Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θεώρηση Οικοδομικής Άδειας για Ηλεκτροδότηση


akakios

Recommended Posts

@killertomato Σωστά τα όσα λες... Αφού ξεμπερδέψεις με ΠΕΚ, θεωρεί την άδεια η ΥΔΟΜ (στο μέλλον ηλεκτρονικά) και εκδίδεις μια βεβαίωση για κάθε παροχή που προβλέπεται από την άδεια + 1 κοινόχρηστη και μαγκώνει και το ΤΕΕ το δεκαρικάκι του για κάθε μια !!!

Δεν αναβάζεις σχέδια κλπ., δεν απαιτούνται και δεν ζητούνται.

Η ανάθεση μπορεί να γίνει μόνο από τον ιδιοκτήτη της κάθε οριζόντιας ιδιοκτησίας. Αν ο κατασκευαστής έχει πουλήσει ένα διαμέρισμα, τότε θα πρέπει ο νέος ιδιοκτήτης να σου αναθέσει. Μετά τη θεώρηση της άδειας δεν υπάρχει κύριος του έργου, υπάρχει μόνο ιδιοκτήτης. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 107
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

4 ώρες πριν, ppanag said:

 

 ανάθεση μπορεί να γίνει μόνο από τον ιδιοκτήτη της κάθε οριζόντιας ιδιοκτησίας. 

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Είσαι σίγουρος για τον ιδιοκτήτη; Στο σχετικό έγγραφο ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/123669/4743/2021  αναφέρει για τον κύριο του έργου ή τον έχοντα νόμιμο δικαίωμα. Επειδή χρησιμοποιεί διαζευκτικό θεωρώ οτι μπορεί να το κάνει και ο κατασκευαστής. όπως καταλαβαίνεις είναι πιο βολικό να έχω 1 ανάθεση παρά 15 από τον κάθε ιδιοκτήτη. 

αα) υπεύθυνη δήλωση του κυρίου του έργου ή του έχοντος το νόμιμο δικαίωμα, για την ανάθεση της διαχείρισης της αίτησης σε εξουσιοδοτημένο μηχανικό ή τεχνική εταιρεία,

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Να ρωτήσω εδώ κάτι: μου έφεραν μια οικοδομική άδεια - κατηγορίας 3 με προέγκριση - με αποπερατωμένα τα πάντα ορθά και εργοταξιακή σύνδεση και πεκ, και αναρωτιέμαι αν μπορώ με κάποιο νόμιμο τρόπο να βγάλω τη βεβαίωση τελικής σύνδεσης μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος (σήμερα). Η τοπική υδομ εν μέρει δηλώνει άγνοια με την έννοια ότι δε φαίνεται να γνωρίζουν καν για την ηλεκτρονική διαδικασία και μου έδωσαν μια αίτηση που την παρακάμπτει και απαιτεί δηλώσεις των επιβλεπόντων αλλά εγώ δεν ήμουν ο επιβλέπων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, θα εκδώσεις μέσω του συστήματος e-άδειες βεβαίωση για σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας. Με βάση αυτά που περιγράφεις, φαίνεται να σου έχουν προσκομιστεί τα απαραίτητα έγγραφα (στέλεχος, πόρισμα ΕΔ, ΠΕΚ κλπ) οπότε προχωράς κανονικά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@gktpgeue θα σου πω τι ισχύει για την ΥΔΟΜ Αγίας Παρασκευής στην Αττική.

Για να βγει η περίφημη βεβαίωση ηλεκτροδότησης χρειάζεσαι 3 δικαιολογητικά τα οποια τα ανεβάζεις ηλεκτρονικά

α)εξουσιοδότηση ιδιοκτήτη (ή κατασκευαστή - δεν έχω βγάλει άκρη ακόμη και είναι ευθύνη δική μας)

β) άδεια οικοδομής (ενημερώσεις κτλ αν υπάρχουν)

γ) θεωρημένη άδεια οικοδομής για ηλεκτροδότηση (εδώ αρχίζει το πανηγύρι)

Για το γ) ΄ρωτησα στην ΥΔΟΜ και γίνεται με τον παλιό κλασσικό τρόπο

δλδ παίρνουμε την άδεια οικοδομής (τύπωσε ενα αντίγραφο) , παμε ΥΔΟΜ μας τη σφραγίζουν στα φορολογικά οτι έχουν πληρωθεί οι αμοιβές επίβλεψης, βάζουμε ΠΕΚ, βεβαιωση υδραυλικού, βεβαιώση αερίου και παμε στα ρεύματα και μας σφραγιζουν την άδεια για τελική σύνδεση. ΑΥΤΗ την άδεια την ανεβάζεις στο σύστημα (γ') και εκδίδεις τη βεβαίωση για ηλεκτροδότηση.

Πρέπει να εκδοθεί βεβαίωση για κάθε ΟΙ ξεχωριστά καθώς και μαι για τους ΚΧ (αν έχει γίνει ΣΟΙ)

Ο Δήμος Αθήνας έχει ψηφιοποιήσει πλήρως τη διαδικασία όπως βλέπω στο site του Δήμου, ΄τωρα φαντάζομαι στη δική σου ΥΔΟΜ που δεν ξέρουν τι τους γινεται μπορεί να ισχύει κάτι άλλο

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, gktpgeue said:

... και αναρωτιέμαι αν μπορώ με κάποιο νόμιμο τρόπο να βγάλω τη βεβαίωση τελικής σύνδεσης μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος (σήμερα)....

Όχι, δυστυχώς δεν μπορείς. Θα πρέπει πρώτα υποχρεωτικά να θεωρηθεί η άδεια από την ΥΔΟΜ για σύνδεση με τα ΔΚΩ και η διαδικασία αυτή δεν έχει γίνει ηλεκτρονική ακόμα, π.χ. μέσω e-Άδειες, όπως προβλέπει ο Νόμος. 

Φυσικά και μπορούν οι Δήμοι να δημιουργήσουν δικές τους ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αλλά αυτό είναι πολυτέλεια για λίγους!!!

Link to comment
Share on other sites

Σε μας υποβάλλεις αίτηση ιδιοκτήτη με τη βεβαίωση ΙΚΑ φορολογικά επίβλεψης και ΣΔΑ στο εμειλ της ΥΔΟΜ ζητώντας τη θεώρηση της Ο.Α για ηλεκτροδότηση και την ανεβάζεις στη βεβαίωση σύνδεσης 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Σε άδεια του 2008 που αφορά συγκρότημα τριών αυτοτελών κατοικιών που έχουν αποπερατωθεί από το 2010 οι δύο πήραν ρεύμα με τον παλαιό τρόπο με σφραγισμένη από την πολεοδομία την άδεια για ηλεκτροδότηση

Ο τρίτος θέλει να πάρει τώρα ρεύμα και χρειάζεται βεβαίωση από εμένα μέσω του e-άδειες

Ο Ν.4862 ζητάει  θεώρηση της οικοδομικής άδειας/άδειας δόμησης, σύμφωνα με το άρθρο 47 του ν.4495/2017.

Το άρθρο 47 μιλάει για ΠΕΚ κάτι που δεν ισχύει στις προ του 4030 απ' όσο ξέρω.

Θα μου σφραγίσει η πολεοδομία την άδεια και θα την ανεβάσω. Έχει κάποιος μια παρόμοια περίπτωση;

 

Edited by steve100
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.