Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα νέα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης


Engineer

Recommended Posts

Κατατέθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα νέα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η νομοθετική ρύθμιση για τον σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής για το γήπεδο της ΑΕΚ.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στόχος είναι με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο να αποκτήσουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σύγχρονα ρυθμιστικά σχέδια, που θα ανταποκρίνονται στις εξελίξεις και θα εκφράζουν τις κατευθύνσεις για την ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

Τα δύο αυτά ρυθμιστικά σχέδια, επισημαίνει το υπουργείο, αποτελούν τον «οδικό χάρτη» για τα επόμενα 20 χρόνια, με βασική στρατηγική επιδίωξη τη βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο της οποίας η οικονομική πρόοδος, η κοινωνική συνοχή και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν αναπόσπαστες, ισότιμες και αλληλοσυμπληρούμενες συνιστώσες.

 

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, με την προτεινόμενη ρύθμιση για τον σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, στον χώρο όπου βρισκόταν το γήπεδο ποδοσφαίρου του ιστορικού ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου της ΑΕΚ, ορίζεται το κανονιστικό πλαίσιο, εντός του οποίου μπορούν να πραγματοποιηθούν και να λειτουργήσουν σύγχρονες αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα συγκροτούν το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, με κύριο φορέα την ΑΕΚ.

 

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μετά το άνοιγμα της Βουλής, η οποία θα κλείσει για τις Ευρωεκλογές ως τις 25 Μαΐου.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ:

 

«Κατατέθηκε το Σχέδιο Νόμου για τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας – Αττικής και Θεσσαλονίκης και το γήπεδο της ΑΕΚ.

 

Κατατέθηκε, σήμερα, στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας – Αττικής και Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η νομοθετική ρύθμιση για το σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής για το γήπεδο της ΑΕΚ.

 

Στόχος είναι με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης να αποκτήσουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σύγχρονα ρυθμιστικά σχέδια, που θα ανταποκρίνονται στις εξελίξεις και θα εκφράζουν τις κατευθύνσεις για την ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Τα δύο αυτά ρυθμιστικά σχέδια αποτελούν τον οδικό χάρτη για τα επόμενα 20 χρόνια, με βασική στρατηγική επιδίωξη την βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο της οποίας η οικονομική πρόοδος, η κοινωνική συνοχή και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν αναπόσπαστες, ισότιμες και αλληλοσυμπληρούμενες συνιστώσες.

 

Με την προτεινόμενη ρύθμιση για το σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, στο χώρο όπου βρισκόταν το γήπεδο ποδοσφαίρου του ιστορικού ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου της ΑΕΚ ορίζεται το κανονιστικό πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να πραγματοποιηθούν και λειτουργήσουν σύγχρονες αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα συγκροτούν το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, με κύριο φορέα την ΑΕΚ».

 

Πηγή: http://www.tovima.gr...cle/?aid=594219

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.