Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορα σε τ.μ. στο ΕΤΑΚ με το ΠΕΑ


Recommended Posts

Καλημέρα! Έχω αναλάβει ένα εξοικονομώ κατ'οίκον στο οποίο αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Ο ιδιοκτήτης όταν έκανε την αρχική αίτηση στην τράπεζα για το εξοικονομώ στο διαμέρισμά του δήλωσε 120τ.μ. όπως αναφράγεται στο ΕΤΑΚ και στο Ε9. Αφορά ένα οροφοδιαμέρισμα το οποίο αποτελεί συνένωση δύο διαμερισμάτων που όμως το συνολικό καθαρό εμβαδόν τους είναι 135τ.μ.. Εγώ στο πρώτο ΠΕΑ δήλωσα ότι το διαμέρισμα είναι 135τ.μ. και επίσης ως σύμβουλος έργου στην αίτηση του ωφελούμενου έβαλα ότι αφορά διαμ/σμα 135τ.μ. Τώρα κατόπιν ελέγχου των δικαιολογιτικών από την τράπεζα, διαπιστώνουν αναντιστοιχεία στα εμβαδά και μας ζητάνε να αλλάξουμε την αίτηση βάζοντας 120τ.μ. οπως φαίνεται στο ΕΤΑΚ. Ως εκ τούτου δεν συμφωνεί με τα τ.μ. του ΠΕΑ (που τα πραγματικά είναι τα 135τ.μ.). Τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση? Έχω πελαγώσει καθώς είναι το πρώτο εξοικονομώ και δεν είχα κάνει τον έλεγχο του ΕΤΑΚ και της αρχικής αίτησης του ιδιοκτήτη με την τράπεζα, με αποτέλεσμα τώρα να μην ξέρω πιο από τα δύο είναι το σωστό.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν αλλάζεις τα τ.μ του ΠΕΑ επουδενί, αφού το διαμέρισμα είναι όντως 135 τ.μ. Γι'αυτό και η αίτηση πρέπει να παραμείνει 135 τ.μ.

Αν τα τ.μ της Ο.Α είναι ίσα ή περισσότερα των 135 τ.μ., πρέπει να αλλαχθούν τα τετραγωνικά στο Ε9 (και ίσως και στο Ε1).

Αν τα τ.μ της Ο.Α.< 135 .μ., χρειάζεται νομιμοποίηση, των επιπλέον τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Πας, τροποποιεις τα τετραγωνικα των φορολογικων στοιχειων και τα καταθετεις.

Το ΠΕΑ δεν αλλαζει επ ουδενι

Δεν ειναι αυτο το λαθος ωστε να "διορθωθει"

Αλλου εντοπιζονται τα λαθη

Δε θα πληρωσεις τη νυφη εσυ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.