Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Γεια και παλι σε ολη την ομαδα.Να πω βασικα πως δινω πανελληνιες απο επαλ τομεας μηχανολογου ,εχω γραψει  ηδη τα 3 μαθηματα και μου μενει ακομα 1  το οποιο το δινω στις 17/6 .Τα εχω παει αρκετα καλα μεχρι στιγμης και ειμαι αισιοδοξος πολυ .

ΟΙ βασικες σχολες που με απασχολουν κυριως ειναι τει μηχανολογου μηχανικου πειραια,τει μηχανολογου ενεργειακης τεχνολογιας αθηνα, τει πατρας μηχανολογος μηχανικος και τει ναυπηγικης.

τα ερωτηματα μου βασιζονται κυριως στο επιπεδο σπουδων και στην ζητηση της αγορας εργασιας .

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ με απασχολει κυριως το τει πειραια μηχανολγιας και τει αθηνας ενεργειακης τεχνολογιας οπου ειναι και οι πρωτες μου επιλογες

Εχω ακουσει πως το τει πειραια ειναι το καλυτερο  αλλα εχει το μεινοκετημα οτι ειναι δυσκολο και υπαρχει περιπτωση να αργισω να παρω πτυχειο  και να το παρω με χαμηλο βαθμο.

Το τει ενεργειακης τεχνολογιας απο οσο ξερω ειναι εξισου καλο με το τει πειραια αφου  δινει και το ιδιο πτυχιο  και εξειδικευεται  πιο πολυ στον ενεργειακο τομεα.

Αυτο που με ενδιαφερει ειναι:η ποιοτητα των σπουδων  αλλα και ο βαθμος δυσκολις.Επισης τι εχει μεγαλυτερο αντικρυσμα στην αγορα εργασιας,για παραδειγμα: ΟΙ  εργοδοτες προτιμανε μηχανικους απο τει πειραια η απο το τει αθηνας ενργειακης τεχνολογιας?Ακομα μετραει ο βαθμος του πτυχιου στην αγορα η οχι ?Απο τι καταλαβαινεται οι διαφορες μπορει να ειναι μηδαμινες αλλα και ταυτοχρονα  σημαντικες .

 

Θα ηταν πολυ χρησιμη η βοηθεια σας στο συγκεκριμνεο θεμα  ,ακομα και αποψεις  απο ατομα που εχουν περασει απο αυτες τις σχολες.

Ευχαριστω εκ των προτερων .

 

Link to comment
Share on other sites

για να τα πούμε ρεαλιστικά, η αγορά ζητά και θα ζητά 2 πράγματα:

 

1. την "σφραγίδα"

2. τις ικανότητες

 

άρα, σε όποιο και αν σπουδάσεις είναι το ίδιο (με σημείωση το τι επαγγελματικά δικαιώματα δίνει το καθένα, τα οποία και δεν γνωρίζω..... και τα οποία το τελευταίο διάστημα αλλάζουν διαρκώς...)

 

επίσης στο 95% των περιπτώσεων στην αγορά.....ο βαθμός δεν παίζει ρόλο....  (για το ... όποιο δημόσιο παίζει....)

 

Τέλος, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ρόλο παίζουν και τα ΕΞΟΔΑ.... άρα, πρέπει να σκεφτείς αν σε παίρνει να σπουδάσεις μακριά (και πόσο) από την περιοχή που διαμένεις μόνιμα κτλ....

 

 

Υ.Γ. οι ικανότητες αποκτούνται ΜΟΝΟ με προσωπική μελέτη....

Edited by astrah
Link to comment
Share on other sites

Φίλε tsakis ένα κι ένα κάνουν δύο. Όλες οι σχολές μηχανολόγων ΤΕΙ δίνουν ίδια πτυχία και ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Το καλύτερο "επίπεδο" (ισχύει για οποιαδήποτε σχολή αυτό) είναι απάτη και αυταπάτη.

Μαζί με όλα τα κριτήρια που σου επισημαίνουν και οι άλλοι συνάδελφοι είναι και ο χρόνος σπουδών. Αν σπουδάζεις δίπλα στο σπίτι σου και κάνεις δέκα χρόνια να τελειώσεις τι τις θέλεις τις σπουδές; Ενώ αν σπουδάσεις σε ένα επαρχιακό ΤΕΙ (ΑΤΕΙ τώρα) ή ΑΕΙ που ο χρόνος σπουδών είναι λογικός αυτό θα είναι κέρδος χρήματος (απ' όλες τις απόψεις) και προπαντός κέρδος στην ψυχολογία σου.  

Link to comment
Share on other sites

Ειναι και τα δυο εξισου πολυ καλα τμηματα.

Στο ΤΕΙ-Α οπου σπουδαζω εγω οι εγκαταστασεις ειναι αριστες σε εργαστηριακο εξοπλισμο,διαθετει μια κορυφαια βιβλιοθηκη με πολλα επιστημονικα συγγραματα που θα σε βοηθησουν να εμβαθυνεις τις γνωσεις σου αλλα να παραδιδεις και απταιστες εργασιες,χωρις ωστοσο να υποβαθμιζω το ΤΕΙ Πειραια μιας και εκει παρακολουθω μαθηματα που με ενδιαφερουν και γινεται και εκει πολυ καλη δουλεια!

Δε συμφωνω με το επιπεδο δυσκολιας, για μενα ισχυει το ''διαβαζω ή δεν διαβαζω'', ''ενδιαφερομαι για τη σχολη μου και τα μαθηματα μου ή οχι'', ''συμμετεχω σε ολες τις διαλεξεις ή οχι''.

Οι καθηγητες βοηθουν και προωθουν επαγγελματικα και ακαδημαικα οσους ενδιαφερονται πραγματικα.

1η φιλικη συμβουλη μιας και βλεπω οτι εισαι απο ΕΠΑΛ : μπαινεις στις ιστοσελιδες των μαθηματων του Α εξαμηνου και των δυο τμηματων, βλεπεις τι θα διδαχθεις και  μεσα στο καλοκαιρι εξασκεισαι λιγακι σε μαθηματικα και φυσικη για να μην απογοητευτεις οταν ξεκινησεις να διδασκεσαι τα μαθηματα και να μην εχεις ΣΟΒΑΡΑ κενα.για διευκολυνση σου παραθετω τις ιστοσελιδες μαθηματων α) http://www.teiath.gr/stef/et/articles.php?id=15878&lang=el β) http://ikaros.teipir.gr/mecheng/%CE%9C%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91/%CE%9C%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91.htm

2η φιλικη συμβουλη: Δεν θα μπεις σε φοιτητικη παραταξη γτ δεν θα γινεις ποτε σου ενας καλος μηχανικος.

3η φιλικη συμβουλη  : Στο 3ο χρονο να πας erasmus σε καποιο πανεπιστημιο του εξωτερικου( προυποθεση να εχεις περασει ενα σοβαροαριθμο μαθηματων  προηγουμενων εξαμηνων)..θα σε βοηθησει αρκετα οχι στο να περασεις τα εκει μαθηματα αλλα να δεις πως δουλευει το συστημα εξω απο τη χωρα μας.Ενα + μεγαλο θα ειναι και η εξοικειωση της εκει γλωσσας.

Αυτα τα λιγα απο ενα δυναδελφο.

Σου ευχομαι καλη επιτυχια και ολες μου τις ευχες να βγεις ενας αξιολογος μηχανικος!!

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις,  πραγματικα πολυ χρησιμες .ΤΟ Θεμα της αποστασης δεν μου ιδιαιτερα  εμποδιο  αφου μενω πειραια, στην χειροτερη θα καταλειξω πατρα  και κουτσα στραβα θα τα βγαλω.Φιλε pallaks θα προσπαθησω να ακολουθησω τις συμβουλες σου και θα κοιταξω τα μαθηματα λιγακι  αν και δεν ειμαι τελειως ασχετος με τα συγκεκριμενα ( καποτε πηγαινα γενικο και παντα φροντιστηριο), τωρα για το erasmus που αναφερεις ισως δεν κανει  για μενα αλλα ποτε δεν ξερεις.

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ Θεμα της αποστασης δεν μου ιδιαιτερα  εμποδιο  αφου μενω πειραια, στην χειροτερη θα καταλειξω πατρα  και κουτσα στραβα θα τα βγαλω.

 

Αν σκέπτεσαι το ΤΕΙ Πειραιά σαν πρώτη επιλογή - μιλώ με παλαιότερα δεδομένα - ρώτα καλά πριν πας. Άκου κι εμάς τους παλιούς. Όσο για το ΤΕΙ της Πάτρας δεν είναι η χειρότερη αλλά πάρα πολύ καλή επιλογή. 

Link to comment
Share on other sites

Βασικα Κωσταντινε ναι για τει πειραια παω αρχικα και σαν δευτερη  αθηνας,θα το μελετησω ομως λιγο ακομα.Οσο για το τει πατρας το "χειροτερη" πηγαινε για την αποσταση  δεν το θεωρω κακο τει , ισα ισα θα γουσταρα πολυ να παω να ξεφυγω και λιγο απο  το οικογενειακο περιβαλλον, αλλα μετα ερχεται το οικονομικο και το ξανασκεφτομαι :/

Link to comment
Share on other sites

Εχω ακουσει πως το τει πειραια ειναι το καλυτερο  αλλα εχει το μεινοκετημα οτι ειναι δυσκολο και υπαρχει περιπτωση να αργισω να παρω πτυχειο  και να το παρω με χαμηλο βαθμο.

 

Αυτός ήταν ένας μύθος της δεκαετίας  '85 - '95. Το θεωρούσαν καλύτερο - αυθαιρέτως - κάποιοι κομματικοί κανάγιες επειδή οι τότε καθηγητές έκοβαν τα παιδιά αβέρτα και για ψύλλου πήδημα. Ένα καλό ΑΤΕΙ - ΑΕΙ φαίνεται απ' το Γραφείο Διασύνδεσής του με την παραγωγή. Στο συγκεκριμένο ΤΕΙ το εν λόγω γραφείο - τότε τουλάχιστον - ήταν σε κομματικά χέρια και χωρίς την παραμικρή ουσιαστική συμβολή στην σταδιοδρομία των σπουδαστών. Μόνο πρακτική άσκηση μπορούσαν να σου βρουν και αν.

 

Σήμερα πιστεύω ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Όλοι αυτοί οι δεινόσαυροι συνταξιοδοτήθηκαν και οι καινούριοι που έχουν αναλάβει έχουν διαφορετικά μυαλά. Η αλήθεια είναι ότι τώρα η σχολή είναι πιο οργανωμένη. Έχω δυο φίλους καθηγητές εκεί (βοηθούς), παλαιότερα είχα τέσσερις, και ξέρω καλά την κατάσταση.

 

Νομίζω ότι αφού βάζεις πρώτο το θέμα την απόσταση είναι λογική η επιλογή σου. Προχώρα και καλή τύχη. Απλώς ήθελα να σε βεβαιώσω ότι οι απόψεις για "καλύτερες" και "χειρότερες" σχολές είναι μπούρδες.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

καλησπερα ,  ξαναγραφω παλι μετα απο   ενα  1,5  χρονο πλεον ως φοιτητης στο τει αθηνας ενεργειακης τεχνολογιας .Η απορια ειναι η εξης : το πτυχιο που περνω απο το τμημα αποσο ξερω εχει τιτλο μηχανικου ενεργειακης τεχνολογιας . Στο εξωτερικο πως μεταφραζεται  , πως αναγνωριζεται  ?

Link to comment
Share on other sites

Από το site του ΤΕΙ Αθήνας, όπου σπουδάζεις, επιλέγοντας την αγγλική έκδοση δες την μετάφραση που δίνει το ΤΕΙ σου στο παρακάτω συνημμένο.

Τώρα για το πώς αναγνωρίζεται, αν εννοείς τη διαδικασία για να αναγνωρίσεις τοπτυχίο στο εξωτερικό προφανώς εξαρτάται από την χώρα.

Πάντως μια ερώτηση στους καθηγητές σου θεωρώ ότι θα σου λύσουν κάποιες απορίες σχετικά με αυτό που θές.

post-2272-0-35114200-1455472367_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.