Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αιγιαλοί: συστράτευση πολιτών κατά του νομοσχεδίου – Ανοιχτή συζήτηση στην Αθήνα


Engineer

Recommended Posts

Σε συστράτευση των πολιτών για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τους αιγιαλούς καλεί η διαδικτυακή πρωτοβουλία πολιτών “STOP στην καταστροφή των ελληνικών αιγιαλών.

 

Σε αυτό το πλαίσιο πολίτες, φορείς, πολιτικοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ και κάθε ενδιαφερόμενος καλούνται να συμμετάσχουν σε ανοικτή συζήτηση και παρουσίαση απόψεων από ειδικούς σχετικά με το «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.

 

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και ώρα 11:00-15:00 στο Αμφιθέατρο του ραδιοσταθμού Αθήνα 984 στην Τεχνόπολη (Γκάζι).

 

Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι μέχρι στιγμής οι εξής φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις ενώ αναμένονται και νέες “προσθήκες”: WWF, Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD), SDMed, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ΕΛΚΕΘΕ, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, MoM, Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

 

Πηγή: http://www.econews.g...igialoi-114598/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι τους κορμοράνους και τις επιδοτήσεις τους δεν τις μπορώ .

 

Ολα αυτά τα χρόνια , δεν κάναμε τίποτα γιά να πετύχουμε την καλύτερη και ορθολογικότερη αξιοποίηση , γιατί πάντα οι κορμοράνοι ήταν αντίθετοι στα πάντα . Χωρίς βέβαια πρόταση .

 

Τώρα που χρεοκοπήσαμε , ήρθαν τα κοράκια να πάρουν τα πάντα τζἀμπα και να κάνουν ότι γουστάρουν .

 

Αλλά και οι κορμοράνοι το βιολάκι τους . Αρνήσεις και μηδενικές προτάσεις . Τα φράγκα όμως να πέφτουν , Είναι και οι ΜΙΚΟ βλέπεις .

 

Ετσι εμείς οι απλοί πολίτες απορούμε πως σε τόσο πολυπληθές ζωικό βασίλειο , τα μόνα πουλιά είναι οι κορμοράνοι και τα κοράκια .

 

Τα ταπεινά και εργατικά σπουργίτια προφανώς είναι περιττά , αφού ούτε επιδοτήσεις παίρνουν , ούτε αγοράζουν τζάμπα .

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με ανησυχεί και εμένα όταν διάφορα δίκτυα κλπ ξεκινούν με τις περιβαλλοντικές ανησυχίες τους.

Θα προτιμούσα κάποια πανεπιστημιακή διεπιστημονική ομάδα να κάνει μια πλήρη ανάλυση και να καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Προσοχή όμως διότι τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλές «αναθέσεις» με αμοιβή ανάλογων εργασιών.

 

Να είναι δωρεά με μηδενική είσπραξη από τον οποιοδήποτε, όχι τίποτα άλλο αλλά διότι όποιος κάνει την παραγγελία (κράτος ή φορείς) ως πελάτης έχει και απαιτήσεις για το τελικό αποτέλεσμα.

Κατά κανόνα το προσδιορίζει ως στόχο και η ομάδα έχει τον ρόλο να τον τεκμηριώσει «επιστημονικά», με τελικό αποτέλεσμα οι δικηγόροι και το ΣτΕ να παριστάνουν τους χωροτάκτες και περιβαλλοντολόγους.

 

Και ναι θέλει χρόνο… ας τον βρουν τον χρόνο, 50 και χρόνια ξεσκίζουν το περιβάλλον με καταπατήσεις  ας κάνουν και λίγο χρόνο ακόμα να έχουν μια πλήρη μελέτη τεκμηριωμένη και όχι κατά παραγγελιά των όποιων απόψεων ή συμφερόντων.

(το βασικό όμως παραμένει, χωρίς οικονομική εξάρτηση)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ νομίζω ότι μετά την χάραξη του αιγιαλού , δεν είναι τόσο δύσκολο να θέσουν ένα όριο στις περιοχές που βρίσκονται 800 μ. από την θάλασσα και σε υψόμετρο μέχρι 100 μ , ορίζοντας αρτιότητες και χρήσεις γης και ΣΔ , ενώ ταυτοχρονα οι δήμοι θα μπορούσαν να θέσουν την βασική χάραξη δρόμων και Ο.Τ σε κάποιες από αυτές   

 

Οσο δύσκολο και να το λέμε , οι τοπικές αρχές γνωρίζουν και έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν .

Link to comment
Share on other sites

 Παραδειγματάκι "διαχείρισης και αξιοποίησης" παράκτιας ζώνης  ...

 

https://www.google.com/maps/@37.6476091,21.4042043,5252m/data=!3m1!1e3?hl=en-US

 

 

και μαντέψτε την "αξιοποίηση" δεν την έκαναν "μεγαλοκαρχαρίες"  αλλά ο μέσος πολίτης  (και μάλιστα όχι μόνο της περιοχής αλλά και από αλλού)

Πάλι καλά που βρέθηκε και ο Αλφειος ποταμός να εκβάλλει κάπου εκεί ώτε να αναγκαστεί να σταματησει η "αξιοποίηση".

Edited by ZaXoYs
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό είναι που με τρελλαίνει . 40 χρόνια οι κορμοράνοι δεν άφησαν να γίνει το οτιδήποτε και έτσι με τις παραλείψεις τους επέτρεψαν να γίνονται οι αυθαιρετουπόλεις στις παραλίες από τα τοπικά λαμόγια . Υπάρχουν όμως ακόμα πολλές περιοχές που έχουν σωθεί και είναι ευκαιρία τώρα που με την κρίση δεν χτίζονται καινούργια να μπορέσουμε να θέσουμε βασικά στοιχεία δόμησης και χρήσεων γης , αλλά ακόμη και χάραξης νέων δρόμων που θα γίνουν στο μέλλον .

 

Η Αττική οδός χαράχτηκε την δεκαετία του 50 και έμεινε ελεύθερος χώρος γιά να φτιαχτεί με φτηνό κόστος απαλλοτρίωσης .

 

Εδώ μόλις ακούσουμε ότι κάπου θα περάσει δρόμος , πάνε και χτίζουν απάνω. Είναι και λογικό βέβαια αφού το κράτος δεν πληρώνει στην ώρα του τις αποζημιώσεις .

 

Το θέμα είναι να βρεθεί η μέση οδός και να επικρατήσει η κοινή λογική .

Link to comment
Share on other sites

Που θα βγεί . Καρακάξες που κάνουν τους κορμοράνους είναι . Τώρα είναι η εποχή των κορακιών . Το τεε βέβαια λάμπει διά της απουσίας του , όπως και οι σύλλογοι Αρχιτεκτόνων , Χωροτακτών κλπ .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.