Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πiraiki Center: Η Σύρος αποκτά το δικός της Mall


Engineer

Recommended Posts

Το πρώτο εμπορικό κέντρο σε ελληνικό νησί, θα αποκτήσει τους επόμενους μήνες η Σύρος καθώς προωθείται στην Ερμούπολη η κατασκευή του Πiraiki Center.

 

Πρόκειται για ένα συγκρότημα επιφάνειας 7.500 τ.μ. με επιπλέον τις κοινόχρηστες επιφάνειες και τις μεγάλες βεράντες συνολικής έκτασης 2.400 τ.μ. Το... mall της Σύρου θα περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους υψηλού επιπέδου και πρωτοποριακούς χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας όπως cafe, bowling, εστιατόρια κ.λπ.

 

Σημειώνεται ότι οι βεράντες προκύπτουν από τον πλεονάζοντα συντελεστή δόμησης και για το λόγο αυτό λαμβάνουν άδεια κύριας χρήσης. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία στεγασμένων και υπαιθρίων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων (οι στεγασμένοι θα αντιστοιχούν σε 1.000 τ.μ. και οι υπαιθριοι σε 800 τ.μ.) για περίπου 90 οχήματα.

 

Posted Image

 

 

Το Πiraiki Center θα έχει καθαρή επιφάνεια προς μίσθωση (GLA) 6.200 τ.μ. και ενιαίες επιφάνειες ενοικίασης από 60 έως 1.200 τ.μ. Στην Ερμούπολη δεν υπάρχουν ενιαίες εμπορικές επιφάνειες πάνω από 150 τ.μ. με αποτέλεσμα οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής και ψυχαγωγίας να μην μπορούν να τοποθετηθούν στη Σύρο παρά το γεγονός ότι είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Κυκλάδων με 25.000 μόνιμους κατοίκους που την καλοκαιρινή περίοδο γίνονται 65.000.

 

Ηδη έχει προχωρήσει συμφωνία με τον όμιλο Lidl για τη δημιουργία καταστήματος στο εμπορικό κέντρο ενώ ξεκινούν και οι διαδικασίες μίσθωσης των υπολοίπων χώρων.

 

Posted Image

 

 

Tο Πiraiki Center αναπτύσσεται σε κτίριο που κατασκευάστηκε το 1938, αποκτήθηκε τη δεκαετία του '60 από την Πειραϊκή Πατραϊκή και λειτούργησε επί πολλά χρόνια ως ένα από τα κλωστήρια της εταιρείας Τερλάνα.

 

Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικά πέτρινα βιομηχανικά κτίρια της Σύρου που απέχει 1.200 μέτρα από την κεντρική πλατεία Δημαρχείου και ανήκει στην οικογένεια Ιγνατιάδη.

 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αναλάβει τη μελέτη του έργου είναι η Εψιλον Κατασκευαστική η οποία ιδρύθηκε από τον Ευάγγελο Τσιρώνη και την Γεωργία Ζώη.

 

Posted Image

 

Πηγή: http://ered.gr/gr/ne...e.php?art=31154

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Tους Συριανούς τους ρώτησαν αν έχουν το μαρούλι;

 

Με μηδέν κρουαζιερόπλοια, όταν η απέναντι Μύκονος έχει 3-4 ημερησίως, με μοναδική παραγωγή το λουκούμι το καζίνο έτοιμο να κλείσει, και τουριστική σεζόν (Ελληνες το 90%)2 μηνών ποιος θα το συντηρήσει;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πόσο πληθυσμό έχει το νησί? Μήπως η κατασκευή ενός τέτοιου εμπορικού κέντρου δεν ήταν απαραίτητη? Προβλέπω σύντομα να αρχίσουν οι γκρίνιες από τα μαγαζάκια μετά οτι θα τα κλείσει....

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω....

 

Η Ερμούπολη βγήκε βαθιά τραυματισμένη από τον πόλεμο. Μεταξύ 1951 και 1971 τα περισσότερα εργοστάσια έκλεισαν και η πόλη έχασε το 20% του πληθυσμού της, που πήρε τον δρόμο της μετανάστευσης, φθάνοντας το 1971 στο χαμηλότερο ιστορικά όριο: 13.500 κάτοικοι. Ως το 1990 είχαν κλείσει και οι τελευταίες κλωστοϋφαντουργίες, το Νεώριο διευρυμένο από το 1970, ήταν η μόνη εστία απασχόλησης για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

 

Η βελτίωση της οικονομίας και του επιπέδου ζωής στην Ελλάδα αναζωπύρωσε τον εσωτερικό τουρισμό και στοιχεία κάποιας ανάκαμψης ήταν αισθητά από τη δεκαετία του 1980. Έπειτα όμως ήρθε η σειρά του Νεωρίου να υποκύψει στο κύμα της αποβιομηχάνισης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.