Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με «σφραγίδα» του ΚΕΠΕ


Engineer

Recommended Posts

Το ΚΕΠΕ αναλαμβάνει να συντάξει το σχέδιο για τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση να υποβάλλει στην τρόικα έως τα τέλη Ιουνίου στο πλαίσιο της νέας μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της " Ημερησίας", την ανάθεση της σχετικής μελέτης - "προπομπού" των οργανωτικών και των άλλων παρεμβάσεων οι οποίες θα γίνουν από την 1/1/2015 σε εφαρμογή του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση που πρόκειται να εκδοθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Για την εκπόνηση της μελέτης, το ΚΕΠΕ θα συνεργαστεί με τους διοικητές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ (που θα αποτελέσουν τους 2 βασικούς "πυλώνες" της νέας οργανωτικής δομής της Κοινωνικής Ασφάλισης για τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους, αντίστοιχα) τη Γενική Διεύθυνση της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τους προέδρους άλλων Ταμείων.

 

Οι ενοποιήσεις των Ταμείων αποτελούν το πρώτο βήμα της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού (προβλέπονται, επίσης, μειώσεις εισφορών, καταργήσεις κοινωνικών πόρων, παραμετρικές αλλαγές - δηλ. παρεμβάσεις στα χαμηλότερα του 62ου έτους όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στα ελάχιστα απαιτούμενα έτη για την κατώτατη σύνταξη που δεν δίνει κίνητρο ασφάλισης και ενσωματώνει μεγάλο τμήμα παροχής χωρίς καταβολή εισφοράς - καθώς και στους όρους καταβολής της βασικής σύνταξης). Με αφορμή το σχεδιασμό για την απονομή κατώτατης σύνταξης με 6.000 ημέρες ασφάλισης (20ετία) αντί των 4.500 (15ετία) που αποκάλυψε η "Ημερησία του Σαββάτου", η ΔΗΜΑΡ, με δήλωση του Δ. Χατζησωκράτη, κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας "να εγκαταλείψει το σχέδιο" υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο μέτρο είχε τεθεί και στο παρελθόν και είχε αποτραπεί μετά το "βέτο" της Δημοκρατικής Αριστεράς (η οποία συμμετείχε, τότε, στο κυβερνητικό σχήμα).

 

Γ. ΓΑΤΟΣ

 

Πηγή: http://www.imerisia....pubid=113267140

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.