Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τοιχεία σε τετραώροφα κτήρια και άνω.


 
dounas

Recommended Posts

Ναι βρε savvas.p, λάθος έκανε το κομπιουτεράκι πάνω απ' τους ώμους μου! :lol:

Προφανώς δεν είναι τοιχίο κατά ΕΚΩΣ! Γράφω για 90/25 και έχω κατά νου αντίστοιχο 90/20 σε μελέτη προσθήκης που μόλις έκανα και το θεώρησα τοιχίο κατά ΕΚΩΣ. Τις διαστάσεις τις κράτησα ίδιες με το στοιχείο του από κάτω ορόφου και γι αυτό το 20 στο πλάτος.

 

acnt

Η "ομάδα" του Fespa δεν αλλάζει κάτι στην ανάλυση ή τη διαστασιολόγηση. Μόνο που στα εμφανίζει πιο ωραία.

Δεν είναι απαραίτητο να εισάγεις δύο στοιχεία. Δες τη νέα φωτό που κάνει σύνδεση των ΚΒ φυτευτού και αρχικού τοιχίου 150/25/90/25.

Η αναφορά στις ερωτοαπαντήσεις της LH για σύνδεση του κάτω κόμβου του "φυτευτού" με το ΚΒ του τοιχίου γίνεται επειδή στο παράδειγμα αντιμετωπίζεται μείωση διατομής σε ορθογωνικά τοιχία και όχι πιο περίπλοκη περίπτωση όπως του παραδείγματος σου. Σ' αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να δούμε και το παράδειγμα της §7.3.1 του εγχειριδίου του Fespa που αναφέρει τη σύνδεση δύο τοιχίων που σχηματίζουν Γ.

 

Αν το στοιχείο μειώνονταν σε 130/25/90/25 τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο απλά.

Link to comment
Share on other sites

Ναι και πάλι ναι Χάρη, απλά αυτή η Δ1.1 που είναι λίγο στον... αέρα, δεν μου αρέσει και προσωπικά θα έψαχνα άλλη λύση... Το θέμα της ομάδας τώρα είναι πονεμένο για εμένα και εδώ το ανέφερα διότι το φέσπα θα "καταλάβει" 2 διατομές με 2 ΚΒ και άρα δεν θα υπάρχει μείωση διατομής αλλά κατάργηση της Κ1 και άρα, για εμλενα, καλύτερη προσομοίωση. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που άλλα προγράμματα όπως το statics εσάγει τέτοια τοιχία με 2 διατομές-"οντώτητες"... Φανταστείτε πως σε ένα στοιχείο 25/90/25/300, αν στην ανάλυση βάζαμε 2 διατομές (25/90 και 25/300) με την μέθοδο της ομάδας, τότε πολύ πιό εύκολα και μα μεγαλύτερη ακρίβεια θα μπορούσαμε να μειώσουμε και το σκέλος 25/300 σε 2 ή 3 στοιχεία στον άνω όροφο.

 

Για του λόγου το αληθές, σκεφτείτε ένα πυρήνα και πόσα ΚΒ λαμβάνει το φέσπα... Τρία, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα όμως το ΚΒ του πυρήνα είναι ένα!!!!

Προσοχή λοιπόν...

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Το θεμα ειναι αν το κατα 20 % δομημενο δωμα θεωρειται οροφος .Αν ναι τοτε θελεις 2.00μ.

Η γνωμη μου ειναι οτι οροφος δεν πρεπει να θεωρειται μονο η αποληξη κλιμακοστασιου γιαυτο και στον ΕΑΚ 2000 & 4.1.4.2 εξαιρειται (μαζι με τον ανωτατο οροφο ) απο τον ικανοτικο ελεγχο. Εγω θα εβαζα 2.00μ

Link to comment
Share on other sites

Αν πας με τον EC8, δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός στο απαιτούμενο μήκος των (πλάστιμων) τοιχωμάτων.., αν και καλό είναι τουλάχιστον το 1.50μ. να τηρείται έτσι κι αλλιώς. Ίσως τροποποιηθεί αυτό στον EC8 στην επερχόμενη αναθεώρηση. 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ νομίζω ότι η έγνοια του ελάχιστου μήκους  αφορά το ίδιο το τοίχωμα και όχι το κτίριο γενικά. Θέλω να πω, πιστέυω ότι το ελάχιστο μήκος μπαίνει ώστε να υπάρχει μία αναλογία συνολικού ύψους τοιχώματος / μήκος τοιχώματος έτσι ώστε να λειτουργεί αυτό σαν πρόβολος. 

 

Για τον λόγο αυτό πιστεύω ότι το ελάχιστο μήκος 2,00 θα πρέπει να έχουν μόνο όσα τοιχώματα συνεχίζουν και στο δώμα

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι δεν διαφωνώ.

 

Για αυτό λέω ότι όποιο τοίχωμα έχει ύψος πυλωτή + 3όροφοι να ειναι > 1,50μ.  και όποιο τοίχωμα είναι πυλωτή + 4όροφοι να είναι > 2,00μ . Δηλαδή να ελέγχουμε κάθε τοιχωμα τι ύψος θα έχει και όχι το κτίριο σαν σύνολο.

Link to comment
Share on other sites

Το εθνικό προσάρτημα του ΕΚ8 ξεκαθαρίζει το ελάχιστο μήκος τοιχώματος για κτίρια μέχρι 4 ορόφους (1.5μ) και για κτίρια άνω των 4 ορόφων (2μ) με μείωση 20 εκ. λόγω μορφής άκρων, π.χ. "Γ" ή "Π" 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.