Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανακοίνωση ΠΣΔΜΗ: Αποχή από τις Εξετάσεις Ενεργειακών Επιθεωρητών


Earl

Recommended Posts

το  κακο  ειναι  οτι   το  πειραμα  ενεργειακοι  επιθεωρητες  θα 

το  συνεχισουν  και  σε  αλλες   ειδικοτητες  πολυ  συντομα  .

και  ουσιαστικα  παμε  σε  τριετη  πανεπιστημιακη   φοιτηση 

+ 1,5  πληρωμενο  master  οσοι  θελουν   και  οσοι  αντεχουν  οικονομικα 

και με  τα  ειδικα  επαγγελματικα  δικαιωματα  να  απονεμονται  με  εξετασεις   απο  κεκ 

ολα  αυτα  με  οριζοντα  5  ετιας  .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 268
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συνάδελφοι υπομονή σε λίγες ώρες θα μάθουμε (πιθανόν) τη συμμετοχή στις εξετάσεις (1η μέρα) και ίσως και καμία ερώτηση για να δούμε τελικά την χρησιμότητα αυτών των εξετάσεων  στην έκδοση ενός ΠΕΑ που δυστυχώς δεν ελέγχεται από κανέναν, μα από κανέναν και από όλους τους πολίτες χαρακτηρίζεται ως ένα χαράτσι που ευτυχώς για εκείνους είναι μία φορά για κάθε 10 χρόνια...Αμφιβάλει κανείς? Να δώσουμε εξετάσεις για πιο λόγο? Ξεκινήσαμε ως προσωρινοί επιθεωρητές, μετά μόνιμοι προσωρινοί επιθεωρητές και τώρα ο τίτλος μόνιμοι επιθεωρητές και το έργο συνεχίζεται. Που είναι τα πιστοποιητικά, το πρόγραμμα τελειώνει ή μάλλον τελείωσε? Έλεος!!!! δεν πάει άλλο, δεν ξέρουν τι τους γίνεται... έχουμε καταντήσει αρκούδες σε πανηγύρια,

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ προτείνω, όποτε βγαίνει μια καινούργια ΤΟΤΕΕ.... να περνάμε από πολύωρα σεμινάρια και κατόπιν από εξετάσεις για να την εφαρμόσουμε.... :evil:  :evil:  :evil:

 

Έλεος... μην αυτοεξευτελιζόμαστε έτσι ρε παιδιά σε δημόσια θέα...

 

Αν θέλουμε να μειωθούν οι κακοί επαγγελματίες μηχανικοί, να πιέσουμε προς την κατεύθυνση του αυστηρού ελέγχου με αυστηρές ποινές προς τους παραβάτες που δεν τιμούν το πτυχίο και την υπογραφή τους. 

Edited by nick_61
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

 

" Αν θέλουμε να μειωθούν οι κακοί επαγγελματίες μηχανικοί, να πιέσουμε προς την κατεύθυνση του 

αυστηρού ελέγχου με αυστηρές ποινές προς τους παραβάτες που δεν τιμούν το πτυχίο και την υπογραφή τους. "

 

Nαι  ναι  να  πιέσουμε , προ  πάντων η  τιμή  του  πτυχίου  και  της  υπογραφής ...!!!

ΚΛΑΙΩΩΩΩΩΩΩΩΩ...!!!

Edited by glaps
  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Είναι παράλογο κάθε φορά που προκύπτει κάποιο νέο θέμα στην χώρα μας και το οποίο πρέπει να επιλύσουν οι μηχανικοί καλούμενοι πάντα από το κράτος μέσω κάποιας έκδοσης βεβαίωσης, μελέτης ή πιστοποιητικού όπως για παράδειγμα ΠΕΑ, τακτοποίηση αυθαιρέτου ή ηλεκτρονική ταυτόητα και να πρέπει να δίνονται και ξεχωριστές εξετάσεις για κάθε είδος περίπτωσης.

 

Για εμένα αυτό που πρέπει να γίνει είναι δρακόντιες εξετάσεις για όσους τελειώνουν την σχολή και θέλουν να εγγραφούν στο ΤΕΕ. Όποιος περάσει και εγγραφεί να μπορεί να εγγράφεται σε όποιο μητρώο θέλει πληρώνοντας ένα παράβολο σαν συμβολικό ποσό.

 

Όσο για αυτά που αναφέρει η ISMINI οτι τις τιμές τις έριξαν μηχανικοί που είναι άσχετοι και όχι αυτοί που πεινάνε άρα με τις εξετάσεις θα αποκλειστούν οι άσχετοι και θα καλυτερέψει κάτι στο θέμα των αμοιβών, αυτό είναι περισσότερο προσωπικές απόψεις και όχι κάτι τεκμηριωμένο.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Τα αποτελέσµατα της αξιολόγησης και οι οριστικοί πίνακες δυνητικών δικαιούχων ανά Άξονα (συνολικά τρείς πίνακες), αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρµα του Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών (www.buildingcert.gr). Οι πίνακες των δυνητικά δικαιούχων δύναται να αναρτηθούν σταδιακά ανά άξονα. Οι δυνητικοί δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης της αίτησης για την ενίσχυση που τους αντιστοιχεί µέσω της ιστοσελίδας. Η αίτηση της ενίσχυσης του υποψήφιου Ενεργειακού Επιθεωρητή αναφέρεται σε συγκεκριµένη/ες Κατηγορία/ες που επιλέχθηκε από το δικαιούχο, είναι καθορισµένου ποσού, φέρει µοναδικό κωδικό αριθµό και αναγράφει το σύνολο των στοιχείων του δικαιούχου. Επίσης, στην αίτηση αναγράφεται η ηµεροµηνία έκδοσης και η ηµεροµηνία λήξης της, ήτοι η ηµεροµηνία µέχρι την οποία ο δικαιούχος οφείλει να έχει αποκτήσει την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή. Η ηµεροµηνία αυτή δεν µπορεί να υπερβαίνει τους οκτώ ( 8-) µήνες από την ηµεροµηνία αίτησης του δικαιούχου στο Πρόγραµµα και δεν µπορεί να ξεπερνά την 30η Ιουνίου του 2014». - See more at: http://www.b2green.gr/main.php?pID=17&nID=12705&lang=el&utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=%CE%959%3A+%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%2C+%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B8%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9+%26+%CE%95%CE%9D%CE%A6%CE%99%CE%91%2C+%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%BF+net+metering%2C+%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3_+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82%3A+%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CE%9A%CE%A5%CE%91+%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CF%89%CE%BD+%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82+%26+33+%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1+%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1&utm_campaign=20140526_m120621811_%CE%959%3A+%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%2C+%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B8%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9+%26+%CE%95%CE%9D%CE%A6%CE%99%CE%91%2C+%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%BF+net+metering%2C+%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3_+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82%3A+%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CE%9A%CE%A5%CE%91+%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CF%89%CE%BD+%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82+%26+33+%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1+%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1&utm_term=____CE_B4_CE_B9_CE_B1_CE_B2_CE_AC_CF_83_CF_84_CE_B5+_CF_80_CE_B5_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_83_CF_8C_CF_84_CE_B5_CF_81_CE_B1#sthash.HTsKdM4G.dpuf

 

 

Οπως θα δειτε απο την τροποποιηση της ΚΥΑ σχετικα με την ενισχυση των δικαιουχων μας υποχρεωνουν πλεον για να ειμαστε δικαιουχοι μεχρι και 30 ιουνιου 2014 να ειμαστε και ενεργειακοι επιθεωρητες .Προφανως εννοει να εχουμε δωσει και εξετασεις αν δεν κανω λαθος ?Δηλαδη Οι αδειες μας ληγουν τον αυγουστο του 2014 οποτε απο πριν πρεπει να εχεις πληρωσει να εισαι επιθεωρητης οριστικος μαλλον και μετα να εισια δικαιουχος της ενισχυσης . :shock:

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Καταρχην να πω πως δεν εχω ασχοληθει με ΠΕΑ και ουτε προκειται.

 

Αναφορικα με το θεμα το εξετασεων - ως εργαλείο να επιλεγούν αυτοι που γνωριζουν - O συναδελφος Inzaghi στο Post 156 τα είπε όλα.

 

"Δωσε μου εξετασεις να κανω ενα ΠΕΑ απο την αρχη ως το τελος και δωσμου δυνατοτητα αποκλισης 5% απο τα τελικα αποτελεσματα που θα εχεις. Θα στο βγαλω στη μιση διαθεσιμη ωρα και με μικροτερη απο την επιτρεπτη αποκλιση.".

 

Οπως λέγαμε στα φοιτητικά μας χρόνια, με ανοιχτά βιβλία, αυτο δεν θα το εβλεπα κακό. Ισα -ισα που τωρα που το σκέφτομαι συμφωνώ 100%! Η Εξεταση να ειναι βγάλε ενα ΠΕΑ.

 

Τωρα απο αυτα που διαβαζω να δωσει κανεις εξετάσεις με θεματα περι ανεμων και υδτάτων, είναι απλά απαράδεκτο και προσβλητικο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι μέσα από όλη αυτή τη συζήτηση χάνουμε την ουσία του ζητήματος η οποία είναι συνολικά η αποσύνδεση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων από τις σπουδές μας και το ζήτημα με τις εξετάσεις για τους ενεργειακούς επιθεωρητές είναι μόνο η αρχή. Στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών (www.synelefsimixanikon.espivblogs.net) που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στο κτίριο του ΤΕΕ στη οδό Νίκης 4 έχει τεθεί το θέμα και συζητάμε τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε αυτή την αποσύνδεση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων από τις σπουδές μας. Ελάτε όλοι να συμμετέχετε να μας δώσετε τη δύναμη να σταματήσουμε την απαξίωση των διπλωμάτων μας. Σαν βάση για τη συζήτησή μας για το θέμα αυτό έχω υποβάλλει το παρακάτω κείμενο και θα ήθελα και τις δικές σας παρατηρήσεις. Σε κάθε περίπτωση μόνο μέσα από τη συμμετοχή όλων μας μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την αθλιότητα που πάνε να μας επιβάλλουν.

 

ΟΧΙ στην πιστοποίηση επαγγελματικών δικαιωμάτων από το ΤΕΕ. Πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με τις σπουδές μας.

 

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια από το φοιτητικά μας χρόνια αγωνιζόμαστε ώστε το δίπλωμα που αποκτάει ο μηχανικός από το Πολυτεχνείο να του παρέχει πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα. Το Πολυτεχνείο μας μαθαίνει κυρίως τον τρόπο σκέψης ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει στη διάρκεια της άσκησης του επαγγέλματός μας. Και σε μεγάλο βαθμό έως τώρα το έχουμε καταφέρει, κόντρα σε αυτά που ζητά η «αγορά», δηλαδή τεμαχισμένες και εξειδικευμένες μικροδραστηριότητες και ουσιαστικά την αποσύνδεση των σπουδών μας από τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

            Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η υπόδουλη στην τρόικα και γενικά στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κυβέρνηση προωθεί μία «αγορά επαγγελματικών προσόντων» κόντρα στα κατοχυρωμένα βάσει του διπλώματός μας πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.

            Στη διάρκεια αυτή της ολοκληρωτικής διάλυσης των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, πληρώνουμε πανάκριβα κάποια χαμηλού επιπέδου σεμινάρια σε ιδιωτικά κέντρα και στη συνέχεια ξαναπληρώνουμε ακριβά για να εξεταστούμε ώστε να πιστοποιηθούμε, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εξασκούμε ένα μικρό κομμάτι των δραστηριοτήτων που είχαμε έως τώρα δικαίωμα να εξασκούμε.

            Στην προσπάθεια αυτή η κυβέρνηση βρίσκει πρόθυμο συμπαραστάτη το ΤΕΕ, το οποίο αντί να ασκεί το ρόλο του ως επιστημονικός συνεργάτης της πολιτείας, προστατεύοντας τα συμφέροντα των μελών του και ολόκληρης της κοινωνίας, γίνεται το δεξί χέρι του συστήματος με τη μετατροπή του σε φορέα πιστοποίησης των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

            Οι μηχανικοί θεωρούμε ότι τα επαγγελματικά μας δικαιώματα είναι συνδεδεμένα με τις σπουδές μας και το δίπλωμά μας. Με αφορμή την έναρξη της εξεταστικής διαδικασίας για τους ενεργειακούς επιθεωρητές πρέπει να δηλώσουμε με κάθε τρόπο ότι δεν δεχόμαστε την πιστοποίηση από κανέναν τρίτο για το αν είμαστε ικανοί να διενεργούμε ενεργειακές επιθεωρήσεις. Την ικανότητα αυτή μας την έδωσαν οι γνώσεις που αποκτήσαμε από τους καθηγητές μας στα Πολυτεχνεία.

            Σήμερα οι ενεργειακές επιθεωρήσεις είναι αρχή. Η διοίκηση του ΤΕΕ έχει εκφράσει τη βούλησή της ώστε σε λίγο συνολικά να ελέγχει και να πιστοποιεί ατομικά επαγγελματικά προσόντα και να κατατάσσει σε βαθμίδες ατομικού επαγγελματικού δικαιώματος τα προσόντα αυτά.

            Η κυβέρνηση με πρόθυμο συμπαραστάτη το ΤΕΕ θέλει να μας οδηγήσει σε μια συνεχή ταλαιπωρία για συλλογή ατομικά πιστοποιημένων προσόντων με τελικό στόχο αυτό που έχουν ζητήσει τα μεγάλα συμφέροντα, τη μείωση της τιμής της εργατικής μας δύναμης.

            Όλοι οι μηχανικοί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στο ζήτημα των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων. Δεν θέλουμε το ΤΕΕ φορέα πιστοποίησης όλων των τεχνικών επαγγελμάτων και ατομικών επαγγελματικών προσόντων. Πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να μην αρχίσει καν η εξεταστική διαδικασία για πιστοποίηση κανενός είδους επαγγελματικού δικαιώματος από το ΤΕΕ.

 


Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.
Ευχαριστώ, 
Didonis

Edited by Didonis
  • Upvote 6
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Βασίλη Κ., δεν έχω να συμπληρώσω κάτι. Συμφωνώ με χίλια!!! Αυτές οι εξετάσεις είναι το πείραμα για να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.

Α, για όσους θέλουν εξετάσεις παντού (αφού δεν τους αρκούν οι εξετάσεις που δίνουμε καθημερινά σαν επαγγελματίες), έχω ιδέες:

  1. Εφαρμογή του ΕΝ 12831. Είναι σχετικά φρεσκαδούρα στη χώρα μας, οπότε ...εξετάσεις.
  2. Που θα πάει, θα πρέπει να γίνει τροποποίηση των ΤΟΤΕΕ 2423/86 και 2425/86. Ευκαιρία για εξετάσεις στον κλιματισμό λοιπόν. Ξεχωριστές από αυτές των επιθεωρητών κλιματισμού και θέρμανσης.
  3. Θα αλλάξει κάποια στιγμή και εκείνος ο ρημαδοκανονισμός κατανομής δαπανών θέρμανσης που έχουν στο συρτάρι την τροποποίησή του πάνω από εφτά χρόνια (έχω ξεχάσει). Εξετάσεις κι εκεί.
  4. Πουλάκια μου, τόσον καιρό εφαρμόζετε τον υπ' Αριθ. Δ3/Α΄/οικ.6598 "Τεχνικό Κανονισμό Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 500mbar" χωρίς εξετάσεις; Από τον άλλο μήνα εξετάσεις κι εκεί.

​Να συνεχίσω; 

Edited by panos-vicious
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

φιλε  μου  τα  μεταξωτα  βρακια  θελουν  και  επιδεξιους  κωλους 

για  να  δουμε  απο  δω  και  περα  που  στενευουν  τα  πραγματα 

ποσο  επιδεξιους  κωλους  εχουν  οι  μηχανικοι . 

 

χτες  βγηκε  μια  κυρια  πολ  μηχανικος  και  υποστηριζε  παντου  εξετασεις 

και  στον  4178  και  στα  τοπογραφικα  και  στον  τροπο  εκδοσης  αδειων 

και  στην  μελετη  στατικων   με  δυο  λογια  θα  καταργησουμε  τα  πολυτεχνεια   

και  θα  πηγαινουμε  στα  ΚΕΚ   να  μαθαινουμε  να  κανουμε  τοπογραφικα  και  στατικα 

εκει  δηλαδη  που  πηγαινουν  οι  ανειδικευτοι    που  εχουν  να  δουν  βιβλιο  απο  τοτε  που  γεννηθηκαν  .

 

τι  αλλο  θα  ακουσουμε   .

και  να  σου  πω  και  κατι  αλλο μηπως  ξυπνησουν  τα  προβατα 

ειδες  ποτε  κανεναν  γιατρο  να  επιμορφωνεται  πχ  σε μια  καινουργια  τεχνολογια  λειζερ

  σε   ΚΕΚ  ;;;, κανεναν  δικηγορο  ;;  ολοι  πανε  σε  νοσοκομεια  και  σε  ερευνητικα  κεντρα  οπου  διδασκουν  καθηγητες  πανεπιστημιων  υψηλους  κυρους  ,  εδω  μας  πατενταραν    τα  KEK   οπου  εκαναν  αναγνωση 

οι  πονηροι  την  υλη  που  εβγαλε  το  ΥΠΕΚΑ  και  αφου  σκασαμε  500  ευρω  περναμε  και  απο  εξετασεις 

 

ρε   δεν  πανε  καλα  αυτοι   αλλα  εχουν  βρει και  τα  κανουν . 

Edited by loser
  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.