Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα: Τον Ιούλιο η συνολική διάνοιξη της Σήραγγας Πλαταμώνα


Engineer

Recommended Posts

Τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου έχουν φουντώσει για τα καλά. Μετά την είδηση της διάνοιξης της σήραγγας Πλαταμώνα (Τ3) στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, σε περίπου 9- 10 εβδομάδες αναμένουμε και την διάνοιξη της σήραγγας στο ρεύμα προς Αθήνα.

 

Με τις εργασίες να κινούνται σε πολύ ψηλούς ρυθμούς όπως λένε οι έγκυρες πηγές στο Ypodomes.com το «ξετρύπημα» αναμένεται να γίνει περίπου στα μέσα Ιουλίου. Μόλις επιτευχθεί αυτό το milestone το έργο ουσιαστικά έχει τελειώσει από τα πολύ δύσκολα και ξεκινάμε την αντίστροφη μέτρηση για την λειτουργία του τμήματος.

 

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είναι για τον Αύγουστο του 2015 δηλαδή σε 16 μήνες από σήμερα. Τα έργα στις άλλες 2 σήραγγες είναι πολύ προχωρημένα και γίνονται εργασίες ολοκλήρωσης καθώς η διάνοιξη τους έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια.

 

Το σημαντικό από εδώ και μπρος είναι να προχωρήσουν τα έργα στα ανοιχτά ενδιάμεσα τμήματα και κυρίως στην περιοχή ανάμεσα στις σήραγγες Τ2 και Τ3. Πολύ προχωρημένα είναι όμως και τα έργα στην σύνδεση του υπό κατασκευή τμήματος με τον υπάρχοντα αυτοκινητόδρομο στην Σκοτίνα.

 

Τέλος, σημαντικό στοιχείο του έργου είναι η μείωση του απαιτούμενου χρόνου. Με την ολοκλήρωση των έργων για την παράκαμψη των Τεμπών και του Πλαταμώνα ο απαιτούμενος χρόνος από τα 45 λεπτά σήμερα (με φυσιολογική ροή οχημάτων) θα πέσει στα 15 λεπτά ασφαλούς και γρήγορης οδήγησης.

 

Με την ολοκλήρωση και των έργων που πραγματοποιούνται στον Μαλιακό ο οδηγός θα μπορεί να διανύει την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε περίπου 4 ώρες μειωμένος κατά 45 λεπτά περίπου.

 

Τα έργα στην περιοχή των Τεμπών και του Πλαταμώνα θεωρούνται από πολλούς ως το κορυφαίο οδικό project καθώς κατασκευάζεται πάνω στον κεντρικό άξονα της χώρας Αθήνα-Θεσσαλονίκη και καταργεί το φυσικό εμπόδιο που δημιουργείται από τα βουνά του Ολύμπου και του Κίσσαβου.

 

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

 

Πηγή: http://www.ypodomes....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

45 λεπτά Τέμπη - Πλαταμώνας ; Με τσαλάκι;  :D

 

Οι 4 ώρες θα είναι ένα νορμάλ ταξίδι πλέον, όμως με 200€ κόστος ποιός θα το κάνει όταν η ryanair πετάει με 30€ με επιστροφή; Με 1 Ευρώ τη βενζίνη και μηδενικά διόδια το συζητάμε ξανά .

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

 Nα υπενθυμίσουμε ότι ο Σουφλιάς έλεγε ότι τα Τέμπη θα παραδοθούν το 2012.

 

Το έργο δόθηκε με ''αυτοχρηματοδότηση'' , ο εργολάβος έβαλε πρόσθετα διόδια στον Πυργετό και αύξησε τις τιμές σε όλα και το χρόνο παράδοσης άρα και το χρόνο

εκμετάλλευσης των διοδίων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστά τα λες spy1551, εκτός από τα πρόσθετα διόδια... Προβλέπονταν από την σύμβαση.

Όμως επίσης στην σύμβαση προβλέπονταν μελέτη για την επιλογή πλευρικών, μετωπικών ή συνδυασμό αυτών.... δεν γνωρίζω να έγινε τέτοια μελέτη...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.