Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναγνώριση πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού από Αγγλία


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

είμαι φοιτητής στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Loughborough University. Είμαι στο τελευταίο έτος (3ο) του BEng Mechanical Engineering. Δεν έχω αφήσει κανένα μάθημα μέχρι τώρα και ελπίζω να μην αφήσω.

 

Με έχουν δεχθεί για μεταπτυχιακό για MSc Advanced Manufacturing Engineering & Management sto Loughborough όπως και MSc Mechanical Engineering σε Newcastle και Manchester.

 

Το ερώτημα είναι εάν θα έχει αντίκτυπο το μέρος που θα κάνω το μεταπτυχιακό μου αργότερα στο ΔΟΑΤΑΠ, όπως και το όνομα του μεταπτυχιακού.

 

 

P.S. : Έχω διαβάσει κάποια posts στο forum αλλά δεν έχω βγάλει άκρη με το τί συμβαίνει με το ΔΟΑΤΑΠ.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Δες εδώ πρώτα τα αναγνωρισμένα http://www.doatap.gr/gr/recog_inst.php

Το πιο σίγουρο είναι να ρωτήσεις το ΔΟΑΤΑΠ και να πάρεις γραπτή απάντηση.

 

Κάποτε (δεν ξέρω για τώρα) μέτραγε θετικά η ψηλή βαθμολογία στο RAE (research assessment exercise). Ακόμα μετρά θετικά, για να τα συμψηφίσεις σε δίπλωμα ελληνικού πολυτεχνείου, το να είναι σαφές ότι το μάστερ είναι ομοειδές με το βασικό πτυχίο. Άρα το MSc Advanced Manufacturing Engineering & Management είναι επικίνδυνο. Θα πρέπει να είναι σαφές στον εισηγητή και το συμβούλιο ότι συμβαίνει αυτό. Να μην υποθέσεις ότι ο εισηγητής και ο ακαδημαικός στο συμβούλιο είναι απαραίτητα της ειδικότητας σου ή και κάπως σχετικής ειδικότητας.

 

>>> Έχω διαβάσει κάποια posts στο forum αλλά δεν έχω βγάλει άκρη με το τί συμβαίνει με το ΔΟΑΤΑΠ.

Κανείς δεν έχει.

Edited by bob mastoras
Link to comment
Share on other sites

Οσο ξεφεύγεις από το καθαρό κομμάτι της μηχανικής και πας σε προγράμματα management κτλ..τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχεις να φας περισσότερα μαθήματα...

Εγώ πχ που είχα κάνει μετά το Beng, MSc Enginnering and management, έφαγα 5 μαθήματα στο ΕΜΠ...Αυτό επί ΔΙΚΑΤΣΑ. Τώρα δεν ξέρω τι θα γινόταν, άλλοι λένε ότι είναι πιο αυστηρά σήμερα τα κριτήρια...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Top of Form

Bottom of Form

Καλησπέρα, 

Μόλις τελείωσα πολίτικος μηχανικός από το Edinburgh NapierUniversity (Scotland). Η φοιτιση μου ήταν στο 5ετες πρόγραμμα MEngCivil Engineering, στο οποίο και εισαχθείσα κατευθείαν στην αρχή του 2ου έτους καθώς είχα περάσει σχεδόν 2 χρονιά από μαθήματα στην αντίστοιχη σχολή του Edinburgh University.  

Θα ήθελα αν κάποιος έχει εμπειρία να μου πει τι πρέπει να περιμένω από μαθήματα από το ΔΟΑΤΑΠ.  

Να σημειώσω εδώ ότι όπου μπορούσα έπαιρνα τις επιλογές για μαθήματα που θα χρειαζόντουσαν στην Ελλάδα τύπου StructuralDynamics & Earthquake design to Eurocode 8 κλπ.  Επίσης και η πτυχιακή μου ήταν πάνω στην σχεδίαση και απόδοση κατασκευών ενισχυμένων εσωτερικά με πολυμερούς μπάρες, για την οποία πραγματοποίησα κανονικά πειράματα και εξέδωσα ενδοπανεπιστιμιακα και ένα μικρο άρθρο.  

Τέλος, την σχολή την τέλειωσα με Master of Engineering (MEngwith First Class (70+) in Civil Engineering καθως και η πτυχιακή μου βραβεύτηκε ως το καλύτερο project από το έτος μου. 

Προς θεού αυτά δεν σας τα γράφω για να δείξω κατι, ζητώ εκ των πρότερων συγνώμη αν σε κάποιους φανεί αυτό. Άπλα θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος έχει εμπειρία στο αν θα παίξουν ρόλο στην αναγνώριση του πτυχίου μου. 

Ευχαριστώ 

Edited by Ramaya
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.