Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αμοιβή για μη εκδοθείσα άδεια


tsitsikos

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

 

Η ερώτηση μου είναι.

Πόσο θα χρεώνατε σε έναν πελάτη όπου του έχετε κάνει τα αρχιτεκτονικά για μία μονοκατοικία 200 τμ με πισίνα, φωτορεαλιστικά και προϋπολογισμό κατασκευής (κόστος αδείας-μπετά –σοβάδες –κουφώματα-ελαιοχρωματισμοί-πατώματα-κουζίνα-ντουλάπες-είδη υγιεινής-γυψοσανίδες κλπ).

Η δουλειά δεν προχώρησε διότι δεν του έχει εγκριθεί κάποιο δάνειο.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σε μια περίπτωση που μου έτυχε παλιά, πήρα τελικά το 60% των αρχιτεκτονικών, στατικών, πυροπροστασίας (δηλ. ότι είχα κάνει) και αν δεν με τα έδινε, μετά θα πήγαινα ΤΕΕ.

Του έδωσα και όλο το φάκελο μαζί με την απόδειξη για τα λεφτά που πήρα.

 

Βέβαια έχω ακόμα, από το 1995, ένα ΠΛΗΡΗ φάκελο στον οικισμό καθηγητών στην Χαλκιδική αλλά εκεί "Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος" (πτώχευσε ο αναθέσας την μελέτη)

 

Εγώ θα σου πρότεινα να ζητήσεις ότι λένε οι ελάχιστες αμοιβές και μετά να κινηθείς ανάλογα με την απάντηση που θα λάβεις.

Στην τελική μπορείς να πας στο ΤΕΕ και να απαιτήσεις όλη την αμοιβή σου, αν έχεις αποδεικτικά ότι σου ανέθεσε την εργασία.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω στην κατοχή μου τα αρχιτεκτονικά ( τομές –όψεις-κατόψεις), σχέδια που τα έχουμε αλλάξει και 5 -6 φορές μετά από 3 ραντεβού και έτοιμα για κατάθεση (τα γνωστά πολύωρα ραντεβού).

Έχω την τεχνική περιγραφή του έργου και τον προϋπολογισμό όπως έχω αναφέρει (πράγμα που έφαγα έναν μήνα να ψάχνω τις πιο οικονομικές τιμές για κάθε κατασκευή που ανήκει στο έργο του).

Δεν έχω πρόβλημα να του δώσω τον φάκελο αλλά δεν μπορώ να κοστολογήσω το τρέξιμο για όλες μου τις υπηρεσίες.

 

******Να το κάνω με αναλυτικό ή με συμβατικό?

:lol: :lol: :lol: Αστειεύομαι.

Link to comment
Share on other sites

οπως ειπε και ο erling δεν υπαρχει τιμη για αυτο το πραγμα.. ποσο μαλλον για το τρεξιμο που εριξες.. προσωπικα θα εκρινα την περιπτωση ως εξης.. αν πιστευεις οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μπορεσει ποτε να γινει η δουλεια γιατι δεν θα παρει ποτε το αναγκαιο δανειο, τοτε ακολουθησε τη συμβουλη του erling.

Αν ομως πιστευεις οτι υπαρχει πιθανοτητα να προχωρησει καποια στιγμη τοτε ζητησε του το 60% της αμοιβης (ισως να πεσει και κανενα παζαρακι για το 50%)..

Σε καθε περιπτωση παντως υπαρχει και το θεμα που αναφερει ο erling gia αποδεικτικα αναθεσης..

 

@erling: για την αποδειξη που εκοψες πληρωσες και ΦΕΜ??? σε ρωταω γιατι θα μου προκυψει ενα θεμα οπου πρεπει να κοψω μια αποδειξη για εκτος πολεοδομιας δουλεια και δεν ξερω τι γινεται σε αυτη την περιπτωση..

Link to comment
Share on other sites

τα αρχιτεκτονικά ήταν στα 7.000 το να του πείς δώσε μου 3.500 το βρίσκω πολύ απίθανο.

Μας βλέπω στο 2.000 και με κόπο.

Τι να πώ... καταντήσαμε μπακάλικο, και ντρεπόμαστε να ζητήσουμε τα χρήματα μας για τον κόπο μας... Ζήτω τα μπατάκια.

Καλημέρα σε όλους

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδιά! Έχω ακριβώς μια τέτοια περίπτωση κ εγώ. Ο φάκελος τελειωμένος, έτοιμος για πολεοδομία, και ένα ωραίο απόγευμα με παίρνει τηλ και λέει : ξέρεις δεν μου δίνουν δάνειο, οπότε πες μου τι σου χρωστάω. Και μπαίνω κ γω στην διαδικασία, όχι να εκτιμήσω πόσο πραγματικά αξιολογώ την δουλεία μου, αλλά πόσα να ζητήσω να μην τους φανούν πολλά και τελικά δεν πάρω τίποτα.Όχι απλά μπακάλικο,έχουμε καταντήσει αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω online...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.