Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προστιμο για ανακληση ΠΕΑ


Color

Recommended Posts

καλημέρα και Χρονια πολλά 

εκανα τρια ΠΕΑ για ενα συγκροτημα τριων κατοικιών και εκ παραδρομής έβαλα οτι ειναι εκτος οικισμού, ενω είναι εντός.

Φυσικά μετά την έκδοση τους διαπίστωσα την πατατα που έκανα... Δεν τα έχω δώσει στον ιδιοκτήτη.

Τώρα τι κάνω? ανάκληση και των τριων, σωστά?

έχω πραγματοποιήσει 73 ΠΕΑ συνολικά και έχω κάνει άλλες 2 φορές ανάκληση σε ΠΕΑ παλι για χαζομάρα στα στοιχεία.

Θα μου πέσει πρόστιμο? Ξερει κάποιος?

Edited by asxetos222
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, asxetos222 said:

Δεν έχει καμία διαφορά παρά μόνο στα στοιχεια του ακινήτου

Δεν χρειάζεται;;;

Υπήρχε μία παλαιότερη διάταξη αν θυμάμαι καλά σύμφωνα με την οποία αν τα ανακληθέντα ΠΕΑ είναι >5% των ήδη εκδοθέντων πέφτει πρόστιμο. Υπάρχει πάντως πιθανότητα είναι αν επικαλεστείς ανάκληση λόγω εσφαλμένης δ/νσης να μην το δεχτούν.

Link to comment
Share on other sites

48 λεπτά πριν, akis73 said:

Υπήρχε μία παλαιότερη διάταξη αν θυμάμαι καλά σύμφωνα με την οποία αν τα ανακληθέντα ΠΕΑ είναι >5% των ήδη εκδοθέντων πέφτει πρόστιμο. Υπάρχει πάντως πιθανότητα είναι αν επικαλεστείς ανάκληση λόγω εσφαλμένης δ/νσης να μην το δεχτούν.

Υπάρχει κάποιος που είχε ανάλογη περίπτωση; Διάβασα σ' ένα άλλο θέμα ότι κάποιος συνάδελφος εκάνε λάθος τη διεύθυνση και ύστερα από επικοινωνία με το υπουργείο του είπαν να κάνει ανακληση. Στην περίπτωση του βέβαια ήταν διεύθυνση με λάθος αριθμό. Όχι σε χωριό με εντός η εκτός οικισμού σαν τη δική μου

Edited by asxetos222
Link to comment
Share on other sites

Ναι είναι. Έχω γράψει όμως εκτός οικισμού και είναι εντός (στη θέση του αριθμού της διεύθυνσης ενώ στην θέση της οδού έχω βάλει τ όνομα του οικισμού)

Link to comment
Share on other sites

αρθρο 19 ν. 4122/13

Άρθρο 19
Διαδικασία ανάκλησης/αντικατάστασης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)

κτιρίων και Εκθέσεων Επιθεώρησης Συστημάτων Θέρμανσης και Κλιματισμού
1. Τα ΠΕΑ και οι Εκθέσεις Επιθεώρησης θεωρούνται έγκυρα και καταχωρούνται στο Αρχείο Επιθεώρησης Κτιρίων, μετά την οριστική ηλεκτρονική υποβολή τους από τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές. Η ανάκληση/ αντικατάσταση έγκυρου ΠΕΑ ή Έκθεσης Επιθεώρησης γίνεται με έγκριση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ), μετά από σχετικό αίτημα του Ενεργειακού Επιθεωρητή, στο οποίο διατυπώνονται σαφώς οι λόγοι της ανάκλησης, καθώς και τα τροποποιούμενα στοιχεία του ΠΕΑ. Για την έγκριση του αιτήματος ανάκλησης/αντικατάστασης, η ΕΥΕΠΕΝ μπορεί να ζητήσει την προσκόμιση περαιτέρω στοιχείων και δικαιολογητικών. Η ΕΥΕΠΕΝ μπορεί να απορρίψει αίτημα ανάκλησης/ αντικατάστασης ΠΕΑ ή Έκθεσης Επιθεώρησης όταν, βάσει του αιτήματος, δεν τεκμηριώνεται ουσιώδης λόγος αναθεώρησης των αρχικά υποβληθέντων στοιχείων.
2. Η μη τήρηση της ως άνω διαδικασίας, καθώς και η τροποποίηση στοιχείων του ΠΕΑ ή της Έκθεσης Επιθεώρησης, πέραν όσων δηλώνονται από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή στο αίτημα ανάκλησης/αντικατάστασης, συνιστά παράβαση για την οποία επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 20 του παρόντος. Οι προηγούμενες κυρώσεις επιβάλλονται και στην περίπτωση υποβολής επανειλημμένων αιτημάτων για ανάκληση/αντικατάσταση και ειδικότερα όταν αυτά υπερβαίνουν το πέντε τοις εκατό (5%) του συνολικού αριθμού ΠΕΑ ή του συνολικού αριθμού Εκθέσεων Επιθεώρησης Συστημάτων Θέρμανσης ή του συνολικού αριθμού Εκθέσεων Επιθεώρησης Συστημάτων Κλιματισμού που έχει εκδώσει ο Ενεργειακός Επιθεωρητής.
3. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναπροσαρμόζεται το παραπάνω ποσοστό και ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.
4. Η ανάκληση/αντικατάσταση ΠΕΑ που βρίσκεται σε ισχύ και έχει καταχωρηθεί σε μισθωτήριο ή συμβόλαιο αγοραπωλησίας είναι δυνατή μόνο εφόσον το σχετικό αίτημα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α' 75) του ιδιοκτήτη του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας, με την οποία δηλώνει ότι επιθυμεί την ανάκληση/αντικατάσταση του ΠΕΑ.

 

προφανως στις οδηγιες υπαρχουν σχετικες λεπτομερειες εφαρμογης...

 

και εδω

https://www.michanikos.gr/search/?q=ΠΕΑ λαθος διευθυνση&fromCSE=1

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.