Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σ.Π.Μ.Ε. - Εξετάσεις Ενεργειακών Επιθεωρητών


Μουστάκας Β.

Recommended Posts

Το Δ.Σ. του Σ.Π.Μ.Ε. ασχολείται σε βάθος με τις συνέπειες του πολυνομοσχεδίου και τη στρατηγική του Συλλόγου μας για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

 

Εμβαθύνει λοιπόν και συντάσσει προτάσεις προς ένα νέο, σύγχρονο, δίκαιο και απλό σύστημα απόδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Προφανώς, η διαδικασία απόκτησης άδειας ενεργειακού επιθεωρητή, με τον τρόπο που διενεργείται, δεν υπηρετεί την αρχή της αναλογικότητας, θέτει σε αμφισβήτηση την επιστημονική επάρκεια των συναδέλφων διπλωματούχων μηχανικών, δεν ομοιάζει με πετυχημένες διαδικασίες αναγνώρισης που λαμβάνουν υπόψη και την εμπειρία (λχ μητρώο μελετητών ή κατασκευαστών δημοσίων έργων) και συμπερασματικά αδικεί τις σπουδές διπλωματούχου μηχανικού οι οποίες πρακτικά ισοδυναμούν με τίτλο σπουδών ”MEng” (Master of Engineering) - ο οποίος δίνει τα απαραίτητα προσόντα στον Μηχανικό για την προσαρμογή του σε νέες συνθήκες, νέα κανονιστικά πλαίσια κτλ.

 

Παρόλα αυτά, εν σχέσει με το πολυνομοσχέδιο το παραπάνω ζήτημα αποτελεί «δέντρο» στο «δάσος» των ενδεχόμενων προβλημάτων. Αποτελεί όμως και μια πρόκληση αναφοράς (και προβολής) της πάγιας θέσης μας απέναντι σε διαδικασίες που σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. εφαρμόζονται για την μετεκπαίδευση μή-Μηχανικών.

 

Δρούμε λοιπόν μέσω σοβαρής επιστημονικής τεκμηρίωσης και στεκόμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που αμφισβητούν την επιστημονική επάρκεια των ελλήνων διπλωματούχων Μηχανικών και οραματίζονται κρατικούς παρεμβατισμούς και διαρκείς εξετάσεις προς επιβεβαίωση του αυτονόητου- ή προς δημιουργία νέας πελατείας στα συστήματα κατάρτισης-εξέτασης.

 

Πηγή: http://spme.gr/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αυτός είναι Σύλλογος!!! Ξεκάθαρες κουβέντες!!! Ξεκάθαρες Θέσεις......

 

Ξεκάθαρος Αγώνας!!!

 

τι να πούμε....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ο  Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, ο Σύλλογος Ηλεκτρολόγων καλεί τα μέλη τους για αποχή απο τις εξετάσεις των Ενεργειακών Επιθεωρητών (διαβάστε τις σχετικές ανακοινώσεις) και ο δικός μας Σύλλογος βγάζει αυτή τη γενική ανακοίνωση...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κάκιστη ανακοίνωση που πρώτα πρώτα αδικεί τους χιλιάδες ΠΜ μέλη του που είναι αξιόλογοι επιστήμονες...

Σαν να χαιδεύουν αυτιά, με μία στάση Ποντίου Πιλάτου....

Χωρίς κανένα ίχνος παρεξήγησης προς τους φίλους ΠΜ που από μόνοι τους δίνουν τον δικό του αγώνα, ο σύλλογος τους εκπροσωπώντας τον πυλώνα των μελών ΤΕΕ, δεν επιθυμεί να έρθει σε ευθεία ρίξη με αυτό... Γι'αυτό και πουθενά δεν κάνει λόγο για αποχή.. Αν το έκανε στην ουσία θα έβγαζε όλο το πρόγραμμα του ΤΕΕ νοκ-ουτ. Ισως τον εαυτό του δηλαδή, πάλι χωρίς καμία παρεξήγηση...

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Καμιά παρεξήγηση ikare13.άλλωστε εμείς οι ίδιοι οι ΠΜ πρώτοι δηλώνουμε την αγανάκτησή μας από την τουλάχιστον απογοητευτική εκπροσώπησή μας από τον κεντρικό ΣΠΜΕ.
Στα δικά μου μάτια, η ανακοίνωση για τις εξετάσεις των Εν. Επιθεωρητών είναι "για να βγάλουμε την υποχρέωση,αφού ανακοίνωση έβγαλαν οι ΗΜ και οι ΑΜ",ενώ επιπροσθέτως έχει εντελώς γιούχου περιεχόμενο
Ας καταλάβουν εκεί στο ΣΠΜΕ οτι για να βγεί ένα αξιοπρεπές κείμενο απαιτείται καταρχήν μια στοιχειώδης δουλειά και ενασχόληση και δεν είναι "άρπα-κόλα να τελειώνουμε"
Έτσι εκθέτουν εκτός από τους εαυτούς τους και όλους εμάς του συγκεκριμένου κλάδου...

Edited by Greenick
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.