Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναποφάσιστος για την δουλειά μου...


Samdreamth

Recommended Posts

Δεν έχεις άδικο σε όλα αυτά που αναφέρεις και μαζί σου. Με μια παρατήρηση όμως που την κάνω πάντα και πρώτα από όλα στον εαυτό μου.

Εμείς τους ψηφίζουμε, εμείς τους αφήνουμε.

Αρνούμαι (μάλλον εκ γενετής και κληρονομικά) να γίνω πιόνι του συστήματος με όσες δυνάμεις έχω. Αρνούμαι να αδιαφορώ και να περιμένω μεσσίες. Αρνούμαι ΚΑΙ να παραδωθώ. Κι όσο αντέξω......

Ξέρω αρκετά καλά την κατάσταση στο ΤΕΕ και από μέσα.... Έχεις δίκιο, το ξαναλέω, αλλά συνεχίζω να επιμένω οτι τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν το αλλάξουμε εμείς.

Λέμε όλοι κουράγιο στον συνάδελφο, θα βρεις το δρόμο σου ή φύγε έξω(συμπεριλαμανομένης και της αφεντομουτσουνάρας μου) καταργιόμαστε το σύστημα που μας έχει μπλέξει έτσι και μετά επιστρέφουμε σε μελέτες άδειες κλπ κλπ κλπ. Μέχρι εκεί "επαναστατήσαμε".... Μπράβο μας!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

¨τον κόσμο αυτόν εγώ θα τον αλλάξω, τις επανάστασης την φλόγα εγώ θα την ανάψω, ¨Ασε να κοιμηθώ και όταν ξυπνήσω να μου θυμήσεις τον αγώνα να αρχίσω"!

 

αυτό είμαστε εμείς οι Έλληνες.. λόγια .. φιλοσοφίες και δεν κάνουμε τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

[align=justify:c7f201d973]Να ευχαριστήσω και τα υπόλοιπα παιδιά που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν. :)

 

CostasV, ελπίζω να συμβεί η 3η περίπτωση. Το ξέρω ότι δεν είναι κακό να χαμηλώνεις τα στάνταρντ σου αλλά από την άλλη, στην αρχή είμαι και θέλω κάποιον "από πάνω μου". Δηλαδή, ακόμα και με τα δικά μου "υψηλά" στάνταρντ όπως λες, μπορεί (και είναι φυσικό) σε κάποια μελέτη να κάνω κάπου λάθος. Το κακό είναι ότι ΔΕΝ θα το δει κανένας και ούτε θα με διορθώσει. Έτσι όμως δεν διορθώνομαι κι ούτε μαθαίνω.. Και περιττό να πω ότι οι μελέτες που κάνω είναι για έργα αρκετών χιλιάδων ευρώ, οπότε καταλαβαίνεις ότι ΔΕΝ πρέπει να γίνονται προχειρότητες και λάθη.. :(

 

TheoTDM900, λες πολλά και σωστά.. Το κακό είναι ότι είμαστε όλοι βολεψάκηδες και ΔΕΝ σηκώνουμε το δαχτυλάκι μας να κάνουμε το παραμικρό για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ως γνωστών, ο Έλληνας όλο λόγια είναι και μηδέν πράξεις... :(

 

adadim, δίκιο έχεις. Αυτό προσπαθώ και γω. Να βελτιώνω τις ατέλειες μου και να διορθώνομαι σε όλους τους τομείς. Και αυτό που λες για τη δουλειά, εννοείται. Δεν φεύγω αν δεν βρω κάτι πραγματικά καλύτερο.

 

d2m, αυτό προσπαθώ να κάνω, να το κυνηγάω. Μπορεί η συγκεκριμένη δουλειά να με απογοητεύει ώρες ώρες αλλά αυτό δεν θέλω να σταθεί εμπόδιο στις γνώσεις μου. Αφού δεν μου λεν αυτοί, θα προσπαθήσω να μάθω από μόνος μου (the hard way).

 

sundance, nikmot, από το κρεβάτι δεν αλλάζει τίποτα, ούτε από μόνο του..

 

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.. :wink: [/align:c7f201d973]

Link to comment
Share on other sites

το ΤΕΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ , ΕΝΑ ΨΕΜΑ.

 

Που είναι ο θεσμικός του ρόλος για υπεράσπιση και θεσμοθέτηση των αμοιβομένων μελών του ?

 

Ποιό συλλογικό όργανο παρατάει στους νόμους της ελεύθερης αγοράς και στο έντονα καπιταλιστικό περιβάλλον ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ?

 

Το να υπάρχει και να αποτελεί ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ γραφειοκρατικό μηχανισμό είναι απλά απαράδεκτο και ακατανόητο για συλλογικό όργανο με θεσμικό ρόλο.......και όχι απλά κάποιων επαγγελματικών ομάδων αλλά ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ανθρώπων δλδ με έφεση στην επιστήμη, οργάνωση, σπουδή, μελέτη, εύρεση λύσεων, βελτιστοποιήση καταστάσεων, όραμα, ιδέα, σύνθεση, προβληματισμό κ.α κ.α. κ.α κ.α.

 

Βορά στα θηρία μας κάνει. Και ακόμα είναι νωρίς να κρίνουμε αυτή την απαθέστατη για μένα, συμπεριφορά του ΤΕΕ μας απέναντι στους διαρκώς μεταβαλλόμενους προς το χειρότερο νόμους της αγοράς.

 

Αλλά ποια είναι επιτέλους αυτά τα θηρία ? Μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι ? Χαλίφηδες στη θέση του χαλιφη ? Μήπως όμως ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ το κοινωνικοπολιτικοοικονομικό μας σύστημα ? Αυτό είναι το αποτέλεσμά του ? Τέτοιους ανθρώπους δε δημιουργεί ?

Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα που βιώνουμε όλοι οι μηχανικοί στη δουλειά μας είναι αμέτρητα: εκμετάλλευση, διαφθορά, αναξιοκρατία, αθέμιτος ανταγωνισμός και άλλα πολλά.

 

Είναι γεγονός ότι το ΤΕΕ σήμερα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας όσον αφορά στην υπεράσπιση και προάσπιση των δικαιωμάτων των μηχανικών (ειδικότερα των νέων μηχανικών), όμως ο αφορισμός και ο μηδενισμός του ΤΕΕ δεν πρόκειται να μας ωφελήσει σε καμία περίπτωση.

 

Το ΤΕΕ δεν είναι ένας απρόσωπος μηχανισμός, αλλά αποτελείται από όλους εμάς τους μηχανικούς. Στο χέρι μας είναι να ενδιαφερθούμε, να αφιερώσουμε το χρόνο μας για τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες του ΤΕΕ και να αγωνιστούμε για τη διεκδίκηση καλύτερων εργασιακών συνθηκών και τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

 

Τα λιγοστά δικαιώματα που έχουμε σήμερα οι μηχανικοί δε μας τα χάρισε κανείς, αποκτήθηκαν με κόπους και αγώνες από τις παλαιότερες γενιές μηχανικών.

 

Οι νέοι μηχανικοί δεν μπορούμε να αρκεστούμε στο να αφορίζουμε το ΤΕΕ, χωρίς να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε προς το καλύτερο!

Link to comment
Share on other sites

Samdreamth

από αυτήν σου την εμπειρία έμαθες οτι

στην επόμενη δουλειά που θα πας αλλά και σε αυτήν (προλαβαίνεις)

όταν πάμε σε έναν καινούριο χώρο,

βάζουμε τα όρια,

μεχρι εκεί κάνω το χαμάλι ή ότι και όχι περισσότερο

το πολύ να πατήσεις και μια φωνή, αλλά μετά δε θα σε ξαναενοχλήσουν

 

και τωρα δεν είναι αργά, για ορισμένες δουλειές του τύπου βγες να δεις στις κολώνες για ενοικιαστήρια

απάντησε και εσύ πως πνίγεσαι στη δουλειά και αδυνατείς

αν δε θες να τους μιλήσεις απότομα, πες τους πως θα πας αγότερα όταν ξεμπερδέψεις δηλαδή ποτέ

το καλό όταν σε ξεζουμίζουν αλλά τους ΒΓΑΖΕΙΣ τη δουλειά

είναι οτι μπορείς και εσύ να αρνείσαι οτιδήποτε δεν αφορά τη δουλειά

και μην ανησυχείς δε σε διώχνουν τόσο εύκολα

που θα βρουν άλλον να τους την κάνει;;;

 

υγ Χάρη όταν σε πληρώνουν 2000/μήνα

δε σε βαζουν να κάνεις αγγαρείες

ειδικά αν πληρώνεσαι με την ώρα

όχι καφέ δε σεβάζουν να κάνεις,

αλλά σου κάνουν και τον καφέ :P μη χάσουν καθόλου χρόνο

Link to comment
Share on other sites

Το 75% των εσόδων του ΤΕΕ προέρχεται από τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι αποτελούν το 75% των μελών του αλλά μόνο το 25% των θέσεων στη διοίκηση του ΤΕΕ καταλαμβάνεται από ελεύθερους επαγγελματίες.

Γιατί; Γιατί οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν στις εκλογές του ΤΕΕ σε αντίθεση με τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι πολύ καλά οργανωμένοι και καλά κάνουν. Προφανώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες στους οποίους περιλαμβάνονται και οι μηχανικοί που εργάζονται ως οιονεί μισθωτοί σε τεχνικές εταιρείες με ΑΠΥ, μεταξύ των οποίων και οι ΝΕΟΙ μηχανικοί που λαμβάνουν 700€ καθαρά, είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους και το εισόδημά τους, δεν έχουν προβλήματα και δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν ή όταν πηγαίνουν ψηφίζουν με κομματικά κριτήρια ό,τι ψηφίζουν και στις εθνικές εκλογές και μάλιστα δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι και φυσικά δεν ενδιαφέρονται καθόλου ούτε για ελάχιστες αμοιβές, ούτε για τα προβλήματα του ιδιωτικού υπαλλήλου, ούτε για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις του συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ, ούτε για τις απαράδεκτες καταστάσεις σε πολεοδομίες και εργοτάξια όπου ο μηχανικός είναι υπεύθυνος για όλους και όλα, ούτε φυσικά για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τους συναδέλφους τους, ούτε, ούτε, ούτε... Εεεε φτάνει πια.

Πριν αρχίσει κάποιος να γκρινιάζει εδώ μέσα να πάει να γκρινιάζει στην παράταξη που ψήφισε. Και αν δεν ψήφισε να πάει στον καθρέφτη.

 

Σ' έναν περίπου χρόνο, τον Νοέμβριο του 2009 θα έχουμε πάλι εκλογές στο ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

[align=justify:28f8a73261]Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας..

 

ikolaxis, κανείς δε νομίζω να θέλει να καταργηθεί το ΤΕΕ. Το θέμα είναι να συμμετέχουμε όπως μπορούμε σε αυτό, κι όχι να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Έτσι δεν θα αλλάξει τίποτα.

 

myri, πολύ σωστά αυτά που έγραψες. Μάλλον αυτό πρέπει να κάνω, να πατήσω λίγο πόδι. Αφού μάλλον όσο δεν λες τίποτα τόσο σου πατάνε το σβέρκο...

 

Χάρη, καλά τα λες και πάλι..

 

Σας ευχαριστώ πολύ... :wink: [/align:28f8a73261]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kαλησπέρα,

Παρακολουθώ το φόρουμ καιρό, μέχρι ναρθει η ώρα να ρωτήσω κάποια πράγματα που θα ήθελα, διαβάζοντας το συγκεκριμένο θέμα και βλέποντας την ανταπόκριση που είχε, θεώρησα να γράψω κάποια πράγματα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξω νέο θέμα.

 

Καταρχάς τον οκτώβρη τελείωσα τους μηχανολόγους στη πάτρα, το φλεβάρη θα μπω στρατό, και προς το παρόν εργάζομαι στο εργαστήριο του πανεπιστημίου όπου εκπόνησα και τη διπλωματική μου.

 

Ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα,

καταρχάς έχω καταλάβει από τον εαυτό μου, ότι δεν αντέχω την πολύωρη εργασία σε pc και γραφείο. ήθελα να ρωτήσω για τι είδους θέση εργασίας θα μου προτείνατε να ψάξω??ίσως μηχανικός εργοταξίου?? κάτι άλλο??και ποιες θα ήταν οι αρμοδιότητες και ευθύνες??υπόψιν ότι δε θα έχω εμπειρία θα μπορούσα να βρω κάτι??? ρωτάω γιατι θεωρω τις 8 και παραπανω ωρες καθισμενος σε ενα γραφειο και μπροστά από μία οθόνη τουλάχιστον μίζερο.. και στη σχολή δε μας έμαθαν και πολλά για τις δυνατότητες που έχουμε έξω, κυρίως μας βγάζουν "paperαδες"...

 

επίσης ξανά για προσωπικούς λόγους, και επειδή ενω μεγάλωσα αθήνα, πια την εχω αντιπαθήσει και δε τη πάω καθόλου..πέρα από τη δουλειά που θα ήθελα να κάνω, θα ήθελα να εργαστώ και στην επαρχία, τι πιθανότητες θα υπήρχαν να βρω εργασία??μακριά από αθήνα..πχ σε κάποιο νησί, κρήτη/ρόδος,επτάνησα/δωδεκάνισα ή πχ καλαμάτα??? και ίσως και σε αλλες πόλεις που απλά δεν αναφέρονται γιατι δε τις έχω επισκεπτεί. και τι είδους εργασία θα μπορούσε να ήταν αυτή???

 

εν τέλεις ισως καταλάβατε ότι με ενδιαφέρει πάρα πολύ εκτός από την εργασία και ο τρόπος ζωής που θα έχω. πχ, αν εγω βρισκομουν αμέσως μετά το στρατό, με την εργασία που ανέφερe ο φίλος samdreamth

στη καλαμάτα θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος. σιγουρα μάλλον θα ειχα το πρόβλημα σχετικά με το γραφείο, αλλά στη συγκεκριμένη πόλη θα το ξεπερνούσα, γιατί ξέρω τι άλλες δυνατότητες θα είχα μετά τη δουλειά και όχι να πάω να κλειστώ ξανα σε 4 τειχους δλδ στο σπιτι,

και αν μετά από κάποιο διάστημα υπήρχε μια αύξηση μισθού, θα ήμουν πολύ καλά!

 

για τους παραπάνω λόγους παρακολουθώ συνέχεια τακτικά και το τόπικ, εργασία στο εξωτερικό, νομίζω ότι θα ήθελα και θα άντεχα να πάω σε κάποια βόρεια χώρα, σιγουρα οχι λονδινο, αλλα καποια πιο ανθρωπινη πολη εξω, με πιο νορμαλ ανθρώπους και οχι ελληνάρες... αλλα με προβληματιζουν τα αγγλικα, σιγουρα θα ειχα καποιο προβλημα άμεσης συννενόησης και ομιλίας, αλλά πιστεύω σιγά σιγά θα τα κατάφερνα...αλλά και πάλι, και να ήξερα αγγλικά, θα έπαιρναν έξω κάποιον αλλοδαπό χωρίς εμπερία?????τι προτεινετε σχετικά μαυτό, να μάθω τελεια αγγλικα σε 1,2 χρόνια και να φύγω άμεσα???

 

ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Vlad καλησπέρα,

Η προσωπική μου γνώμη είναι να μην φήγεις εξωτερικό.

 

γιατί ξέρω τι άλλες δυνατότητες θα είχα μετά τη δουλειά και όχι να πάω να κλειστώ ξανα σε 4 τειχους δλδ στο σπιτι,

 

Αν διαλέξεις να πας στο Εξωτερικό να ξέρεις ότι κατα 90% θα είσε σπίτι-δουλειά και δουλειά -σπίτι. Τουλάχιστον έτσι ζουν στην (Γερμανία,Αυστρία,Ελβετία).

Ο Σύζηγος μου έχει το ίδιο προβλημα με εσένα, δεν μπορεί τη δουλειά σε γραφείο και είναι Ανθρωπος τις φύσης, ευτυχός μένουμε στην Επαρχία.Μείναμε για κάποιο χρονικό διάστημα στην Γερμανία, ψυχοπλακόθικε και αναγκαστήκαμε να έρθουμε Ελλάδα.

 

Αν αποφασήσεις να πάς σε γερμανόφωνα Κράτη,θα πρέπει να μάθεις την Γερμανική γλωσσα,με τα Αγγλικά θα σου κάνουν υπομονή για κανένα 3μηνο και μετά δεν θα σου δείνουν σημασία.

οτί και αν αποφασήσεις καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.