Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απαίτηση Παθητικής Πυροπροστασίας


peratis

Recommended Posts

Έχω  ισόγειο κατάστημα  80 τ.μ. τριώροφης οικοδόμηση με άδεια του 94  και θα λειτουργήσει ως εστιατόριο με θεωρητικό πληθυσμό κάτω από 50 άτομα συγκεκριμένα 28 άτομα. Για συνάθροιση κοινού (μετά τις 18/2/89) και με άτομα < 50 πάει με την Εγκύκλιο 7600/1960 (γίνεται επιθεώρηση απο ΠΥ) συνεπώς δεν έπρεπε να καταθέσεις ενεργητική. Καταθέτοντας στην πυροσβεστική της περιοχή μου για πιστοποιητικό πυρασφάλειας, κατέθεσα και μελέτη παθητικής πυροπροστασίας για το κατάστημα-εστιατόριο, αφού στο φάκελο της πολεοδομίας δεν υπήρχε μελέτη παθητικής του κτιρίου.

 

Τώρα για την παθητική που ζητάει η ΠΥ, πέρσι μου είχε τύχει ανάλογη περίπτωση και απο την ΠΥ μου είπαν να συντάξω μόνο για το κατάστημα, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιά εγκύκλιο το είχαν στηρίξει !

Λυπάμαι συνάδελφε που δεν μπορώ να σε βοηθήσω ...

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα μηπως σε αφήσει να περάσεις την παθητικη του καταστηματος , αλλα αποστάσεις και ποσοστό ανοιγμάτων να βάλεις για όλο το κτήριο (που ειναι και το σωστό).

Και αυτό γιατί εχεις διαφορετικές εισοδους αλλίως θέλει ολη την παθητικη.

Αμα ειχε ενεργητικά μέτρα  πρέπει να εχουν και αυτοί αντίγραφα μελέτης  (αν και οπως  τα λες μάλλον δεν εγιναν οι μελέτες ποτέ)

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλημέρα σας,

Θα θέσω μια ερώτηση, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει: Θέλω να κάνω λειτουργική συνένωση 3 όμορων καταστημάτων, τα 2 στην ίδια οικοδομή (άδειες: κατασκευή 1999 και  αλλαγή χρήσης με άδεια του 2001) και το 3 στο όμορο οικόπεδο με άδεια του 1994. Η νέα χρήση, της συνένωσης, είναι κατάστημα. Για την παθητική που θα συντάξω, θα ακολουθήσω το .ΠΔ. 41/18 (που αντικατέστησε το Π.Δ.  71/1988, για την περίπτωση "νέων" καταστημάτων), σωστά;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

καλησπερα Συναδελφοι

Σε ισόγειο εστιατόριο σε κτίσμα του 1958 πρόκειται να γίνει γενική ανακαίνιση εσωτερικόν χώρων, χωρίσματα με γυψοσανίδα. Η μελέτη ενεργητικη και παθητικη πυρασφάλειας ποια διάταξη θα γίνει; Ως υφιστάμενο η νέο;Απαιτειται καταθεση αδειας μικρης κλιμακας στην Π.Υ ;

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Από τις πληροφορίες που δίνεις καταλαβαίνω ότι τα σχέδια που απεικονίζουν ορθά τον χώρο είναι αυτά της άδειας μικρής κλίμακας που βγαίνει το 2019/20. Επομένως θα το πας με το Π.Δ 41/18. Η Π.Υ απαιτεί σε αυτή την περίπτωση οι μελέτες πυροπροστασίας να αναρτηθούν στο e-adeies και να έχουν το αντίστοιχο barcode.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω (φιλικά πάντα). Σύμφωνα με το σχήμα 2 των διευκρινιστικών του Π.Δ.41/2018, για τα κτίρια προ ισχύος του Π.Δ.71/1988 (κτίσμα του 1958) , εφόσον ο spir βγάλει έγκριση δόμησης μικρής κλίμακας, τότε ισχύουν οι πυροσβεστικές ή οι ειδικές διατάξεις. Με το Π.Δ.41/2018 θα εξεταζόταν σε περίπτωση προσθήκης δόμησης (υπό προϋποθέσεις) ή σε ολική αλλαγή χρήσης κτιρίου.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και εγώ Elec Sakis. Αφού θα πάει με πυροσβεστικές διατάξεις δεν χρειάζεται να υποβάλλει ξεχωριστά μελέτη παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας. Ούτε χρειάζεται η μελέτη πυροπροστασίας ανάρτηση στο e-adeies. 

Edited by Pyrasfaleia
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.