Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

14 κτίρια «φαντάσματα» μετατρέπονται σε Boutique Hotels


Engineer

Recommended Posts

Σε διεθνή διαγωνισμό για τη δημιουργία 14 τουριστικών μονάδων ιδιαίτερης αισθητικής (Boutique Hotels) σε ακίνητα του δημοσίου, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Πρόκειται για ακίνητα «φαντάσματα» τα οποία αραχνιάζουν εδώ και δεκαετίες αν και βρίσκονται σε προνομιούχες περιοχές. Μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη πολυτελών καταλυμάτων και είναι:

 

8 επιλεγμένα πρώην ξενοδοχεία Ξενία, 3 παραδοσιακά Αρχοντικά στο Πήλιο, 2 πρώην Σανατόρια, στην Αρκαδία και στη Ρόδο, η Villa de Vecchi, ένα ακίνητο ιστορικής σημασίας στη Ρόδο

 

Η ομάδα που βγαίνει προς αξιοποίηση περιλαμβάνει τα εξής ακίνητα: Το «Αρχοντικό Ευαγγελινάκη» στις Μηλιές Νοτίου Πηλίου, το «Αρχοντικό Μουσλή» στην Μακρυνίτσα Βόλου, το «Αρχοντικό Ξηραδάκη» στην Μακρυνίτσα Βόλου, το «Ξενία Άνδρου» στη Χώρα Άνδρου, το «Ξενία Βυτίνας» στη Γορτυνία, το «Ξενία Έδεσσας» στην πόλη της Έδεσσας, το «Ξενία Θάσου» στον Λιμένα Θάσου, το «Ξενία Κοζάνης» στην πόλη της Κοζάνης, το «Ξενία Κομοτηνής» στην πόλη της Κομοτηνής, το «Ξενία Πλαταμώνα» στην εθνική Πατρών-Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων στην Πιερία, το «Ξενία Τσαγκαράδας» στην Τσαγκαράδα Ζαγοράς, το «Σανατόρια Αγίας Ελεούσας» στη Ρόδο, το «Σανατόρια Μάνα»στη Γορτυνία και τη «Villa de Vecchi» στη Ρόδο. Η αξιοποίηση, όπως τονίζεται, αφορά πώληση κατά κυριότητα για κάποια από αυτά, σύσταση και μεταβίβαση δικαιώματος επιφανείας για 99 έτη και μεταγενέστερη μεταβίβαση πλήρους κυριότητας επί τμήματος του ακινήτου για κάποια άλλα, σύσταση και μεταβίβαση δικαιώματος επιφανείας για 99 έτη και μίσθωση για 50 έτη.

 

Οπως αναφέρει το Ταμείο, τα ακίνητα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά, διαμορφώνοντας γεωγραφικά διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια ακινήτων κατάλληλων για ανάπτυξη χρήσεων τουρισμού και αναψυχής. Περαιτέρω, αναμένεται να υλοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας με την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων. Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το εγκαταλελειμμένο εδώ χρόνια ακίνητο στη Ρόδο, γνωστό και ως Villa de Vecchi. Πρόκειται για την πρώην βίλα του τελευταίου διοικητή των Δωδεκανήσων επί ιταλικής κατοχής που βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από το ξενοδοχείο Έλαφος σε υψόμετρο 700 μέτρων.

 

Το σανατόριο στη Ρόδο βρίσκεται στην Ελεούσα και έχει επιφάνεια 700 τ.μ. σε οικόπεδο 47 στρεμμάτων.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/c...s/#.U7T4Hvl_tc8

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.