Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οριστικά για κακούργημα 19 Στελέχη των «Energa» και «Hellas Power»


Engineer

Recommended Posts

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών παραπέμπονται οριστικά και αμετάκλητα 19 στελέχη των εταιρειών «ENERGA» και «HELLAS POWER» προκειμένου να δικαστούν για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα οι οποίες επισύρουν ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.

 

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με σημερινό βούλευμά του απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη

 

Με το επίμαχο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών οι 19 από τους 25 εμπλεκόμενους στην επίμαχη υπόθεση παραπέμφθηκαν να δικαστούν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/1950), λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

 

Σὐμφωνα με την κατηγορία οι δυο εταιρείες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας (αλλιώς χαράτσι) για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 270 εκατομμύρια ευρώ.

 

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όμως μετά από αίτηση του εκ των κατηγορουμένων Άρη Φλώρου, άσκησε αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος 365/2014, καθώς διαπίστωσε έλλειψη αιτιολογίας και εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου, ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές.

 

Τελικά, ο Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

 

Πηγή: http://www.b2green.g...h.byYRZqMz.dpuf

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

είναι από τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι μόνο το ξεχαρβαλωμένο ελληνικό δημόσιο. Είτε ιδιώτης είναι ο διαχειριστής είτε το Δημόσιο, καμένοι είμαστε όσο δεν τηρούνται οι νόμοι και οι διαδικασίες. Η διαφθορά βασιλεύει και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Η ιδιωτικοποίηση των πάντων δεν είναι πανάκεια όσο δε συνοδεύεται από τους αντίστοιχους ελέγχους.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σειρά έχει ο Κοκλώνης της airfasttickets. Κλασικοί νεοέλληνες "επιχειρηματίες": Πολλή διαφήμιση και λούστρο, ρίχνουμε τις τιμές όσο δεν πάει, έχουμε "κερδοφορία" επειδή φεσώνουμε προμηθευτές, υπαλλήλους, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, δεν μας πιάνουν λόγω των υψηλών γνωριμιών, μετά από 10-15 χρόνια όμως όταν η αφ υψηλού προστασία σταματήσει, και μας κυνηγούν οι φεσωμένοι, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να φύγουμε με την Air Μπαχάλ στην Κουάλα Λουμπούρ πριν μας βάλουν στη στενή.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Χαχαχαχα τα είπες όλα για τον σύγχρονο νεοέλληνα "επιχειρηματία"

 

υ.γ. παίζει τέτοιο θέμα με την airfasttickets?

Edited by terry
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

George78, ναι η airfasttickets είναι πλέον στη μαύρη λίστα της ΙΑΤΑ λόγω χρεών.

Πουλούσε εισητήρια της easyjet πιο φθηνά κι από την ίδια! Μαγικά!

Γκούγκλαρε για περισσότερα.

Κι εγώ που αναρωτιόμουν πώς γίνεται κάποιοι συνάδελφοι να ρίχνουν τόοοοσο τις τιμές...

Η ιστορία της airfasttickets φωτίζει κάποια πράγματα που γίνονται και στον κλάδο μας.

Edited by Julius Caesar
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.