Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναποφάσιστος για την δουλειά μου...


Samdreamth

Recommended Posts

Χαιρετίζω καταρχήν την παρέα του forum αυτού.. Έχετε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και σας δίνω τα ταπεινά μου συγχαρητήρια.. :D

 

Ως νέος μηχανικός που είμαι, έχω το εξής πρόβλημα:

Εδώ και 3 μήνες (αφότου απολύθηκα από τον στρατό) δουλεύω σε μια εταιρία μελετών. Με προσλάβανε για να ασχολούμαι κατά βάση με ενεργειακές μελέτες (υδροηλεκτρικά κλπ), τομέας που είναι αρκετά κοντά στην εξειδίκευση και την διπλωματική που έχω κάνει (έχω τελειώσει Μηχανολόγος στο Α.Π.Θ.). Θα μου πείτε όλα καλά λοιπόν, δουλεύεις σε κάτι που έχεις εξειδικευτεί και από την πρώτη σου δουλειά κιόλας..Τι άλλο θες;

 

Η απάντηση είναι ΟΧΙ, δεν είναι όλα καλά.. :cry:

1)Καταρχήν ο μισθός μου νομίζω ότι είναι αρκετά μικρός:

1080 μικτά, δηλ. 180 για Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.,210 για Φ.Π.Α. πάμε στα 700 καθαρά. Με 700 ευρώ το μήνα τα βγάζω πολύ δύσκολα... Δεν θέλω να εξαρτώμαι ακόμη από τους δικούς μου..

 

2)Δεν μου λέει κανείς τίποτα για τη δουλειά. Δηλαδή, μου λένε να κάνω πχ μια μελέτη για ένα υδροηλεκτρικό και δεν μου λες πως.. Και το ωραίο είναι ότι για οποιαδήποτε απορία έχω, δεν ξέρει κανείς να μου απαντήσει.. Και φυσικά, πολλές φορές βιάζονται κιόλας λες και έχω την εμπειρία ώστε να τα κάνω όλα γρήγορα..

 

3)Δε μου είπανε ότι θα πρέπει να κάνω όλες τις αγγαρείες της εταιρίας (και δεν μιλάω για θέματα δουλειάς του στυλ πάνε στην πολεοδομία κλπ). Δηλαδή με έχουν για παιδί για όλες τις δουλειές (πάνε το pc που χάλασε για επισκευή, βγες ψάξε για ενοικιαστήρια σε κολώνες για να βρούμε οικοδομή για καινούργια γραφεία κλπ)..

 

Θεωρώ ότι δεν με ικανοποιεί η παρούσα κατάσταση, αλλά από την άλλη δύσκολα βρίσκεις εργασία. Οι περισσότεροι θέλουν προϋπηρεσία και γω δεν την έχω...

 

Αυτά από μένα και συγνώμη για την έκταση.

Περιμένω τη βοήθεια σας...

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.. :D

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλώς ήρθες στην πραγματικότητα (και στο forum).

Οι περισσότεροι απο εμάς έτσι είμαστε.

Μην αγχώνεσαι όλα θα πάνε καλά.

Διάβασε και αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα πλέον έχεις τρεις μήνες προϋπηρεσία! Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις να ψάχνεις για δουλειά. Όσο δε βρίσκεις μην απογοητεύεσαι γιατί παράλληλα κερδίζεις σε εμπειρίες από συνεντεύξεις και επαφές με ανθρώπους της αγοράς και ταυτόχρονα σε εμπειρία από τη δουλειά που ήδη είσαι. Όταν βρεις κάτι καλύτερο και αφού είσαι με τον ένα πόδι να προσληφθείς θα έχεις το πλεονέκτημα σε μια διαπραγμάτευση με τον νυν εργοδότη σου για υψηλότερες αποδοχές. Πιστεύω ότι αυτό είναι το βασικό πρόβλημα και όχι δυο-τρεις εξυπηρετήσεις που τους κάνεις και που θα τις έβλεπες και εσύ με άλλο μάτι αν σου έδιναν 2.000€ καθαρά. Έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου καλώς ήρθες... Σαν νέα μηχανικός & εγώ κάνω λίγο από όλα... Μόνο καφέ δεν φτιάχνω γιατί είμαι σε εργοτάξιο & (ευτυχώς) κανείς δεν έχει σκεφθεί να φέρει ένα μπρίκι! Θα συμφωνήσω με τον Χάρη. Συνέχισε να ψάχνεις για δουλειά & κάνε γνωριμίες, μπορεί να σου προκύψει κάποια μελέτη από ιδιώτη και να βγάλεις κάποια έξτρα χρήματα. Όσο για το ότι δεν υπάρχει κάποιος να σου λύνει απορίες μην κολλάς. Ψάξε μόνος σου σε ίντερνετ, συμφοιτητές, & νομοθεσία (σε κάποια δημόσια υπηρεσία πιθανόν να βρεις και υπάλληλο με διάθεση να σε βοηθήσει!) Σε λίγους μήνες θα είσαι πολύ καλύτερα. Όταν θα είσαι σίγουρος ότι έχεις μάθει το αντικείμενο που σου έχουν αναθέσει διεκδίκησε και τα ανάλογα χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

[align=justify:e6cca39435]Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.. :)

 

Ήδη σιγά σιγά αρχίζω να στέλνω βιογραφικά σε αγγελίες που βρίσκω ενδιαφέρουσες. Δεν θα βιαστώ όμως να κάνω κινήσεις. Θα περιμένω να έρθει η κατάλληλη ευκαιρία..

 

iovo , όντως αυτό είναι πραγματικότητα.. Αλλιώς τα φαντάζεσαι τα πράγματα όταν είσαι στο πανεπιστήμιο και αλλιώς είναι στην πραγματικότητα - πολύ χειρότερα φυσικά.

 

Χάρη, το βασικό μου πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μαθαίνω. Ότι έχω μάθει ως τώρα είναι από προσωπικό ψάξιμο. Κανείς δεν έχει κάτσει να ασχοληθεί μαζί μου. Μου λένε απλώς κάνε την τάδε μελέτη. Το πώς θα το κάνω, δεν τους νοιάζει. Και το κακό είναι ό,τι δεν γνωρίζουν καλά το αντικείμενο που μου αναθέτουν γιατί σχεδόν όλη η εταιρία ασχολείται με άλλο αντικείμενο. Για να γίνω πιο σαφής, με έχουν προσλάβει για τις ενεργειακές μελέτες ενώ η εταιρία ασχολείται κατά βάση με υδραυλικές.

Έτσι, αυτά που καταλήγω να κάνω σίγουρα δεν είναι πάντα "σωστά", αλλά δεν υπάρχει και κανείς να με διορθώσει. Προσπαθώ όσο μπορώ αλλά μου φαίνεται ότι κάνω προχειροδουλειές και αυτό ΔΕΝ μου αρέσει καθόλου. Βασικά, όλη η εταιρία κάνει προχειροδουλειές αλλά ας μην το θίξω τώρα.

Και κάτι ακόμη: "εξυπηρετήσεις" - χαμαλίκια να κάνω, αλλά αυτά να είναι στα πλαίσια της δουλειάς.

 

dion32 Αυτό κάνω! Ψάχνω μόνος μου. Προσπαθώ όσο μπορώ να το ψάχνω και καλύτερα. Έχω μάθει, ειδικά στο πανεπιστήμιο, να είμαι όσο το δυνατόν πιο σωστός γίνεται στη δουλειά μου και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω και ως επαγγελματίας.

 

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας. :wink: [/align:e6cca39435]

Link to comment
Share on other sites

Samdreamth, ακούγεσαι σαν ένα άτομο που έχει υψηλότερα στανταρ από ότι το περιβάλλον εργασίας στο οποίο δουλεύεις.

Η μικρή μου εμπειρία λέει ότι η πιθανή εξέλιξη της κατάστασης αυτής είναι:

1. μετά από λίγο καιρό (2-3 χρόνια max) θα χαμηλώσεις τα στάνταρ σου. Π(1)=80%

2. μετά από λίγο καιρό θα ανεβούν τα στάνταρ του εργασιακού σου περιβάλλοντος Π(2)=1%

3. πριν περάσει ο (λίγος ή πολύς) καιρός θα έχεις βρει άλλη δουλειά (ελπίζοντας να είναι καλύτερη) Π(3)=19%

 

Σε καταλαβαίνω πλήρως όταν λες ότι σε αφήνουν να βγάλεις πέρα μόνος σου μία ειδική μελέτη ή ένα ειδικό έργο., χωρίς έλεγχο. Αυτό είναι κάτι που κάποιοι άλλοι (είτε εργοδότες είτε εργαζόμενοι) το θέλουν και το ζητούν, και το ονομάζουν " να μπορείς να ενεργείς μόνος σου σε συνθήκες έντονου στρες". Την εμπειρία σου αυτή βάλ'την στο φάκελλο "εκπαίδευση". Διότι είναι εκπαίδευση.

 

ΥΓ. Να προσθέσω ότι δεν είναι απαραίτητα κακό να χαμηλώσεις τα (υψηλά) στάνταρ σου, όταν δεν τα απαιτεί ο εργοδότης.

Link to comment
Share on other sites

Φύγε εξωτερικό και ξανα έλα μετά από 10 χρόνια ή αν δεν θες μην ξανάρθεις ποτέ. Να έρχεσαι για διακοπές. Απλά ίσως το καλύτερο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.-

 

Θα το έκανα εγώ πρώτος ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ αλλά η γυναίκα μου είναι διορισμένη στο Δημόσιο και δεν θέλω να παραιτηθεί και εξαρτάται από μένα για μια ζωή.

 

Δεν είμαι ισοπεδωτικός στη δήλωσή μου αυτή απλά ρεαλιστής και κυνικός.

 

Τέλος.

 

Ήρθε η εποχή των 700€ και αχνοφαίνεται στο βάθος και η εποχή των 700€ για 15ωρα και 6 μέρες την εβδομάδα.

 

Νέος πολ/κος μηχ/κος σε εργοτάξιο στο Μαρκόπουλο έχει καθαρές απολαβές 780€ !!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΠΛΑ !!! Γιατί το δέχεται ? Απλά ρητορική η ερώτηση. Πεινάει.

 

Να θυμίσω ότι στο Πολυτεχνείο φωνάζανε "ΛΑΕ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣ ?"

 

Διανοηθείτε την ουσία του συνθήματος !!

 

Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν ακούγονταν σήμερα.....

 

Αλλά και βέβαια δεν θα ακούγονταν σήμερα. Το σύστημα είναι αυτοτροφοδοτούμενο.

Πως να φωνάξεις όταν πεινάς και δουλεύεις απλά για να ζήσεις 15ώρες τη μέρα?(σε μελέτες που υπερθεματίζουν για τις ικανότητες του ανθρώπου μόνο με 8ώρες ύπνο τη μέρα, θα στηριχθούν οι μελλοντικοί - εκσυγχρονισμένοι - πρωτοποριακοί και οικονομικά νόμοι που θα επιτρέπουν απλά να κοιμάσαι 8 ώρες / μέρα. άρα τις υπόλοιπες δουλεύεις ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ).

 

Που να βρεις το κουράγιο ?

 

Και αν το βρεις που να βγει φωνή να φωνάξεις ? Φοβάσαι μην σε μαζέψουν !!

 

Και αν φωνάξεις ποιος ακούει ? Τηλεόραση και χειραγώγηση και μπάλα για εκτόνωση θέλουμε όλοι και δεν υποτιμώ κανέναν αλλά έτσι είναι.

 

Και τσαντίζεσαι και στεναχωριέσαι και σιχτιράς και γίνεσαι νευρικός γραφικός , αλλά συνεχίζεις τη ρουτίνα που σε πληγώνει και σε υποβαθμίζει σαν οντότητα και προσωπικότητα και τέλος σαν επιστήμονα που ΠΕΙΝΑΕΙ και που κανείς δεν αναγνωρίζει.

 

Και ναι η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία!!

Που είναι αυτή η Ελπίδα να την πεθάνω τώρα μπας και ξυπνήσουμε και πούμε αφού δεν έχει Ελπίδα τότε επανάσταση.

Κάποτε ένας φίλος Σαλόνικα μεριά έχανε στην πόκα συνέχεια. Κάποιος άλλος στο τραπέζι του λέει....."έλα εσύ κερδίζεις αλλού....στην αγάπη". :lol: :lol: :lol: :lol: Φτηνή δικαιολογία και εφησυχασμός είναι αυτό με την ελπίδα. Δεν ελπίζω...παλεύω.

 

Και βαρέθηκα και σιχαίνομαι όλα τα άλλα τα ωραία θεωρητικά του στυλ ζω - αναπνέω - ελπίζω, που πόσο μ' αρέσει να τα ακούω από κοιλαράδες καλοφαγωμένους στο γυαλί και να καυχιόνται για την κοινωνία που δημιούργησαν.

Αυτό το τέρας.

 

Σε μια κοινωνία που λέξεις ισονομία - αξιοκρατία (για δημοκρατία δε λέω καθώς ως την εννοούμε δεν την ασπάζομαι) απλά δεν υπάρχουν και αν υπάρχουν έχουν εξευτελιστεί σαν έννοιες, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ. Ούτε να πεθάνεις.......και για να πεθάνεις πρέπει να πληρώσεις.

 

Μακάρι η παγκοσμιοποιήση να τους γυρίσει μπούμερανγκ και να νοιώθω αδελφό μου τον κάτοικο Περού και τον κάτοικο Αιθιοπίας και τον κάτοικο Τσεχίας.

 

Τότε δεν θα έχω και κανέναν συναισθηματικό δεσμό με αυτή τη χώρα.

 

 

 

Συνήθως σε μαγαζιά που δεν πάνε καλά γίνονται τα εξής:

 

1) Εμφανίζονται επιτήδειοι που είτε τα καταλαμβάνουν με το έτσι θέλω και υπόσχονται καλυτέρευση είτε τους προωθεί μικρή μερίδα ατόμων. ΠΡΟΟΔΟΣ

 

2) Αποφασίζουν οι εργαζόμενοι - δουλικά να κάνουν κάτι και βαφτίζουν μια καινούργια διεύθυνση ως δημοκρατία του λαού για το λαό. ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

 

(πάλι δεν πάει καλά το πράγμα ?)

 

3) Φωνάζουμε μάνατζερς διακεκριμένους επιστήμονες με παχυλούς μισθούς να εφαρμόσουν την επιστήμη τους. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

 

πάλι δεν πάει το πράγμα καλά ?

 

4) Φωνάζουμε άλλες επιχειρήσεις γείτονους και συμμάχους - φίλους να βοηθήσουν να μην χαθούμε. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΕ

 

Και τελικά ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.

 

Οποιοσδήποτε άλλος επιχειρηματίας απλά θα το έκλεινε.

 

 

Κάποτε έλεγα ότι όλα όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα έχουν να κάνουν με την ιδιοσυγκρασία του έλληνα. Ανήσυχο και ελεύθερο πνεύμα που δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια δυτικού κόσμου, μαζοποιήσης και γραναζοποιήσης.(δόκιμοι όροι)

 

Δεν θα έπρεπε να σηκώσει κεφάλι ? Να αντιδράσει στην τελική βρε αδερφέ ?

 

Ούτε αυτό ισχύει. αυτό ισχύει για λατονιαμερικανούς που παλεύουν στη ζωή σαν μαχητές αλλά και σαν ομάδα.

 

Και για να μην μακρηγορώ και πληκτρολογοφιλοσοφώ πίνοντας σαν γνήσιος έλληνας το φραπεδάκι μου και χαϊδεύοντας την κοιλάρα μου (σαρκάζω ε) θα πω απλά ότι

 

το ΤΕΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ , ΕΝΑ ΨΕΜΑ.

 

Που είναι ο θεσμικός του ρόλος για υπεράσπιση και θεσμοθέτηση των αμοιβομένων μελών του ?

 

Ποιό συλλογικό όργανο παρατάει στους νόμους της ελεύθερης αγοράς και στο έντονα καπιταλιστικό περιβάλλον ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ?

 

Το να υπάρχει και να αποτελεί ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ γραφειοκρατικό μηχανισμό είναι απλά απαράδεκτο και ακατανόητο για συλλογικό όργανο με θεσμικό ρόλο.......και όχι απλά κάποιων επαγγελματικών ομάδων αλλά ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ανθρώπων δλδ με έφεση στην επιστήμη, οργάνωση, σπουδή, μελέτη, εύρεση λύσεων, βελτιστοποιήση καταστάσεων, όραμα, ιδέα, σύνθεση, προβληματισμό κ.α κ.α. κ.α κ.α.

 

Βορά στα θηρία μας κάνει. Και ακόμα είναι νωρίς να κρίνουμε αυτή την απαθέστατη για μένα, συμπεριφορά του ΤΕΕ μας απέναντι στους διαρκώς μεταβαλλόμενους προς το χειρότερο νόμους της αγοράς.

 

Αλλά ποια είναι επιτέλους αυτά τα θηρία ? Μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι ? Χαλίφηδες στη θέση του χαλιφη ? Μήπως όμως ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ το κοινωνικοπολιτικοοικονομικό μας σύστημα ? Αυτό είναι το αποτέλεσμά του ? Τέτοιους ανθρώπους δε δημιουργεί ?

 

Σόρυ αν σε απογοητεύω και μπορεί κάποιοι να πουν ότι μεμψιμοιρώ αλλά αυτά πιστεύω μετά από 6 χρόνια στη δουλειά αυτή. Λίγα μεν χορταστικά σε εμπειρίες δε.

 

Απλά ατύχησα που γεννήθηκα στην Ελλάδα και ίσως ευτύχησα για κάποια άλλα πράγματα που προσφέρει ΟΧΙ Η ΧΩΡΑ , Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, αλλά οι άνθρωποί της, οι ομορφιές της και το κλίμα της.

 

Κάπου σε ένα τοίχο στη Μιχαλακοπούλου (γειτονούλα μου down town Αθήνα ) έγραψε ένας τύπος :

 

ΤΟΣΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ

 

Που εγώ το μεταφράζω σήμερα ως εξής:

 

ΤΟΣΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ?

 

Μακάρι να γίνει κάτι που να μην έχει προηγούμενο και να αλλάξει συθέμελα τη ροή της κατάστασης αυτής γιατί όχι 700 αλλά ούτε 500€ δεν θα έχουμε να λαμβάνουμε και θα λέμε και δοξασμένος ο Ύψιστος !!

Link to comment
Share on other sites

Καλά βρε TheoTDM900 πόση ώρα έγραφες αυτό το ποστ;Πω πω , ήταν τεράστιο .

Στο θέμα μας τώρα δυστυχώς έχεις δίκιο πως ζούμε σε μια χώρα που επικρατεί μπάχαλο σε όλους τους τομείς . Τώρα πως γίνεται να κλαιγόμαστε συνεχώς και παρόλα αυτά να συνεχίζουμε να μένουμε εδώ αυτό είναι ένα άλλο θέμα .

Samdreamth δυστυχώς δεν ζούμε σε μια κοινωνία αγγέλων . Και εγώ είμαι ελεύθερη επαγγελματίας από την αρχή της πορείας μου και ξεκίνησα όπως και οι περισσότεροι από το μηδέν όσον αφορά νομοθεσία και πρακτική εφαρμογή αυτών που είχα για χρόνια διδαχτεί .Όμως προσπαθώ εδώ και 5 συνεχή χρόνια που εργάζομαι να βελτιώνω τις όποιες ατέλειες μου και να μαθαίνω .

Καλή συνέχεια και υπομονή !!(Ψάξε για καμιά άλλη δουλειά στο ενδιάμεσο αλλά με τίποτα πριν βρεις την επόμενη , μην αφήσεις αυτή που ήδη έχεις . Ξέρω πολλούς που έμειναν τελικά μπουκάλα λόγω κακών επιλογών)

Link to comment
Share on other sites

Samdreamth κουράγιο!

Όπως είπε κάποτε μια μεγαλύτερη και πια ιδιαιτέρως καταξιωμένη συνάδελφος (κυρίως στον τομέα τησ ηθικής σε αυτό το επάγγελμα) σε εμένα και ένα φίλο, κοίταξτε μπροστά πάτε καλά!

Και το έλεγε γιατί εκφράζαμε κι εμείς τις ίδιες απορίες με εσένα. Δουλεύαμε τις ίδιες ώρες, με καθόλου βοήθεια και πολλές επικρίσεις μάλιστα!

Και αναρωτιώμασταν διάφορα κι εμείς.

Έχεις τις βάσεις να γίνεις ένας καλός μηχανικός μη μασάς, στοχοπροσήλωση, ξέρεις τι θέλεις και να το κυνηγήσεις... θα έρθει.

TheoTDM900

Εγώ θα συνεχίσω εσαεί να ρωτάω... κι εμείς τι κάνουμε για όλα αυτα?

Link to comment
Share on other sites

τίποτα συνάδελφε και η εξήγηση είναι πολλή απλή.

 

Είμαστε μέρος του συστήματος και αυτή μας η αδιαφορία είναι θεμέλιος λίθος του αρρωστημένου οικοδομήματος της σύγχρονης κοινωνίας.

 

Και όπου δεν υπάρχει αδιαφορία υπάρχει χειραγώγηση, εξαθλίωση και έμμεση πλέον αδιαφορία.

 

Είναι στόχος του συστήματος το να είσαι έτσι σαν οντότητα.

 

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟ 2008 ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΝΑ ΑΜΕΊΒΟΝΤΑΙ ΜΕ 700€ / ΜΗΝΑ ΓΙΑ 12ΩΡΑ ΚΑΙ 6ΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ?

 

Αλλά αυτό στο ΤΕΕ δεν τους απασχολεί καθώς δεν είναι πρόβλημά τους ατομικό.

 

Δες σύνθεση ΔΕ και βρες στο νετ πόσοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πόσοι ιδιοκτήτες εταιρειών. Δες πόσοι είναι ιδιώτες ελεύθεροι επαγγελματίες και θα καταλάβεις πολλά.

 

Όταν στην ημερίδα των αμοιβών μιλούσα γενικά και αόριστα για το ΤΕΕ και τον ρόλο του οι μπροστά μπροστά καθήμενοι μεγαλομηχανικοί πρόδροι των συλλόγων των ειδικοτήτων των μηχανικών, με κοιτούσαν και συγκαταβατικά κουνούσαν το κεφάλι και συμφωνούσαν και μπράβο νέε μου και τέτοια ωραία.

 

Όταν μίλησα για μεγαλοκαρχαρίες μηχανικούς που καταδυναστεύουν συναδέλφους μικρούς μηχανικούληδες και όταν μίλησα για μηχανικούς-εργολάβους-επιβλέποντες (απίστευτο, ο ένας έχει το Κέρδος και ο άλλος την Επιστήμη....που συμβαδίζουν?) ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΟΥΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ και με κοιτούσαν ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΙΓΩ.....(είπα βέβαια και ένα τυπικό......οι παρόντες εξαιρούνται) :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.