Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φύτευση οπλισμού σε υφιστάμενο σκυρόδεμα.


 

Recommended Posts

Γεια σας παιδια! Είμαι πολιτικός μηχανικός από Κρήτη.Εχω εντυπωσιαστεί με το πόσα πολλά έχω μάθει, απλά και μόνο διαβάζοντας (δυστυχώς στον πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο που έχω) τις συζητήσεις σας. Θα προσπαθήσω να συμμετέχω και γω περισσότερο ενεργά.

Λοιπόν, η ερωτησούλα μου:θέλω να προσθέσω οπλισμό επι πλέον από αυτόν των αναμονών, σε έναν πεδιλοδοκό.Κατασκευαστικά πως γίνεται για να περιγράψω στον εργολάβο? Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Σε τί οπλισμό αναφέρεσαι; Εχεις αφήσει αναμονές υποστυλωμάτων και θες να τις αυξήσεις; Εχει σκυροδετηθεί η πεδιλοδοκός; Θα υπάρχει υψομετρική διαφορά μπαζόπλακας υπογείου με πεδιλοδοκό;

Link to comment
Share on other sites

ειναι μεγάλη ιστορία.φυσικά πρόκειται για αυθαίρετο.είχαν ρίξει θεμελίωση πριν 4-5 χρόνια και για διάφορους λόγους σταμάτησαν εκει.υπόγειο δεν έχω.αναμονες υπαρχούν, αλλα μετά από σχετική μελέτη διαπιστώνω ότι δεν ειναι επαρκείς για το κτίριο που θέλω να σηκώσω.θέλω λοιπόν να φυτεύσω επί πλέον οπλισμό για να αυξήσω βασικά τη διατομή από μερικά υποστηλώματα.

Link to comment
Share on other sites

Θα ανοίξεις οπές διαμέτρου ~4mm μεγαλύτερες της διαμέτρου των ράβδων που θα φυτέψεις, θα βάλεις μέσα εποξειδική ρητίνη υψηλής αντοχής και μετά τις ράβδους. Ρώτα την HILTI ή κάποια άλλη παρόμοια εταιρεία που εμπορεύεται παρόμοιο εξοπλισμό, ρητίνες κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

α μπράβο Χάρη.Εντελώς τυχαία πήγα σε μια έκθεση της Ηιλτι το περασμένο Σάββατο που έκαναν εδώ στο Ηράκλειο και θα ρίξω μια ματιά στο φυλλάδιο. Για το βάθος τώρα να υποθέσω για 2.90μ. ύψος κολώνα αρκούν γύρω στα 70cm-80cm? Ευχαριστω πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Ζήτα απ' την HILTI ένα βιβλιαράκι που έχει για υπολογισμό αγκυρίων. Θα βρεις μέσα ό,τι χρειάζεσαι. Το βάθος εξαρτάται απ' τη διάμετρο της ράβδου, ποιότητα σκυροδέματος, χάλυβα, ρητίνης κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

Να΄σαι καλά! Σ'ευχαριστώ πολυ! Βρήκα και κάποιες γενικότερες πληροφορίες το site της δομικής.Πιστευώ να βρω άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της εποξειδικής ρητίνης, γιατί είναι κάτι που κάποιοι μάστορες αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι (σιγά μην τρέχω να αγοράζω ρητίνες) και απλά τοποθετούν τα σίδερα μέσα στις τρύπες. Ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες περιπτώσεις, είναι υποχρεωτική η σωστή εφαρμογή.

Link to comment
Share on other sites

Mεγάλη προσοχή χρειάζεται στον σχολαστικό καθαρισμό των οπών πριν την τοποθέτηση της ρητίνης.

 

Επίσης επειδή μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να πιάσουμε το επιθυμητό βάθος κατά τη διάνοιξη των οπών (συνήθως πέφτουμε πάνω σε σίδερα και πρέπει να κάνουμε δοκιμές σε άλλες θέσεις - πράγμα που στο τέλος μπορεί να δημιουργήσει το θέμα που αναφέρει παραπάνω ο acnt), πρόσεξε να παρίστασαι κατά τη διαδικασία γιατί δεν θα σου κάνουν σωστά τη δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.