμα ή στην αρχη μεσα στο ντουλάπι κατω απο τον λιποσυλλέκτη?

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,για να μην ανοίγω άλλο θέμα.

Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση και έχω πελαγώσει.Εμένα η νέα απόσταση είναι κοντά στα 8 μέτρα ευθεία.

Θα έχω  μεγάλο πρόβλημα με βουλώματα και τέτοια θέματα?

Ένας υδραυλικός με είπε ότι θα βουλώνει συνέχεια(κάθε 3-4 μήνες).

Πως μπορεί να γίνει μια τέτοια κατασκευή χωρίς προβλήματα?

 

Οι απαντήσεις σας θα με βοηθούσαν αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, πριν απο περιπου απο ενα χρονο είχα κι εγω αυτες τις απορίες γιατι ήθελα πολυ να αλλάζω δωμάτιο την κουζίνα και το πρόβλημα με το μεγάλο μήκος της αποχέτευσης ηταν κατι που με απασχόλησε πολύ.

Ρώτησα 8 υδραυλικούς και παλιούς και νέους και συνταξιούχους, τις γειτονιάς, απο γνωστούς, μεχρι και τον εργολαβο της οικοδομής φώναζα που κανει τωρα με τους γιους του ανακαινήσεις και όλοι που είπαν το ίδιο πράγμα : το πολυ σε 1 μηνα θα βουλώσει. Μόνο ένας μου είπε οτι δεν ειναι και κατι το τοσο τραγικο και οτι αν γίνει καλη δουλειά δεν θα έχω πρόβλημα. Επιδή ήθελα πολυ αυτη την αλλαγή χώρου τον πίστεψα και τελικά το έκανα.αυτή τη στιμή έχω μια αποχετευση κουζίνας που πηγένει τοιχο τοιχο για 3 μέτρα περίπου με κλίση μικρότερη του 6% και 5.7 μέτρα σωλήνα με κλίση λιγότερο του 1% (στα 5.7 μέτρα μετρημένο με λέιζερ κατεβήκαμε 5 πόντους)

ο σωλήνας ειναι Φ50 και όχι μεγαλύτερος για να κερδίσουμε λίγο παραπάνω κλίση στο οριζόντιο τμήμα και εκει που αρχίζει το οριζόντιο έχω και εναν εξαερισμό που πηγαίνει στη ταράτσα (βόλευε το σημείο γιατι είχα στο χωλ αναμονή για σόμπα)

Σήμερα 7 μήνες μετα δεν έχω κανενα απολύτως πρόβλημα χωρίς να έχω καθόλου το νού μου στο τι πέφτει μεσα στο νεροχύτη. Η χρήση της κουζίνας είναι αρκετα μεγάλη καθώς η γυναίκα μου μαγειρεύει κάθε μερα 2 φαγητα (ενα για τα παιδια και ένα για εμας) φτιάχνει πολυ συχνα γλυκά και διάφορα τέτοια και γενικά κανει αρκετα βαριά χρήση της κουζίνας.

ο μηχανολόγος που έκανε το σχεδιασμό αλλα και οι υδραυλικοί του μου είπαν οτι δεν υπάρχει λόγος να βάλω ξεχωριστό λιποσυλέκτη όπως είχα σκεφτει εγω αρχικά και ως τώρα αποδείχτηκε οτι είχαν δίκιο. να σου πω εδω οτι εχω και πλυντήριο πιάτων που δουλεύει μερα παρα μέρα και το οποίο βοηθάει και αυτό στο να φεύγουν τα λίπη αφού πετάει τα νερά με πίεση. επίσεις βοήθησε οτι στο σαλόνι απο όπου πέρασε και το μεγαλύτερο μέρος της αποχεύτεσης έχει ξύλινο πάτωμα και παρόλο που στις φωτογραφίες που σου στέλνω φαίνεται οτι έχει γίνει χάλια, μετα το τέλος με το τρίψιμο και το βερνικωμα δεν φαίνεται το παραμικρό για το τι έγινε απο κάτω.

Σου στέλνω μερικές φωτογραφίες απο την δουλεια που έγινε και είμαι στη διάθεση σου για οτι αλλο θελήσεις να σου πω απο την εμπειρία μου στο θέμα αυτο.

post-89921-0-44749600-1426495422_thumb.jpg

post-89921-0-92298100-1426495430_thumb.jpg

post-89921-0-49339500-1426495439_thumb.jpg

post-89921-0-40814400-1426495447_thumb.jpg

post-89921-0-66586200-1426495455_thumb.jpg

post-89921-0-92230400-1426495463_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ,με δίνεις ελπίδες..χχαχαχαχα..Έχω τρελαθεί εδώ και 3 μέρες διότι δεν βολεύει πουθενά αλλού η κουζίνα έτσι όπως έχω σχεδιάσει την ανακαίνιση.

Μέτρησα χθες βράδυ και έχουμε σε ευθεία 8.20 μέτρα με πάτωμα 8 εκατοστά.

Έχω κάποιες ιδέες.

1)Οπότε και Φ50 να βάλω στα 8.20 έχω περιθώριο 3 εκατοστά κλίσης που σημαίνει 0,37%.

2)να πάω περιμετρικά στον τοίχο με μια μεγάλη κλίση και μετά ευθεία που είναι 7.2μέτρα πάλι με Φ50 θα έχω στο τμήμα του δαπέδου 0,42%

3)να κάνω υπερύψωση την κουζίνα 10εκ σε σχέση με το υπόλοιπο επίπεδο.Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής θα είναι ότι θα έχω στα πρώτα 5 μέτρα κλίση 0,6% και στα υπόλοιπα μέτρα 3.2 που θα είναι η κουζίνα θα έχω κλίση  1,56%.Ουσιαστικά θα αρχίσει με κλίση 1,56% μέχρι το τέλος της υπερύψωσης και μετά θα συνεχίσει με 0,6% μέχρι το κατεβατό.

4)Να γίνει η κατασκευή του (3) και επιπρόσθετα να μπει μια αντλία νερού ώστε να διώχνει τα νερά με πίεση.(Σκέφτομαι τι θόρυβο θα κάνει η αντλία,δεν ξέρω καθόλου)

5)Να μην γίνει η κατασκευή και να μπει η αντλία στην ευθεία στα 8.20μ.

 

Πως σου φαίνονται οι λύσεις μου?

Ποια θα προτιμούσες?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.