Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Soft starter vs Ιnverter


ΝΙΚΟΣΤΡΙ

Recommended Posts

 Πρόκειται για μια υποβρύχια αντλία που από 25hp θα γίνει 40 hp, από τη ΔΕΗ έχω Νο3 , ξέρω ότι είμαι οριακά πάνω στην παροχή κ με την χρήση ινβέρτερ μπορώ να την ξεκινήσω , αλλά επειδή έχω 140 μ καλώδιο θα χρειαστώ  στραγγαλιστικά πηνία κ επίσης φίλτρα αρμονικών όλα αυτά όμως ανεβάζουν το κόστος κ σκέφτηκα τη λύση soft sterter.

 

Υπόψιν ότι δεν γνωρίζω την λειτουργία κ τις δυνατότητες ενός soft starter, δεν έχω χρησιμοποίηση ποτέ τέτοιο μηχάνημα, σε αντίθεση με τα ινβέρτερ που γνωρίζω το τι κ πως 

Link to comment
Share on other sites

ουτε το ενα ουτε το αλλο γιατι soft starter η inverter εφ οσον πανω στη παροχη αυτη εχει μονο αυτο το φορτιο ετσι! σε παλαιοτερεs εφαρμογεs που εχω κανει αντλιση νερου με σκετο αστεροτριγωνικο απο 200 μετρα και 3 ιντσεs παροχη 30 κιβικα την ωρα.αλλα η νουμερο 3 εχει μονο αυτο το φορτιο επανω.υπαρχει τιποτα αλλο φορτιο στην παροχη σου? για πεs!

Link to comment
Share on other sites

αποσο γνωριζω ο soft starter εχει μερος των δυνατοτητων του αντιστροφεα. Ουσιαστικα με καναδυο περιστροφικους διακοπτες ελεγχεις την ραμπα εκιννησης.

Ο αντιστροφεας νομιζω οτι μπορει να παραμετροποιηθει πολυ περισσοτερο.

Link to comment
Share on other sites

To soft starter βοηθάει σε μια ομαλή εκκίνηση του σύστήματος και συνήθως το χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις που ενδέχεται να δημιουργηθούν υδραυλικά πλήγματα στο ξεκίνημα και στο σταμάτημα της αντλίας. Το ινβερερτ, όπως φαντάζομαι γνωρίζεις αφου τα δουλεύεις, εκτός από αυτό ρυθμίζει και την παροχή.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο την αντλία έχει η παροχή  , είναι κανονικό αντλιοστάσιο

Το ρεύμα εκκίνησης ο σοφτ σταρτερ πόσο το περιορίζει? Εάν υποθέσουμε ότι έχω τήξεως 63 Α ή αυτόματη ND63 Α ?

Σε κανονικές συνθήκες κ με αντιστάθμιση θα είμαι max γύρω στα 45 Α λειτουργίας

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

εσύ ορίζεις πόσες φόρες είναι το ρεύμα εκκίνησης παραπάνω από το ονομαστικό, αρκεί είναι μεγαλύτερο από αυτό που εκκινεί την αντλία και μικρότερο από αυτό που ενεργοποιεί τις ασφάλειες. Πρέπει να προσέξεις πόσες εκκινήσεις αναμένονται ανά ώρα γιατί υπάρχει η περίπτωση να μην μπορεί το μηχάνημα να στις δώσει λόγω υπερθέρμανσης

Link to comment
Share on other sites

ο soft starter ρυθμιζει το initial voltage απο 40-70% το start ramp 1-20sec και stop ramp0-20sec.τωρα για 3πολικη αυτοματη ΝD-63A ειναι οτι πρεπει.το ρελε γραμμηs θα τραβηξει 59Α (Ιn A) και ρυθμιση θερμικου 34,2Α (τετρ.ριζα 3χΙn) δεν καταλαβα ακομα για τα 45Α που λεs! για πεs μαs πωs το σκεφτεσαι ?

Edited by miltos
Αναίρεση υπογράμμισης ολόκληρου του κειμένου
Link to comment
Share on other sites

el Greco,  πως βγάζεις 59 Α  εκκίνησης   σε ένα κινητήρα 30kw και 34,2 Α λειτουργιάς?

Τα  45 Α που βγάζω εγώ είναι τα Α λειτουργίας του μετά από αντιστάθμιση   

Link to comment
Share on other sites

 καταρχάς συγχαρητήρια για το blogσου, αρκετά καλό για κάποιον που ψάχνει γενικές οδηγίες, αλλά εδώ  εγώ ψάχνω την δυνατότητα να ξεκινήσω ένα μοτέρ που βρίσκεται οριακά η λειτουργία του πάνω στην παροχή από δεη, η μια λύση είναι ινβερτερ η οποία είναι ακριβή, η αλλη σοφτ σταρτερ με την διαφορά ότι δεν γνωρίζω εάν μπορεί να προσαρμόσει ο σοφτ σταρτερ τα αμπερ ξεκινήματος του μοτερ πάνω στα όρια τηςΝο 3 παροχής. Τα ξεκινήματα-σταματήματα  ανά 24ωρω μπορώ να τα κανονίσω < 20 κ κάτι άλλο, δεν με ενδιαφέρει ο έλεγχος των στροφών, θα δουλεύει στο max  rpm

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.