Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

H πρώτη ιδιωτική πολυτεχνική σχολή στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός...


MANOSKOK

Recommended Posts

επικοινώνησα προσφάτως με ένα από αυτά τα κολλέγια για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Ήδη από το πρώτο τηλεφώνημα όταν τους είπα ότι έχω φορτωμένο πρόγραμμα εργασίας και τι θα κάνω με εργασίες και εξετάσεις, η απάντηση ήταν του τύπου "έλα και θα τα κανονίσουμε..., είμαστε αρκετά ελαστικοί..."  :shock: . Επιπλέον πείτε μου έναν τομέα που γίνεται στην Ελλάδα επαρκής έλεγχος? εκτός κι αν ο πρώτος τομέας σοβαρού ελέγχου και εποπτείας θα είναι τα ιδιωτικά κολλέγια  :shock:  :shock:  :shock:.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό...

 

Το άρθρο εκτός από την διαφήμιση που κάνει δεν λέει το σημαντικότερο:

 

Δεν μπορούν να υπάρξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, τουλάχιστον για την ώρα!!!

 

Προσπαθεί από το παράθυρο να δημιουργήσει θέμα. Και τι παράθυρο, της ζούγκλας...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλά, κανένας δεν σχολιάζει την εξώφθαλμη διαφήμιση που κάνει το άρθρο; Από που και ως που το forum χρησιμοποιείται για τέτοιους σκοπούς; Αν είναι έτσι, τότε να κάνω και εγώ "εγκαίνια" στο αρχιτεκτονικό μου γραφείο, να βάλω και 1-2 φωτογραφίες με μακέτες με ντιζαϊνιές, και να με σχολιάσουν μερικοί. Δεν μπορεί, κάτι θα πιάσει και αυτό.

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

έχει δίκιο ο panagiotis, είναι στο μεταξύ λίγο πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, σα διαφήμιση είναι φοβερή και είναι και τζάμπα

 

panagioti ανέβασε μακέτες, ετοιμάζω και για μένα ένα αρθράκι με τα τελευταία μου έργα  :shock:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Την αναδημοσίευση (και όχι διαφήμιση) την έκανα για λόγους ενημέρωσης, ώστε να γνωρίζει ο καθένας από εμάς τι γράφεται στο διαδίκτυο σε περίπτωση που δε το είχε δει. Αν θέλουμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να μη κοιτάμε το θέμα κατάματα τότε λυπάμαι αλλά υπάρχει ζήτημα...

 

Panagioti και Roy ανεβάστε μακέτες, έργα και οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα βοηθήσει τους τζίρους σας. Αν μπορεί να βοηθήσει το forum προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι θετικότατον...

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε έκανες (άθελα σου απ'ότι κατάλαβα) αναδημοσίευση μιας διαφημιστικής καταχώρισης υπό τη μορφή άρθρου. Στην εν λόγω καταχώριση όλα είναι θετικά, όμορφα και ωραία με το κολλέγιο να αποτελεί έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη, οι παρουσίες είναι λαμπερές και απαστράπτουσες και στο τέλος υπάρχει και τηλέφωνο για περαιτέρω πληροφορίες. Κατά τη γνώμη μου μια τέτοια ανάρτηση σε ένα φόρουμ σαν το michanikos.gr θα έπρεπε να περιλαμβάνει την είδηση ότι ανοίγει το εν λόγω κολλέγιο με το σχετικό link και λογικά κάποια κριτική, αφού τα κολλέγια γενικά θα έχεις παρατηρήσει ότι αποτελούν αντικείμενο ευρείας κριτικής και επικρίσεων από σχεδόν όλους μας (κυρίως για το επίπεδο σπουδών που παρέχουν και όχι τόσο για τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα).

 

συναδελφικά

 

ΥΓ: όσο για το αρθράκι με τα τελευταία μου έργα εγώ θα το ανεβάσω (αν είναι ok με τους mods)  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Edited by Roy_Hobbs
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ηθελημένα την έκανα την αναδημοσίευση καθαρά και μόνο για να ενημερωθούν όσοι δεν το είχαν δει.

Αντιλαμβάνομαι πως μπορεί να μην το έκανα εύκολα διακριτό, αλλά εάν παρατηρήσεις έβαλα τρεις τελείες στο τέλος του τίτλου (που δεν υπάρχουν στο αρχικό) ακριβώς επειδή συμφωνώ και εγώ 1000% με την κριτική που τους γίνεται.

 

Για το αρθράκι αν είναι να το καθιερώσουμε όλοι εμού συμπεριλαμβανομένου :) :) :)

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ δεν το είχα διαβάσει κάπου αλλού οπότε πράγματι αν δεν είχε ανέβει εδώ δεν θα το έβλεπα.

Σχετικά με την ουσία ανέκαθεν ήμουν εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Τόσο από πλευράς "έλα μωρέ, θα δούμε τι θα γίνει με τις εργασίες", όσο από τις "ανεξάρτητες" έρευνες π.χ. -Μα έγινε έρευνα από το Ιδιωτικόν Πανεπιστήμιο και λένε ότι δεν βλάπτουν τα κινητά ακόμα και αν μιλάς 30 ώρες το 24ώρο, ναι εντάξει η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Cosmofon αλλά να κοίτα έχουμε υπογραφή από διδάκτορα. Η βουλή ψήφισε ότι επιτρέπονται κεραίες στον κ**ο μας, να, υπάρχει και έρευνα. Βλέπετε ο υπουργός φοράει πολύ ωραίο σακάκι, έχει φοβερή ξύλινη γλώσσα, είναι πολύ αμόρφωτος-απαίδευτος και έχει κουμπάρο τον λεφτά επιχειρηματία, και όλοι κλείνουμε τα ματάκια μας και σφίγγουμε τα δόντια κι άλλο.

Και άντε να έχεις ιδιωτικά πανεπιστήμια σε προηγμένα κράτη, εκεί θα συμφωνήσω, βρε στην Ελλαδίτσα μας του κουμπάρου και του φίλου του κολλητού, του σιγά μη γίνει σεισμός, του ψευτοελέγχου και του έλα μωρέ πάμε για ιδιωτικά πανεπιστήμια?

Μήπως θα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα? Δε νομίζω. Αν πρέπει να βγάζουν χρήματα, ε μάλλον θα είναι ελαστικοί με αυτούς που τους πληρώνουν, και θα τους έχουν ανάγκη. Και όποιος έχει ανάγκη και είναι απαίδευτος γίνεται επικίνδυνος.

Αν καταφέρω να ξεμπλέξω με αυτά που με κρατάνε στη χωρούλα μας την έχω κάνει για ένα σοβαρό κράτος και με αξιοπρέπεια.

 

Και για να προλάβω τους συναδέλφους που δικαίως θα πούνε ότι σε χώρες πρώην ανατολικού μπλοκ περνούσανε τα μαθήματα με έναν τενεκέ τυρί, γιατί να βγαίνουν τα λεφτά έξω, τότε λέω με την ίδια λογική να γίνουνε όλες οι Ελληνίδες πο**άνες να μένουν τα λεφτά εδώ. Επειδή το κάνει κάποιος δε σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε και εμείς, ειδικά αν είναι λάθος. Μαγκιά είναι να διορθώσουμε το δημόσιο σύστημα της παιδείας και να έχουμε αυστηρότατες εξετάσεις για άδεια ασκήσεως. Α, και ο φόβος να φυλάει τα έρμα...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Είναι το κολλέγιο που βοήθησε να στηθεί η Σχολή Μηχανικών ο κος Μαρκάτος (πρ. Πρύτανης του ΕΜΠ) που έλεγε τους ΤΕΙΤΖΗΔΕΣ χειροτέχνες/χειροπρακτικούς/νοσηλεύτριες/υπομηχανικούς; (δε θυμάμαι ακριβώς)

(απόσπασμα:... «Η χώρα μας σήμερα, στην περίοδο της μεγάλης κρίσης, έχει ανάγκη τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας. Για το λόγο αυτό, με χαρά δέχτηκα την προεδρία της επιστημονικής ομάδας του ΚΕΤΑΚ (Κέντρο Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας) του Mediterranean College, σκοπός του οποίου είναι η διεξαγωγή έρευνας, η ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και η μεταφορά τεχνολογίας. Με άλλα λόγια, σκοπεύουμε στην ανάπτυξη προϊόντων λογισμικού και άλλων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας για την στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας, υπηρεσιών και θεσμών. Να τονίσω σε αυτό το σημείο, ότι το επιστημονικό συμβούλιο του ΚΕΤΑΚ αποτελείται από Έλληνες και ξένους ειδικούς, εγνωσμένης εμπειρίας και αξίας. Επιπλέον, το ΚΕΤΑΚ έχει συνάψει συνεργασίες με ιδρύματα του εξωτερικού –Derby University, Teeside University- και ελπίζουμε στο μέλλον και σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Cambridge»)

 

και παλαιότερα φώναζε υπέρ της Δημόσιας Παιδείας ";

(απόσπασμα:...

"...Πρέπει πάντως να σημειώσουμε, ότι ενώ προσωρινώς η λειτουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων απαγορεύεται από το Σύνταγμα, διάφορες προμορφές τους έχουν ήδη εγκατασταθεί στη χώρα μας μέσω της συνεργασίας ιδιωτικών οργανισμών και Τ.Ε.Ι. με Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ήδη λειτουργούν στη χώρα μας 180 τέτοια παραρτήματα! Ανάμεσα στα άλλα μειονεκτήματα, τα Ιδρύματα αυτά περιορίζονται μόνο στο ρόλο της κατάρτισης εξειδικευμένου τεχνικού δυναμικού.

Χρειάζεται λοιπόν προσοχή, τόσο για να αποτρέψουμε τη διάχυση της ξένης κουλτούρας που οργανωμένα γίνεται μέσα από τα κάθε μορφής Σχολεία και αποτελεί ένα είδος αλλοτρίωσης, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει την πόρτα για την εξάρτηση και την διακύβευση της εθνικής μας ιδιαιτερότητας. Γιατί ποιός θα εμποδίσει την ίδρυση Μουσουλμανικού Ιδιωτικού Πανεπιστημίου στη Θράκη, ή των Σκοπίων στη Φλώρινα; Πράγμα που αναμφίβολα θα ενοχλούσε πρωτίστως εκείνους που προβάλλουν την ιδέα του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου!...")

 

 

(Δειτε τα links)

 

μα ναι τα έχουμε πεί...

"τι θα απογίνωμεν χωρίς τεχνολόγους, οι τεχνολόγοι ήταν μία κάποια λύσις...." Τα κολεγια δε μας ενοχλούν... καθώς εκεί κάνει "τζίζ"....

 

Αλήθεια από 1/1/15 αυτοί θα είναι "ΤΕ" ή "ΠΕ"?

(ρητορικό, όλοι θα ειναι ΔΥΝΗΤΙΚΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ, απλά το έγραψα γιατί κάποιοι νομίζουν ότι είναι ακόμη δόκιμο να διαχωρίζουμε με βάση τον ακαδημαικο τίτλο, σα να διαχωρίζουμε τα στρατόπεδα στα οποία βάζαμε τα στρατιωτάκια μας στην αυλή του σπιτιού μας όταν είμασταν μπόμπιρες....)

 

Το ΤΕΕ πρέπει να αφήσει τα "αλα παλαιά" και να ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ώστε να μπορεί να είναι αντάξιος και αντικειμενικός φορέας ΟΛΩΝ των ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ μελών του, καθώς οι υπόλοιποι δε θα είναι μέλη (μή έχοντες άδεια εξάσκησης επαγγέλματος και πιθανόν και καμια πιστοποίηση θα είναι απλά "κάτοχοι τίτλων (πτυχίων/διπλωμάτων) μηχανικής")

 

Αν δεν το κάνει, πιστεύω πως θα το κανουν οι ΞΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ή θα γίνει προεραιτική.... η "ελληνική διαδικασία"

 

Πρέπει το ΤΕΕ και οι Μηχανικοί να αλληλοβοηθηθούμε και να αλληλοεξυπηρετηθουμε ΤΙΜΙΑ όχι για μικροσυμφέροντα, αλλά για το καλό όλων. Προσωπικά πιστεύω ότι το ΤΕΕ μπορεί. Αρκεί να θέλει!

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Οπως του κ*λου και τις αρπαχτής είναι οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, έτσι θα είναι φαντάζομαι και τα ιδωτικά "Πανεπιστήμια". 

 

Ακου Τσιμισκή και Βενιζέλου η πρώτη Πολυτεχνική σχολή στη Θεσσαλονίκη με "μεγάλη επένδυση υψηλότατων standards", που ρε καρντάσια, στο τριώροφο πάνω από τον Αγαπητό ή τα Goodys έγινε αυτή η κολοσσιαία επένδυση?

 

https://www.google.gr/maps/@40.63465,22.939504,3a,90y,301.77h,92.72t/data=!3m4!1e1!3m2!1sKdVpRIUwP1vRC1IR9p5jAQ!2e0

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.