Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΑΠ-Σεισμική Μηχανική


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Γνωρίζετε αν τώρα που γίνονται οι εγγραφές μπορούμε να βάλουμε τα λεφτά με δόσεις ??

Γτ 700 μπαμ ειναι λίγο βαρύ...

 

Ναι μπορείς και με δόσεις εφόσον έχεις πιστωτική κάρτα.Αν δεν έχεις πιστωτική τα χρεώνεις στην πιστωτική κάποιου φίλου-συγγενή εφόσον όμως τα αποδεικτικά που θα στείλεις συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη της κάρτας.Μπορείς να βάλεις μέχρι 5 άτοκες δόσεις στην κάρτα

Edited by project.breeze
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα σε όλους! Το περασμένο Σάββατο παρουσίασα την διπλωματική μου εργασία, ως τελειόφοιτος φοιτητής του συγκεκριμένου ΠΜΣ του ΕΑΠ και έτσι ολοκλήρωσα τις σπουδές.

 

Όσοι ξεκινάτε φέτος τις σπουδές σας ή είστε ήδη φοιτητές να ξέρετε ότι οι παρουσιάσεις των διπλωματικών εργασιών των φοιτητών του ΠΜΣ γίνονται στις εγκαταστάσεις του ΕΑΠ στην Πάτρα.

 

Άντε και στα δικά σας!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλησπέρα!!!έχω πάρει και εγώ το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρώτη φορά φέτος και ξεκίνησα με την ΣΜΑ 50.Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου προτείνει κάποιο βιβλίο με ασκήσεις δυναμικής ανάλυσης κατασκευών που να περιέχει όμως και τις λύσεις τους.Έχω το βιβλίο του Κατσικαδέλη το οποίο στο τέλος κάθε κεφαλαίου έχει ασκήσεις εξάσκησης αλλά δεν έχει λύσεις!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 11 months later...

Καλησπέρα σας, πρόσφατα ορκίστηκα και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό.

Θυμήθηκα 3 χρόνια πρίν που έγινα αποδεκτός σε αυτό το πρόγραμμα και ξεκίνησα να ψάχνω ότι μπορούσε να με βοηθήσει για να γίνει πιο ομαλή η ένταξη μου στο ΕΑΠ. Πήρα σημαντική βοήθεια απο όλες τις πληροφορίες που βρήκα μέσα από αυτό το site και έτσι κρίνω σωστό να προσφέρω με τη σειρά μου βοήθεια, μέσα απο αυτά που έζησα.

  • Αρχικά να αναφέρω πως τα μαθήματα κυρίως γίνονται σε Αθήνα - Θεασσαλονίκη και Πάτρα.Το ΕΑΠ μισθώνει αίθουσες πανεπιστημίων ή άλλων ιδρυμάτων προκειμένου να πραγματοποιούνται οι συναντήσεις. Οι συναντήσεις τώρα γίνονται 5 φορές το χρόνο (συνήθως Οκτώβρη - Δεκέμβριο - Ιανουάριο - Μάρτιο - Μάιο) και έχουν διάρκεια 4 ωρών. Μέσα απο τις συναντήσεις ουσιαστικά ο καθηγητής προσπαθεί να κάνει συνοπτικά την ύλη, να δώσει κάποια βοήθεια όσον αφορά την Γραπτή εργασία που τρέχει, να λύσει απορίες σχετικά με την προηγούμενη γραπτή εργασία και τέλος να λύσει ότι απορίες υπάρχουν. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντικές είναι αυτές οι συναντήσεις (ΟΣΣ), εγω προσωπικά πήγα σχεδόν σε όλες παρόλο που ερχόμουν από Κρήτη (τα δικά μου μαθήματα ήταν Αθήνα).
  • Οι γραπτές εργασίες, είναι κάτι σαν πρόοδοι κατά τη διάρκεια του έτους και είναι 5 για κάθε θεματική ενότητα. Στην αρχή μπορεί να φαίνονται εκνευριστικές, αλλά αργά η γρήγορα θα καταλάβετε οτι εξαιτίας τους θα είστε σε θέση να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα. Όχι τόσο επειδή μετράνε στον τελικό βαθμό (μόλις το 30% του ΜΟ των 5 εργασιών μετράει στον βαθμό της κάθε θεματικής ενότητα, το υπόλοιπο 70% είναι απο την εξέταση), αλλά κυρίως επειδή αναγκάζεσαι να έχεις μια συνεχή επαφή με την ύλη προκειμένου να τις διεκπαιρεώσεις. Αυτό έχει σαν τελικό αποτέλεσμα να μην χωλαίνεις στο τέλος στην εξεταστική, με τον όγκο διαβάσματος. Συνήθως μου έπαιρναν κατα ΜΟ μια εβδομάδα σε φυσιολογικούς ρυθμούς για να τη βγάλω την κάθε μία, ειδικά όσο δούλευα.
  • Οι θεματικές ενότητες που αναφέρθηκα πριν, συνοπτικά να πω ότι είναι 4 και μία ακόμη η διπλωματική εργασία. Η κάθε ΘΕ αντιπροσωπεύει 3 ακαδημαϊκά εξαμηνιαία μαθήματα πανεπιστημίου. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού πρέπει να ολοκληρωθούν και οι 5. Περισσότερες και ορθότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Site του ΕΑΠ.
  •  Οι καθηγητές της ΣΜΑ θεωρώ ότι είναι πολύ καλοί και είχαμε μια υγιής συνεργασία κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Άλλωστε οι περισσότεροι είναι καθηγητές σε διάφορα πολυτεχνεία της Ελλάδας,είναι βέβαια και που θα τύχεις σε ποιο τμήμα. Συνήθως απαντάνε σε απορίες μέσω email την ίδια ημέρα.
  • Οι εξετάσεις στο τέλος είναι ανα ΘΕ, δλδ αν έχεις πάρει 1 ΘΕ θα δώσεις μια εξέταση διάρκειας 3,5 ωρών. Συνήθως γίνονται Ιούνιο ενώ η επαναληπτική ένα μήνα μετά. Πρέπει να έχεις ΜΟ στις 5 ΓΕ τουλάχιστον 5,00 για να δώσεις εξετάσεις στην εκάστοτε ΘΕ.
  • Εγώ προσωπικά πήρα την πρώτη χρονιά τη ΣΜΑ50, τη δεύτερη χρονιά ΣΜΑ60 και ΣΜΑ51, την τρίτη χρονιά ΣΜΑ61 (ίσως η πιο ενδιαφέρουσα ) και τη Διπλωματική.Ε. Δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου, απλά να ξέρετε οτι 2 ΘΕ μαζί απαιτούν αρκετή προσοχή και χρόνο για διάβασμα και εργασίες. Αν δεν έχετε χρόνο καλύτερα 1ΘΕ/ έτος.
  • Στη διπλωματική εργασία είχα συνεχή καθοδήγηση απο τον καθηγητή και τη βοηθό και με αρκετή δουλεία βγαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Κάτι που αφορά τους Πτυχιούχος Μηχανικούς ΑΤΕΙ. Όντας ένας απο αυτούς, έχω να πώ οτι το πρόγραμμα σε βοηθάει ακαδημαϊκά όχι απλά να γεμίσεις αρκετά κενά, αλλά και να σε πάει ένα επίπεδο παρακάτω γνωστικά. Ωστόσο επειδή το είδα κατά τη διάρκεια των σπουδών αρκετοί ήταν αυτοί που το παραίτησαν, το είδα και στο τέλος που από τα 88 άτομα που εισαχθήκαμε το 2014 ορκιστήκαμε 4-6 νομίζω. Φυσικά το τελευταίο έχει να κάνει και με το χρόνο που αρκετοί συνάδελφοι δεν μπορούν να διαθέσουν, οπότε επιλέγουν να παίρνουν 1 ΘΕ το χρόνο είτε για άλλους προσωπικούς λόγους. Ακόμη στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο, όπου να μπορείς να βασιστείς και να αποκτήσεις συνδυαστικά με το προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα (ή έστω επαγγελματικά δικαιώματα). Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι διαφορετικά νομίζω καθώς με BEng + MSc και ενδεχομένως είσαι καλυμμένος για πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα (άπο όσο γνωρίζω γίνεται σε αρκετές χώρες, αν και δεν είμαι ο κατάλληλος να το αναλύσω περισσότερο).
  • Γενικά εγώ έμεινα αρκετά ικανοποιημένος και το συνιστώ. Ελπίζω να βοήθησα, καλό είναι όταν ψάχνουμε να βρούμε πληροφορίες για διάφορα που μας ενδιαφέρουν, αλλα κάποιες φορές έχουμε το χρέος να ανταποδίδουμε αυτή τη βοήθεια.
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.