Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θεώρηση Οικοδομικής Άδειας για Ηλεκτροδότηση


akakios

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 107
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 5/20/2020 at 5:29 PM, janna said:

Για να ηλεκτροδότηθει πρέπει να είναι σε ισχύ  ή άδεια .Αν δεν εναι πρέπει να κάνεις αναθεώρηση  για παράταση ισχύος επ' αόριστον. Μετά υποβάλεις αίτηση για ηλεκτροδότηση χωρίς ελεγκτή με το προηγούμενο  σύστημα  δηλ.  με ΥΔ ιδιοκτήτη, μηχανικου,τεχνικη ,εκθεση .

Καλησπερα σας αγαπητε/Η.

Επειδη ειμαι αντιστοιχη περιπτωση, τι εννοειτε χωρις ελεγκτη με το προηγουμενο συστημα; Ειναι η λεγομενη ''προσωρινη συνδεση''; Και αν μπορειτε να μου πειτε, τι ακολουθει μετα; Πρεπει να γινει διαδικασία οριστικοποίησης με αυτοψία;

Δυστυχώς έχω μπερδευτεί και ο μηχανικός δε με βοηθά λέγοντας πως αυτό είναι το τελικό (θεωρημενη αδεια με σφραγιδα ''προσωρινη συνδεση).

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλά λέει ο μηχανικός η άδεια φαίνεται ότι έχει εκδοθεί με προηγούμενο νομό και η θεώρηση για ρεύμα αναφέρει την προσωρινή σύνδεση .Μην σας επηρεάζει η προσωρινή,όταν η θεώρηση γίνεται με τις ΥΔ ιδιοκτήτη και μηχανικού έτσι γράφεται .Δεν νομίζω ότι θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να κάνει αυτοψία και η ΥΔΟΜ δεν χρειάζεται κατά την γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, janna said:

Καλά λέει ο μηχανικός η άδεια φαίνεται ότι έχει εκδοθεί με προηγούμενο νομό και η θεώρηση για ρεύμα αναφέρει την προσωρινή σύνδεση .Μην σας επηρεάζει η προσωρινή,όταν η θεώρηση γίνεται με τις ΥΔ ιδιοκτήτη και μηχανικού έτσι γράφεται .Δεν νομίζω ότι θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να κάνει αυτοψία και η ΥΔΟΜ δεν χρειάζεται κατά την γνώμη μου.

Συνεπως να θεωρησω πως εχει ολοκληρωθει ολη η διαδικασια και μελλοντικα δεν θα βρω κατι μπροστα μου λογω αυτης της σφραγιδας; Σας ευχαριστω θερμα!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημέρα σας,

Σε εξ' ολοκλήρου αυθαίρετη διώροφη οικοδομή που τακτοποιήθηκε σύμφωνα με τον Ν.4495/17, έχει εκδοθεί Έγκριση Εργασιών Αποπεράτωσης Αυθαίρετης κατασκευής για τον Α' όροφο που ήταν ημιτελής. Για να πραγματοποιηθεί η ηλεκτροδότηση του Α' ορόφου ζητούν από το ΤΑΠ άδεια οικοδομής θεωρημένη για ηλεκτροδότηση. Αντί αυτού μπορούμε να καταθέσουμε τα έγγραφα της Πράξης Έγκρισης Εργασιών Αποπεράτωσης (από το σύστημα e-Άδειες) ή προβλέπεται όντως κάποια διαδικασία θεώρησης αυτών από την πολεοδομία για ηλεκτροδότηση?

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Δες την εγκ. 1/12 ΔΟΚΚ συνεχίζει να ισχύει για την ηλεκτροδότηση. Από την Πολεοδομία θα περάσεις. Δες την περίπτωση 2.β.

2. ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΔΙΚΤΥΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ:

Με την παρ.9, του Αρθ-49 , του Ν-4030/11 συμπληρώνεται η παρ.10 του Αρθ-24 , του Ν-4014/11 και προκύπτουν τα εξής:

α) Για τη σύνδεση εξ' ολοκλήρου αυθαιρέτων κτισμάτων ή αυθαιρέτων αυτοτελών λειτουργικά ιδιοκτησιών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, υποβάλλεται στον αρμόδιο οργανισμό βεβαίωση του TEE, η οποία περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης της ιδιοκτησίας και του κυρίου αυτής και με την οποία βεβαιώνεται η καταβολή τουλάχιστον της α' δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου. Ο ιδιοκτήτης υποβάλλει την παραπάνω βεβαίωση με αίτηση του στην οποία περιγράφεται με σαφήνεια το προς ηλεκτροδότηση κτίσμα ή χώρος (π.χ. διώροφη οικοδομή με πυλωτή και υπόγειο, διαμέρισμα α' ορόφου, διαμέρισμα ή κατάστημα σε υπόγειο κλπ), αναγράφεται η τοπική ή δημοτική κοινότητα και η επιφάνεια του αυθαιρέτου κτίσυατος. n οποία πρέπει να συμπίπτει με την αναφερόμενη στη βεβαίωση του TEE .

β) Για τα κτίρια που έχουν ανεγερθεί με βάση οικοδομική άδεια και έχουν αποπερατωθεί, αλλά δεν έχουν συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και περιλαμβάνουν αποπερατωμένες αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκαταστήσει αυθαίρετες χρήσεις που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση του Ν-4014/11, προσκομίζεται αίτηση του ενδιαφερόμενου προς την πολεοδομική υπηρεσία, η βεβαίωση του TEE με συνημμένα σχέδια κάτοψης και τομής της πραγματικής κατάστασης σε κλίμακα 1:100 στα οποία σημειώνονται οι χώροι που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν-4014/11 , υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ότι τα ίδια σχέδια θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα όταν ενεργοποιηθεί και εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο Αρθ-9 , του Ν-1512/85 (ΦΕΚ-4/Α/85), την υπουργική Αποφ-39869/7379/85 (ΦΕΚ-375/Β/85), την Εγκ-61/85 , τα Εγγρ-28116/91   και Εγγρ-86808/9504/91   και από 1-3-12 η παρ.3, του Αρθ-45 , του 4030/11 (ΦΕΚ-249/Β/11).

Εάν οι αυθαίρετες κατασκευές δεν είναι αποπερατωμένες πρέπει να προηγηθεί η έκδοση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών αποπεράτωσης (της παρ.17, του Αρθ-24 , του Ν-4014/11) και μετά ακολουθείται η ανωτέρω διαδικασία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

αυτα λεει η ΔΕΗ

https://www.deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/arxiki-sundesi/eks-oloklirou-authaireto-ktisma-i-authaireto-autot/

οσον αφορα τους Δημους, αυτοι,

ειναι ικανοι να ζητησουν επανακαταμετρηση ολων των κτισματων της χωρας....

συνδευομενη απο συμβολαια/τοπογραφικα/κατοψεις   και ΥΔ  δυο τουλαχιστον μηχανικων....

καλημερα παυλε

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Χαίρετε,

δύο ερωτησούλες.

Έχει βγει η ΚΥΑ για το άρθρο 47Α του 4495 που ορίζει τη διαδικασία για έκδοση βεβαίωσης ηκλεκτροδότησης για αρχική ηλεκτροδότηση;

Κι αν όχι, ισχύει αντ' αυτού το άρθρο 47 και για αρχικές ηλεκτροδοτήσεις; και που κάνουμε αίτηση για θέωρηση της άδειας ώστε να λάβει πρώτη φορά ρεύμα το κτίριο;

Link to comment
Share on other sites

με εμαιλ στην ΥΔΟΜ γίνεται η Ηλεκτροδότηση οικοδομών με Ο.Α 

και της Μ/Κ

Αριθμ. απόφασης   ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/47319/1946/ΦΕΚ 2090/20-5-21     

8.  Μέχρι την ενεργοποίηση του πληροφοριακού συστήματος του άρθρου 47Α του ν. 4495/2017, η αρμόδια ΥΔΟΜ θεωρεί το έντυπο της έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας με τη σφραγίδα του ν. 1512/1985 για κατασκευές που είναι απαραίτητη η σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.