Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπήρχε απόσταση Δ με τους Γ.Ο.Κ.55 & Γ.Ο.Κ.73


Recommended Posts

Aπ'οτι διάβασα στο ΓΟΚ του 55 υπήρχε δ=2,50 μ.Στο σχέδιο της αδείας δε φαίνεται σα διάσταση απλά τη μέτρησα εγώ με το κλιμακόμετρο.

γοκ 55 

αρθρο 16 παρ 3 (2.50μ) και αρθρο 23 (1.00μ)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στη συγκεκριμένη παρ. του άρθρου 16 δε βλέπω να γράφει κάτι τέτοιο. Ούτε έχει κάτι στην τροποποίηση του '59. Μόνο στο άρθρο 19 αναφέρει τα 2,50μ (εφόσον ειδικώς δεν ορίζεται άλλως) για το ασυνεχές, μικτό και πανταχόθεν ελεύθερο σύστημα, ενώ για το συνεχές δεν φαίνεται να ισχύει. Στο συνεχές μάλλον αρκούσε το 70% κάλυψης με οπίσθιο ακάλυπτο τμήμα 30%

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Συνάδελφοι καλημέρα, θέλω να βγάλω άδεια νομιμοποίησης για κτήριο προ του 1965 (άρα πάμε με ΓΟΚ 55 και όχι του 75) υπάρχει όμως πλάγια απόσταση 1,38μ. από το όριο του οικοπέδου και σε ένα σημείο του. Στο άρθρο 23 του ΓΟΚ 55 αναφέρει οτι μπορούμε να έχουμε πλάγια απόσταση μεγαλύτερη του 1 μ. εάν αφήσουμε προαιρετικά ακάλυπτο χώρο "Εφ όσον μεταξύ του οπισθίου ή των πλαγίων ορίων του οικοπέδου οιουδήποτε οικοδομικού συστήματος και της αντιστοίχου οπισθίας ή πλαγίας όψεως οιασδήποτε οικοδομής (είτε κυρίας, είτε εσωτερικής, είτε βοηθητικού παραρτήματος κ.λπ.), τηρήται τυχόν προαιρετικως ακάλυπτος χώρος επιβάλλεται όπως η ελαχίστη τοιαύτη απόστασις μεταξύ του ορίου του οικοπέδου και της αντιστοίχου όψεως της οικοδομής κατά την στενωτέραν θέσιν μη είναι μικρότερα του ενός (1.00)μέτρου.Ωσαύτως οι μεταξύ των όψεων οιονδήποτε οικοδομημάτων επί του ίδιου οικοπέδου οιουδήποτε οικοδομικού συστήματος αφιέμενοι τυχόν προαιρετικώς ακάλυπτοι χώροι, δεν επιτρέπεται να έχουν πλάτος μικροτερον των 0,70 μ. μεταξύ των όψεων των οικοδομημάτων κατά την στενωτέραν θέσιν. Αι ως άνω ελάχισται αποστάσεις ισχύουν μόνον εφ όσον εξ άλλων διατάξεων δεν ορίζονται μεγαλύτεραι τοιαύτα" . Το οικόπεδο είναι εντός οικισμού και ανήκει στους οικισμούς προ του 23. Σύμφωνα με την ΥΔΟΜ δεν υπήρχαν νόμοι και προϋποθέσεις δόμησης στην περιοχή μέχρι το 1968 (που αυτό δεν ξέρω απο που προκύπτει). Εγώ ακολουθώ την  ΥΔ του ιδιοκτήτη ότι το σπίτι προϋφίσταται του 1965. Με ενδιαφέρει να το νομιμοποιήσω, αν μπορώ, γιατί ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται να κάνει προσθήκη καθ ύψος νέου ορόφου και θέλω να πατήσω στο νόμιμο περίγραμμα του υφιστάμενου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.