Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακριβότερο έως και 25% το ρεύμα για τις εξοχικές κατοικίες.


Engineer

Recommended Posts

Καταργείται από τον ερχόμενο Ιούνιο η σταυροειδής επιδότηση στα τιμολόγια του ρεύματος η επιδότηση δηλαδή ενός τιμολογίου προκειμένου να είναι φθηνό, με την αύξηση του τιμολογίου μιας άλλης κατηγορίας.

 

Μέχρι τώρα ίσχυαν οι σταυροειδείς επιδοτήσεις για 2,5 εκατ. καταναλωτές με κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και το σύνολο των αγροτικών καταναλώσεων της χώρας, οι οποίοι χρεώνονται για όλο το 24ωρο με την κατά 40% χαμηλότερη τιμή του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα υπήρχε επιβάρυνση στις εμπορικές καταναλώσεις μέσης τάσης οι οποίες επιβαρύνονταν με το κόστος των επιδοτούμενων τιμολογίων.

 

Ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, διευκρίνησε οτι προωθείται σχέδιο σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών ώστε οι αυξήσεις να μην πλήξουν τις καταναλώσεις που αφορούν την πρώτη κατοικία.

 

Συγκεκριμένα, θα αξιοποιηθεί η βάση δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι καταναλώσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία.

 

Όσον αφορά τα τιμολόγια αγροτικής χρήσης, η κυβέρνηση έχει πάρει παράταση από την τρόικα μέχρι το τέλος του 2015 προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των "έξυπνων" μετρητών.

 

Στις εμπορικές καταναλώσεις η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων αναμένεται να φέρει μειώσεις οι οποίες εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο 4% - 5%.

 

Πηγή: http://ered.gr/gr/ne...e.php?art=31113

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.