Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απαίτηση ναυαγοσώστη σε πισίνα


eleni_civil

Recommended Posts

47 λεπτά πριν, Arche said:

απαιτείται να είναι φυσικό πρόσωπο παρόν κατά τη διάρκεια όλης της μέρας και το βράδι πως την ασφαλίζουν να μην πέσι κανένας μέσα?

Υπάρχει αναρτημένη πινακίδα σε ευκρινές σημείο, με το ωράριο λειτουργίας (κάπου βρίσκονται στη σχετική νομοθεσία οι προδιαγραφές και το περιεχόμενο αυτής, απλά πάνε 10+ χρόνια που την είχα περάσει από ΕΟΤ, οπότε δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα). 

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 12/11/2019 at 1:24 ΜΜ, ppanag said:

Από το ψάξιμο που έκανα πρόσφατα κατάλαβα ότι:

α) Πάντα απαιτείται να ορίζεται κάποιος υπεύθυνος πιστοποιημένος ναυαγοσώστης (σε μικρές εγκαταστάσεις επιτρέπεται να ταυτίζεται με τον υπεύθυνο της επιχείρησης)

β) σε πισίνα με βάθος < 1,50 μ. δεν απαιτείται φυσική μόνιμη παρουσία ναυαγοσώστη για την λειτουργεία της

γ) για μεγάλες εγκαταστάσεις πισινών απαιτείται μόνιμη παρουσία ναυαγοσώστη και μάλιστα παραπάνω του ενός, ανάλογα με τον πληθυσμό που εξυπηρετεί...

δ) Ο ΕΟΤ δεν έχει πλέον αρμοδιότητα αδειοδότησης, αλλά μόνο γνωμοδότησης/πιστοποίησης

Τα παραπάνω τα λέω με επιφύλαξη, καθώς δεν έχω ολοκληρώσει το ψάξιμο και παράλληλα λόγω του (δ) έχει δημιουργηθεί χάος και στη νομοθεσία

Καλημέρα και καλή χρονιά. Μήπως μπορείς να γράψεις τη νομοθεσία για τη (β) περίπτωση με βάθος <1,40; Με ενδιαφέρει άμεσα.

Ευχαριστώ πολύ

 

On 12/11/2019 at 9:25 ΠΜ, Arche said:

Πλέον για επιπλωμένα τουριστικά διαμερίσματα, που έκανα μια άδεια πρόσφατα, υπάρχει απαίτηση να υπάρχει ναυγασωστης αν το βάθος ξεπερνάει το 1,40. Μιλάμε για πισινούλς 3χ5μ και 2 διαμ/τα 75τμ το καθενα, με 2 υ/δ εκαστο.

Παρακαλώ, πού το στηρίζετε; με ενδιαφέρει προσωπικά!

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς ποια εγκύκλιο αφορά και αν ισχύει όντως να μην χρειάζονται ναυαγοσώστη τουριστικές κατοικίες; Παίζει ρόλο το βάθος;

https://www.healthview.gr/71282/katepeigoysa-egkyklios-gia-toys-elegchoys-se-pisines/

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, παρέχεται η δυνατότητα αποκλειστικά για καταλύματα με λιγότερες από 50 κλίνες ή εμβαδόν κολυμβητικής δεξαμενής μικρότερο από 100 τ.μ., να εκτελεί χρέη υπευθύνου ασφαλείας ο υπεύθυνος λειτουργίας κατάλληλα εκπαιδευμένος. Επιπλέον, δεν απαιτείται ο ορισμός υπεύθυνου ασφαλείας στην περίπτωση κολυμβητικής δεξαμενής τουριστικού καταλύματος, η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά τους ενοίκους μεμονωμένων τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων.

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα και εγω τη εγκύκλιο,

οπότε σε κατοικία που νοικιάζεται τουριστικά είτε βραχυπρόθεσμα (τύπου airbnb) είτε με σήμα ΕΟΤ δεν χρειάζεται ναυαγοσώστης; Αυτό κατάλαβα εγώ. Παίζει ρόλο το βάθος της πισίνας;

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ-2019.pdf

Link to comment
Share on other sites

Μεταξύ των δικαιολογητικών που περιλαμβάνει ο φάκελος είναι:

 τεχνική έκθεση διπλωματούχου μηχανικού στην οποία θα ορίζεται ο «υπεύθυνος ασφαλείας»

 υπεύθυνη δήλωση του φορέα εκμετάλλευσης ότι πληρούνται οι κανόνες ασφαλείας της (α) σχετ. 

Εγώ καταλαβαίνω (και γνωρίζω από προσωπική εμπειρία) ότι ο υπεύθυνος λειτουργίας μπορεί να είναι και ασφαλείας, εφόσον έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα (πτυχίο ναυαγοσώστη). Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να προσληφθεί έξτρα άτομο (ναυαγοσώστης), εφόσον ο υπεύθυνος λειτουργίας έχει λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση. 

Στην τελική, αν το καλοσκεφτεί κανείς, είναι λογικό : δεν νοείται να μείνει δημόσια κολυμβητική δεξαμενή χωρίς εποπτεία σε οποιαδήποτε περίπτωση (είτε βραχυπρόθεσμη, είτε με σήμα λειτουργίας ΕΟΤ, είτε είναι camping κ.ο.κ.). 

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

"Επιπλέον, δεν απαιτείται ο ορισμός υπεύθυνου ασφαλείας στην περίπτωση κολυμβητικής δεξαμενής τουριστικού καταλύματος, η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά τους ενοίκους μεμονωμένων τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων."

Εγώ καταλαβαίνω πως για κατοικίες τουριστικές δεν χρειάζεται

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Οπότε αν γίνει το κακό (κουφια η ώρα), ποιος θεωρείς ότι φέρει την ευθύνη; Γιατί σίγουρα κάποιος θα πρέπει να την φέρει. Νομίζω ότι σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε.

Το τμήμα που έχεις απομονώσει, θεωρώ ότι αντιστοιχεί σε μια κολυμβητική δεξαμενή που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο, τους ενοίκους μιας τουριστικής επιπλωμένης κατοικίας ή έπαυλης (1 πισίνα δηλαδή, αποκλειστικής χρήσης μιας κατοικίας ή μιας έπαυλης).

Διαφορετικά, γιατί κάνει μνεία στην περίπτωση καταλυμάτων με <50 κλινών ή με κολυμβητική δεξαμενή <100τ.μ.;

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

Γι αυτήν την περίπτωση ενδιαφέρομαι. Μεμονωμένη κατοικία νοικιασμένη σε τουρίστες με μια πισίνα, όχι κοινόχρηστη μεταξύ κατοικιών - διαμερισμάτων.

 

Μην κάνεις άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος. Το μήνυμά σου έχει τροποποιηθεί.

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.