Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απορρίμματα στην Αττική: “στοπ” στους διαγωνισμούς και το μπαλάκι στη Δούρου


Engineer

Recommended Posts

Τη διακοπή των διαγωνιστικών διαδικασιών για την ανάδειξη των αναδόχων που θα κατασκευάσουν τις τρεις μονάδες διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, σε Φυλή, Γραμματικό και Κερατέα αποφάσισε ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του αρμόδιου φορέα για τα απορρίμματα της πρωτεύουσας αποφασίστηκε το πάγωμα των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι την εγκατάσταση της νέας διοίκησης, ενώ ο πρόεδρος του φορέα και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός προανήγγειλε την υποβολή παραιτήσεων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ προς τον νέο υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο.

 

«Καλώ τη νέα διοίκηση (της περιφέρειας) να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του ΕΔΣΝΑ» σημείωσε ο Γιάννης Σγουρός και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η καθημερινότητα του ΕΔΣΝΑ δεν μπορεί να περιμένει. Δεν μπορούμε από τη μία να κατηγορούμαστε εμείς για δημιουργία τετελεσμένων, αν προχωρήσουμε οποιαδήποτε ενέργεια και από την άλλη να κατηγορούμαστε για απραξία αν δεν κάνουμε τίποτα. Τέρμα η διγλωσσία».

 

Αιχμές άφησε ο Γ. Σγουρός και για όσες καταγγελίες έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο από την παράταξη της νεοεκλεγείσας στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, για τον τρόπο που η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ διαχειρίστηκε το τεράστιο ζήτημα δημιουργίας χώρων για την απόθεση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου. «Συμβάσεις, όπως είπαν προεκλογικά κάποιοι καλοθελητές δεν έχουν υπογραφεί, ούτε έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα» σχολίασε, επισημαίνοντας πως τώρα το βάρος της ευθύνης για το αύριο της διαχείρισης των απορριμμάτων πέφτει στους ώμους της νέας διοίκησης.

 

Παράλληλα, προχώρησε και σε έναν απολογισμό της θητείας στον ΕΔΣΝΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων την εξυγίανση των οικονομικών του Συνδέσμου, την αποκατάσταση των χώρων ανεξέλεγκτης ταφής απορριμμάτων, καθώς και την αυστηροποίηση των ελέγχων στον ΧΥΤΑ Φυλής με ιδιαίτερη επισήμανση για το θέμα της διαχείρισης των επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων.

 

Πηγή: http://www.econews.g...onismoi-115452/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.