Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσφυγή στο ΣΤΕ για την αντισυνταγματικότητα των αυξήσεων εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ


sdim

Θέλετε να προσφύγουμε στο ΣΤΕ κατά των αυξήσεων των εισφορών του ΤΜΕΔΕ;  

263 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Θέλετε να προσφύγουμε στο ΣΤΕ κατά των αυξήσεων των εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ για τους νέους (>=1993) μηχανικούς;

    • ΝΑΙ. Δεν μπορώ να συνεισφέρω στην αμοιβή του δικηγόρου.
      52
    • ΝΑΙ. Μπορώ να συνεισφέρω στην αμοιβή του δικηγόρου έως 10€
      62
    • ΝΑΙ. Μπορώ να συνεισφέρω στην αμοιβή του δικηγόρου έως 50€
      93
    • ΝΑΙ. Μπορώ να συνεισφέρω στην αμοιβή του δικηγόρου έως 100€
      41
    • ΝΑΙ. Μπορώ να συνεισφέρω στην αμοιβή του δικηγόρου έως 250€
      7
    • ΝΑΙ. Μπορώ να συνεισφέρω στην αμοιβή του δικηγόρου έως 500€
      4
    • ΝΑΙ. Μπορώ να συνεισφέρω στην αμοιβή του δικηγόρου πάνω από 500€
      2
    • ΟΧΙ
      2


Recommended Posts

Η μόνη λύση είναι η μαζική άρνηση πληρωμής οποιασδήποτε ασφαλιστικής εισφοράς. Για να καταρρεύσει το ασφαλιστικό ταμείο. Και το ΤΕΕ. Τότε μόνο θα ιδρώσουν τα συνδικάτα και οι δημόσιοι υπάλληλοι, μηχανικοί, του ΤΕΕ. Τότε θα ιδρώσουν οι συνταξιούχοι μηχανικοί. Τα άλλα όλα είναι απλώς για να γίνεται κουβέντα. Προσφυγές και πράσινα άλογα.

 

Το ταμείο έχει αποθεματικό αρκετό ώστε να επιβιώσει μέχρι την συνέννωση με το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ).

Τότε θα φαγωθεί το αποθεματικό του ΤΣΜΕΔΕ για να πληρωθούν οι συντάξεις και του ΤΕΒΕ και των λοιπών πρώην ελεύθερων επαγγελματιών (ένα ταμείο για όλους, γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, βιομήχανους, εμπόρους, κτλ).

 

Τότε μόνο θα φανούν οι επιπτώσεις της στάσης πληρωμών προς το ΤΣΜΕΔΕ, όταν θα επιβαρύνουν ένα ταμείο όπου ήδη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

 

Σήμερα οι Ε.Ε. μηχανικοί που ζουν μόνο από το επάγγελμα του μηχανικού δεν είναι αρκετοί ώστε να πιέσουν το σύστημα.

Η αναλογία ενεργών/συνταξιούχων μηχανικών έχει πέσει από το 7/1 στο 4.5/1.

Αν υποθέσουμε χοντρικά πως το 50% των μηχανικών είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και από αυτούς οι μισοί δεν πληρώνουν η αναλογία των ενεργών μηχανικών που πληρώνουν προς τους συνταξιούχους είναι 3.4/1.  Ακόμα και όλοι οι Ε.Ε. να κάνουν στάση πληρωμών η αναλογία πέφτει στο 2.25/1, δηλαδή κουτσά στραβά επιβιώνει το ταμείο (όχι οι συνταξιούχοι, το ταμείο!).

 

Συνοπτικά, δεν νομίζω πως η στάση πληρωμών προς το ΤΣΜΕΔΕ είναι λύση.

Οι λύσεις είναι δύο: Η νομική οδός και η επανάσταση.

Για να γίνει επανάσταση πρέπει πρώτα να κοπεί η τηλεόραση και το ίντερνετ ώστε να ξεκολλήσει ο κόσμος από τον καναπέ του. Καθώς το ίντερνετ σχεδιάστηκε για στρατιωτική χρήση και είναι ανθεκτικό στις βλάβες θεωρώ απίθανο να πέσει άρα είναι απίθανο να γίνει επανάσταση.

Συνεπώς μας μένει μόνο η νομική οδός.

Edited by sdim
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 172
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συμφωνώ σε όλα συνάδελφε θα προσθέσω απλά ότι και η νομική οδός απαιτεί ένα μίνιμουμ ξεσήκωμα από τον καναπέ. Από τον καναπέ το μόνο που είναι εφικτό είναι η εκτύπωση του νέου ειδοποιητηρίου των 3.000 ευρώ το εξάμηνο (από 01-01-2015). 

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Δεν συμφωνώ με τη νομική οδό. Η επανάσταση αργεί ακόμα. Οπότε μένει η μαζική άρνηση πληρωμών, έστω και σιωπηρά. Μπορούν όλοι να σταματήσουν να πληρώνουν. Σιωπηρά. Αφού το ταμείο δεν έχει πρόβλημα, ας σταματήσουν όλοι να πληρώνουν. Και έτσι κρατάμε τον καναπέ, κρατάμε το ίντερνετ και όλα παίρνουν το δρόμο τους. Όμορφα και ωραία. Χωρίς επαναστάσεις και πράσινα άλογα.

Link to comment
Share on other sites

Σε τέτοια θέματα η νομική οδός πολλές φορές κρύβει και πολιτικά παιχνίδια. Δεν ειναι τόσο απλά τα πράγματα και σίγουρα πολυ χρονοβόρα διαδικασία που γίνεται σιωπηλά.. Ηχηρό μήνυμα ειναι μαζική στάση πληρωμών, αν δουν οτι δεν μπαινει χρήμα θα τους πιάσει πανικός τι θα γίνει θα πάρουν ολονων τα σπιτια;

 

Υγ επανάσταση έγινε το '21 για τα επόμενα 100 χρόνια δεν βλέπω να ξαναγίνεται..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Νομική οδός και στάση πληρωμών δεν είναι αντικρουόμενες διαδικασίες, το αντίθετο μάλιστα αλληλοσυμπληρώνονται και στοχεύουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι ακόμα και η στάση πληρωμών δε γίνεται από τον καναπέ. Αν δεν υπάρχει κι εκεί οργάνωση κινδυνεύεις να έρθουν να σου πάρουν τον καναπέ μπορεί μαζί και μ'εσένα πάνω. Ατάκες από καναπέδες του τύπου "δεν πληρώνουμε" έχουν για μένα μεγάλο ρίσκο. Αν γίνει οργανωμένα, με έτοιμη νομική υποστήριξη για αυτά που θα επακολουθήσουν, συμφωνώ. Το πρόβλημα για μένα είναι ότι αριθμητικά η στάση πληρωμών για να επιτύχει χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή και άρα οργάνωση από τη νομική οδό. Και από συμμετοχή και οργάνωση εμείς οι μηχανικοί είμαστε: "Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις". Υπάρχει βέβαια και αυτό που συμβαίνει αυτήν την περίοδο, κανείς δεν πληρώνει όχι επειδή συμμετέχει σε κάποια κίνηση, αλλά απλά επειδή δεν μπορεί. Αυτό απλά δεν αποτελεί για μένα συντονισμένη αντίδραση, αλλά αντανακλά την οικονομική κατάντια του κλάδου.

Edited by Roy_Hobbs
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Στις τελευταίες αποφάσεις του το ΣτΕ κρίνει συνταγματικές περικοπες, νόμους της κυβέρνησης κλπ, όπως σήμερα π.χ. τις περικοπές των υπαλλήλων του Υπ. Οικονομικών, προχθές συνταγματική η κατάργηση ειδικοτήτων στα τεχνικά λύκεια και πάει λέγοντας.

Είναι τυχαίο πως από τότε που αποφασίστηκε πως το μισθολόγιο των δικαστικών ξαναγυρίζει στα παλιά του επίπεδα (και με επιστροφή των αναδρομικών μάλιστα)όλα κρίνονται...συνταγματικά?Λέω εγώ τώρα.

Με λίγα λόγια είμαι απαισιόδοξος για την έκβαση της προσφυγής του ΤΕΕ στο ΣτΕ....

Edited by steiner
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον steiner. Η κυβέρνηση χαϊδεύει δικαστικούς και ενστόλους γιατί τους χρειάζεται με το μέρος της ώστε να αντιμετωπίσει όοολους τους υπόλοιπους. Και το καταφέρνει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς steiner. Οι το ΣτΕ κρίνει συνταγματική κάθε αύξηση φόρων/μείωση εισοδημάτων εκτός από αυτές που αφορούν τους ίδιους και την αστυνομία.

Ενδιαφέρουσα είναι η επιχειρηματολογία, μορφωμένοι άνθρωπο να αυτο-εξευτελίζονται με τέτοιο τρόπο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κατά την άποψή μου ακόμα και η στάση πληρωμών χρειάζεται οργάνωση, μαζικότητα και δημιουργία υποστηρικτικών δομών αλληλεγγύης. Σιωπηλά δεν γίνεται τίποτα.

 

Και εξηγούμαι: Εγώ δεν έχω πληρώσει ΤΣΜΕΔΕ από το 1ο εξάμηνο του 2011. Το χρέος μου πρέπει πλέον να είναι κοντά στα 10.000 ευρώ. Αν λοιπόν μου κάτσει μία καλή δουλειά και καταφέρω να βγάλω στην άκρη κάποιο ποσό σκοπεύω ή να μπω σε διακανονισμό ή να ξεχρεώσω τα πρώτα χρωστούμενα εξάμηνα και να προσπαθήσω να πέσω κάτω από τα 5.000 και να μην έχω το άγχος κατασχέσεων, ΚΕΑΟ κλπ...

 

Θεωρείτε πώς έτσι θα "προδώσω" κάποιον αγώνα; Όλοι οι συνάδερφοι που έχουν προβλήματα υγείας ή έχουν τα παιδιά τους ασφαλισμένα στο ΤΣΜΕΔΕ ή τους είναι απαραίτητη η ασφαλιστική ενημερότητα για να μπορούν να δουλέψουν "προδίδουν" κάποιον αγώνα; Κατά την άποψή μου ΟΧΙ, επειδή δεν υπάρχει κάποιος αγώνας.

 

Κανένας φορέας δεν έχει καλέσει τους μηχανικούς σε στάση πληρωμών (και δεν εννοώ αποκλειστικά το ΤΕΕ αν και με δική μας πίεση θα μπορούσε να γίνει κι αυτό).

Δεν έχει δημιουργηθεί κανένας μηχανισμός υποστήριξης των συναδέρφων που θα αντιμετωπίσουν πρώτοι τις συνέπειες του ΚΕΑΟ (και είναι αφελές να πιστεύουμε ότι μία μέρα θα στείλουν σε όλους ταυτόχρονα ειδοποιητήρια κατασχέσεων).

Δεν υπάρχει ένα ταμείο αλληλεγγύης για όσους χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

Δυστυχώς αυτά τα πράγματα έτσι γίνονται και όχι σιωπηλά... Θέλουν κόσμο να τα τρέχει, θέλουν οργάνωση, συντονισμό κλπ. Οι εύκολες και ανώδυνες λύσεις μας τελείωσαν.

Η λογική του "αν όλοι κάναμε αυτό" απλώς δεν είναι λογική. Αν είναι να συζητάμε τι θα γινόταν αν όλοι δεν πληρώναμε τότε γιατί να μη δούμε τι θα γινόταν αν όλοι ξεγραφόμασταν από το ΤΣΜΕΔΕ (πιο ηχηρό μήνυμα) ή αν όλοι κατεβαίναμε μαζικά στις εκλογές του ΤΕΕ (πιο δημοκρατικό μήνυμα) ή αν όλοι παίρναμε από μία πέτρα και τη ρίχναμε σε κάποιο αρμόδιο κεφάλι (πιο σαφές μήνυμα);.........

 

Ας αντιμετωπίσουμε λοιπόν λίγο ρεαλιστικά την κατάσταση και ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όσοι είμαστε διατεθειμένοι να δράσουμε και πώς μπορούμε να πείσουμε και άλλο κόσμο να δράσει μαζί μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με δεδομένη την οκνηρία του κλάδου μας, θεωρώ ότι η νομική προσφυγή είναι από τις καλύτερες επιλογές που έχουμε. Το αν αυτή μπορεί να οργανωθεί μέσα από αυτό το φόρουμ είναι ένα ζήτημα αλλά το αφήνω προς το παρόν γιατί έγραψα ήδη πολλά...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Η στάση πληρωμών δεν τους αγγίζει.

Διάβασα το θέμα που λέει πως το 60% των μηχανικών δεν έχει πληρώσει http://www.michanikos.gr/_/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-60-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%B4%CE%B5-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%BF-r1801

 

Έχουμε φτάσει ήδη στο 60% που έχουν οφειλές και δεν καταλαβαίνουν μία, τι ποσοστό χρειάζεται για να επηρεαστούν; Προφανώς και δεν λειτουργούν με το δικό μας σκεπτικό αλλά έχουν άλλο δικό τους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.