Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συνελήφθη άνεργος που πωλούσε διδακτορικά και πτυχιακές


Γιάννης

Recommended Posts

Δικογραφία σχηματίστηκε εναντίον 47χρονου που εμπορευόταν μέσω facebook πτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές εργασίες, έχοντας στρατολογήσει τελειόφοιτους φοιτητές για να τις γράφουν.

 

Συγκεκριμένα, στο Facebook εντοπίστηκε προφίλ, οι διαχειριστές του οποίου αναλάμβαναν να γράψουν και να επιμεληθούν πανεπιστημιακές εργασίες έναντι αδράς αμοιβής.

 

Οι δράστες αναλάμβαναν όλο το εύρος των πανεπιστημιακών σπουδών, αφού στο... ρεπερτόριό τους είχαν πτυχιακές, μεταπτυχιακές, προ-διδακτορικές, ακόμα και διδακτορικού επιπέδου. Το προφίλ έπεσε στην αντίληψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

 

“Τουλάχιστον 200 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις... υπηρεσίες του”

Ο κατηγορούμενος, που δήλωνε άνεργος, φέρεται να είχε "στρατολογήσει" τελειόφοιτους φοιτητές για να γράφουν τις τελικές εργασίες και μάλιστα από την επιτόπια έρευνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, προέκυψε ότι αυτοί ξεπερνούσαν τους 100.

 

Το κοστολόγιο του 47χρονου ήταν ιδιαίτερα υψηλό, αφοού χρέωνε 5.000 ευρώ για εργασία πτυχιακού επιπέδου, ενώ για επίπεδο διδακτορικών σπουδών, το ποσό εκτοξευόταν στις 10.000 ευρώ. Στα 5 με 8 χιλιάδες ευρώ η... ζημιά για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

 

Το θέμα ενδέχεται να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού ενδέχεται να διαταχθεί έρευνα σε πολλά Πανεπιστήμια, αφού το ακαδημαϊκό επίπεδο των εργασιών που πωλούνταν, ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

 

Από την ψηφιακή ανάλυση που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο προφίλ του δράστη, προέκυψε ότι διαχειριστής ήταν ο 47χρονος Έλληνας, ενώ σε έρευνα που έγινε στο στπίτι του, βρέθηκαν δύο βιβλιάρια καταθέσεων και τρεις σελίδες με κινήσεις τραπεζικού λογαριασμού, με στοιχεία του ίδιου, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, αλλά και ντοσιέ με χειρόγραφες σημειώσεις και εκτυπώσεις.

 

Το προανακριτικό υλικό στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο ονομαστικός κατάλογος των φοιτητών, που αγόρασαν την διπλωματική εργασία τους, αλλά και των συντακτών των εργασιών, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Πηγή: https://gr.news.yaho...

 

Ουδέν σχόλιο από μένα...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 47
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να ήταν ο πρώτος...

Παλιότερα (<2000) πολλοί φοιτητές ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣΑΝΕ εργασίες για χαρτζιλίκι αλλά ΠΟΤΕ δεν τις γράφανε για τους άλλους.

Ήταν κάτι το ανθρώπινο καθώς σε πολλές σχολές (π.χ. νοσηλευτική, λογοθεραπία, κτλ) δεν χρειαζόντουσαν υπολογιστή και πολλοί φοιτητές δεν είχαν υπολογιστή στο σπίτι τους για να τις γράψουν μόνοι τους.

 

Η εξ'ολοκλήρου εγγραφή όμως διδακτορικών και πτυχιακών είναι επιεικώς απαράδεκτη και υποβιβάζει όχι μόνο αυτόν που παρουσιάζει την εργασία ως δικιά του αλλά και τους υπόλοιπους απόφοιτους της σχολής.

Όταν θα βγει στην αγορά της εργασίας ο "τυφλός" που αγόρασε πτυχίο θα κάνει τόσα λάθη που θα δυσφημίσει το τμήμα του.

 

Καλό είναι να βγει στην δημοσιότητα η λίστα με τους πελάτες του και να ανακληθούν τα πτυχία τους. Είναι άδικο κάποιος με αγορασμένο πτυχίο να πάρει την θέση εργασίας κάποιου που έχει πάρει το πτυχίο με το σπαθί του.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

5,000 για πτυχιακη/διπλωματική είναι μάλλον πολλά, εκτός και αν κάποιος βιάζεται πολύ (ή θέλει οπωσδήποτε καλό βαθμό) και δεν τον πειράζει.
Μάλλον τα παραλένε, εξαρτάται όμως και απο το τι θέλει ο ενδιαφερόμενος.

Konstantinos IB,
ναι, πράγματι.
Μερικοί έβγαζαν λ7 "βοηθώντας" τους συμπατριώτες μας, ιδίως αυτούς που έρχοταν μόνον για 1 χρόνο (μαστερ). Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα γίνεται ακόμη και σήμερα. Για ποιές χώρες μιλάς?

Πολύ κακό πράμα η φτώχια.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω ακριβώς τι έκανε αυτός ο άνεργος, υποθέτω πως θα έγινε κάποια μεγάλη τανζανιά. Πάντως δεν νομίζω να επιβάλλονται κυρώσεις σε αυτόν που θα γράψει μια πτυχιακή ή οτιδήποτε άλλη εργασία για άλλον επι πληρωμή αλλά οι κυρώσεις αφορούν αυτόν που πλήρωσε σε περίπτωση που εντοπιστεί οτι όντως η εργασία του δεν δημιουργήθηκε από τον ίδιο. Αυτό βέβαια δεν το βγάζω από το μυαλό μου, αλλά έχω δεί πολλές ιστοσελίδες από εταιρείες που το κάνουν αυτό, οπότε δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιο νομικό ζήτημα.

Link to comment
Share on other sites

Konstantinos IB,

ναι, πράγματι.

Μερικοί έβγαζαν λ7 "βοηθώντας" τους συμπατριώτες μας, ιδίως αυτούς που έρχοταν μόνον για 1 χρόνο (μαστερ). Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα γίνεται ακόμη και σήμερα. Για ποιές χώρες μιλάς?

 

Πολύ κακό πράμα η φτώχια.

 

Για κάποια χώρα από της μεγάλη "Πατρίδα" μας (Ε.Ε.) όπου έχει την καλύτερη πελατεία. Χαμός στο ίσωμα. 

   

Όσο για τη φτώχεια δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Θα έλεγα πολύ κακό πράγμα η τεμπελιά και η κουτοπονηριά. Ο σύγχρονος Έλληνας είναι λαμόγιο και εαυτούλης σκιά του ένδοξου παρελθόντος του.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

θα διαφωνήσω συνάδελφε, δεν είναι τεμπελιά κτλ... στα ελληνικά είναι μαγκιά. 

 

Υ.Γ. μ' αυτά τα συστατικά που αναφέρεις θα δεις το αποτελέσματα θα βγάλει η κάλπη το Σ/Κ 

Edited by nzerman
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μαπα μου φαινεται η ειδηση.

 

1. τι σχεση εχει αν ηταν ανεργος ή δουλευε?

 

2. σιγα μην κατσει να κανει ολοκληρο διδακτορικο μονος του.

Αλλο καμια εργασια και αλλο διδακτορικο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

πτυχιακες κ μεταπτυχιακες, πιθανον πουλουσε για διδακτορικα το κοβω κομματακι δυσκολο, εως επιστημονικη φαντασια ..

 

αντε εις υγειαν μας, τα κοροιδα :)

 

με 5000 θα ειχαμε καθαρισει !!χαχαχα

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.