Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόταση: Χρήση των νεόκτιστων αδιάθετων διαμερισμάτων ως τουριστικά καταλύματα


Engineer

Recommended Posts

Τα πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα είναι γεγονός. Άλλωστε και η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησε για στόχο να έρθουν συνολικά 22εκ.τουρίστες φέτος στην χώρα μας.

 

Και η Αθήνα όμως δεν πάει πίσω. Επιτέλους μετά από 10 χρόνια τα Αθηναϊκά ξενοδοχεία ζουν καλές στιγμές και μαζί τους όλη η αλυσίδα της τουριστικής βιομηχανίας. Είναι αλήθεια πως ο τουρισμός της πόλης και γενικά το city break στηρίζεται στις υποδομές και τα landmarks που μπορεί κάθε πόλη να έχει.

 

Η Αθήνα δεν έχει μόνο το τρίπτυχο Ακρόπολη-Πλάκα-Μοναστηράκι. Είναι από τις ελάχιστες, ίσως η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης που μέσα στον αστικό ιστό υπάρχουν παραλίες, ικανές για να προσφέρουν ώρες χαλάρωσης στον τουρίστα.

 

Έχει τις εκπληκτικές Μαρίνες σε Φλοίσβο, Καστέλα και Ζέα. Έχει την όμορφη παραλιακή της, την Αθηναϊκή Ριβιέρα όπως την αποκαλούν. Διαθέτει αξιοπρεπές δίκτυο Μετρό, ένα μικρό δίκτυο Τραμ και σημαντικό στόλο λεωφορείων και τρόλεϊ.

 

Το γεγονός λοιπόν πως τα ξενοδοχεία μας γέμισαν και ίσως να υπάρξει και πολλαπλάσια ζήτηση στο μέλλον, δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για νέα ξενοδοχεία και καταλύματα. Μία πρόταση που φαίνεται πολύ ελκυστική είναι η πόλη να αξιοποιήσει τα δεκάδες χιλιάδες νεόκτιστα διαμερίσματα που παραμένουν κλειστά.

 

Θα μπορούσε το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τα μεγάλα τουριστικά γραφεία της χώρας, τους κατασκευαστές και τα διεθνή tour operators να χρησιμοποιήσουν την «αφρόκρεμα» των διαθέσιμων νεόκτιστων κατοικιών με βάση αυστηρά κριτήρια.

 

-Να βρίσκονται κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως Μετρό, Τραμ.

-Να είναι αχρησιμοποίητα, επιπλωμένα

-Να υπάρχει μία σχετική υπηρεσία εξυπηρέτησης ή παροχής υπηρεσιών (καθαριότητα, τουριστικοί οδηγοί, εστίαση κλπ)

-Να διαθέτουν τουριστικό υλικό για τους διαμένοντες (χάρτες, attractions, προτάσεις κλπ)

 

Αυτό θα βοηθούσε σημαντικά όχι μόνο στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της Αθήνας αλλά και ολόκληρου του τουριστικού προϊόντος της πόλης. Θα έλυνε σημαντικό μέρος του προβλήματος των κενών αδιάθετων διαμερισμάτων και κυρίως την απόγνωση των κατασκευαστών από την απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος.

 

Για την ίδια την Αθήνα που γνωρίζει μεγάλη τουριστική άνθηση θα τις έδινε ένα διαφορετικό τουριστικό προϊόν που δεν διαθέτουν άλλες πόλεις και σε συνδυασμό με χαμηλές τιμές θα λειτουργούσε ως μαγνήτης για τους τουρίστες με ότι ευεργετικό για την οικονομία αυτό συνεπάγεται.

 

Σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από την μία μέρα στην άλλη, αλλά μπορεί να σχεδιαστεί, να προγραμματιστεί, να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες κινήσεις για να μπορεί ένα τέτοιο φιλόδοξο πλάνο να μπει κάποια στιγμή στα σκαριά.

 

Μπορεί στην Αθήνα του 2014 να ακούγεται λίγο διαφορετικό αλλά γιατί να μην εξετάσουμε την περίπτωση, η ακίνητη περιουσία που υπάρχει και παραμένει αναξιοποίητη, ανεκμετάλλευτη και κυρίως χωρίς κέρδος για κανένα, να γίνει πεδίο τουριστικής ανάπτυξης;

 

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

 

Πηγή: http://www.ypodomes....τικά-καταλύματα

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν γιά τέτοια λύση πρέπει να κάνεις αυτοπαράδοση και να πληρώσεις ένα τεράστιο ΦΠΑ .

Ακόμα πρέπει να είναι σε τουριστική περιοχή και βέβαια να επιπλώσεις και να έχεις προσωπικό και γενικά να αλλάξεις δουλειά , ενώ το σπίτι θα θεωρηθεί μεταχειρισμένο .

 

Αλλωστε αυτή την στιγμή το κάνουν πολλοί ιδιώτες οπότε είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.