Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μοιράζουν τα 20 ελληνικά πετρελαϊκά οικόπεδα


Engineer

Recommended Posts

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Λονδίνο, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αγγαγής Γιάννης Μανιάτης θα παρουσιάσει τα 20 θαλάσσια ελληνικά οικόπεδα σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη, ενώπιον εκπροσώπων παγκόσμιων πετρελαϊκών κολοσσών.

 

Τα οικόπεδα βρίσκονται μέσα σε τέσσερις μεγάλες πιθανά πετρελαιοφόρες περιοχές.

 

Η πρώτη ξεκινά από τα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, στα όρια με την Αλβανία, και εκτείνεται προς τα κάτω, στους Παξούς και Αντιπαξούς, μέχρι και τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου απέναντι από τον Αμβρακικό Κόλπο.

 

Η δεύτερη περιοχή εκτείνεται από τα δυτικά της Κεφαλονιάς και φτάνει μέχρι το Κατάκολο, ενώ η τρίτη βρίσκεται στα ανοιχτά του Κατάκολου, κοντά στην περιοχή όπου έχει ήδη δοθεί σε κοινοπραξία για έρευνες. Η τέταρτη είναι η περιοχή νότια της Κρήτης που εκτείνεται μέχρι τα όρια με τη Λιβύη.

 

Παγκόσμιες πετρελαϊκές βιομηχανίες

 

Παρόντες στο roadshow που θα διεξαχθεί στο Ελληνικό Κέντρο της Paddington Street, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» θα είναι 150 με 200 στελέχη πετρελαϊκών βιομηχανιών, μεταξύ των οποίων τα μεγαλύτερα ονόματα διεθνώς, όπως η αμερικανική ExxonMobil, η επίσης αμερικανική Chevron, η βρετανολλανδική Shell, η νορβηγική Statoil, οι ιταλικές Eni, και Edison, η γερμανική E.ON, κ.ά. Επίσης παρούσες θα είναι και οι ελληνικές επιχειρήσεις Ελληνικά Πετρέλαια και η Energean Oil & Gas.

 

Αμέσως μετά, προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού θα σταλεί στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Gazette) προκειμένου να έχει δημοσιευτεί μέσα σε δύο μήνες, δηλαδή γύρω στον Σεπτέμβριο.

 

Από την ημέρα δημοσιοποίησης της προκήρυξης στο φύλλο της Κομισιόν θα υπάρχει, σύμφωνα με τον νόμο, προθεσμία τουλάχιστον 90 ημερών για τους υποψήφιους επενδυτές, ώστε να καταθέσουν φακέλους με τις προτάσεις τους. Δηλαδή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών θα είναι κοντά στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2014.

 

Πηγή: http://www.thepressp...r/article/64816

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Γιατί τόσο καιρό που φωνάζανε μερικοί για τα πετρέλαια τα πρακτοράκια και τα γλυφτρόνια τους έλεγαν ουφολόγους; Απλά γιατί τα υπερατλαντικά αφεντικά τους ήθελαν την χρεωκοπία για να τα...αξιοποιήσουν με την ησυχία τους!!!!!!  

Link to comment
Share on other sites

Εμείς τι θα πάρουμε ρε παιδιά ? τα …τρυφερά μας μήπως ?

Link to comment
Share on other sites

Ένας από τους χειρότερους πολέμους είναι αυτός που ζούμε σαν έθνος.... ο οικονομικός!

Ανέχεια, χρεωκοπία και πλήρης διάλυση.

Γιατί άσχετα με το τι μας λένε και το πόσα χρωστάμε, η Ελλάδα είναι πλούσια σαν χώρα λόγω θέσης,ορυκτού πλούτου κτλ

 

Τώρα που έχουν δρομολογηθεί όλα και το παζλ έχει συμπληρωθεί , θα ξεπουληθούμε για ένα κομμάτι ψωμί.

Οι μεγαλοεταιρείες είναι έτοιμες και ο πλειστηριασμός άρχισε! 

Πετρέλαια,φυσικό αέριο ..... σε τιμές ευκαιρίας.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Όσο ευλογημένη είναι μια χώρα σε ορυκτό πλούτο τόσο καταραμένη την καταντούν. Η Νιγηρία π.χ. που είναι μια σοβαρή πετρελαιοπαραγωγός χώρα ζει μια άθλια εσωτερική κατάσταση και οι Νιγηριανοί έρχονται εδώ και πλένουν τζάμια ενώ οι Νιγηριανές...οέο.

Τώρα ήρθε η σειρά μας. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι άνθρωποι απλώς προσπαθούν (σεβομενοι τα αφεντικά τους) να τα δώσουν τζάμπα όχι να τα πουλήσουν. Το θέμα τους είναι ότι μέχρι τώρα δέν έχουν βρεί το καλύτερο ψέμα που να παρουσιάζει αυτή την κίνηση ώς προσοδοφόρα και το καλό του τόπου και γενικότερα του δημοσίου συμφέροντος.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.