Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
ksiv

Επαγ. Δικαιώματα/Επαγ. Επάρκεια μεταξύ κατευθύνσεων

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

 

Είμαι φοιτητής Πολ. Μηχ. και βρίσκομαι σε μια διαδικασία που σκέφτομαι τις δυνατότητες και τους περιορισμούς μεταξύ των διάφορων κατεθύνσεων/ειδικοτήτων που καλούμαστε να επιλέξουμε κατα τη διάρκεια των σπουδών μας. Ενδεικτικά, σας αναφέρω τους 4 τομείς: α) Δομοστατικής β) Γεωτεχνικής γ) Υδατικών πόρων και Περιβάλλοντος δ) Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής

 

Σίγουρα, σημαντικό ρόλο στην επιλογή αυτή για κάθε φοιτητή διαδραμματίζει το ενδιαφέρον που απέκτησε κατα τη διάρκεια των σπουδών του για τα μαθήματα του κάθε αντικειμένου. Επειδή όμως δε θα ήθελα να φτάσω επαγγελματικά σε σημείο να πω "στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα" θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την εργασική σας εμπειρία για να την εντάξω στη διαδικασία επιλογής.

 

Συνοπτικά, ενδιαφέρομαι να μάθω καταρχάς εάν οι απόφοιτοι κάθε ειδικότητας έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Πέραν αυτού όμως, έαν θεωρείτε πως κάθε κατεύθυνση/ειδκότητα προσφέρει επάρκεια μόνο στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

 

Ευχαριστώ

 

Υ.Γ: Λόγω της ένταξης της έννοιας της "επαγγελματικής επάρκειας" δεν έβαλα το θέμα στην κατηγορία "Επαγγελματικά δικαιώματα"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επαγγελματικά δεν έχεις κανένα θέμα και πρόβλημα. Το μόνο κριτήριο είναι η κλίση σου προς συγκεκριμένο αντικείμενο και βέβαια η διάθεση να διδαχτείς πιο εξειδικευμένα μαθήματα. Μια εξαίρεση θα μπορούσε να αποτελεί η ζήτηση πολ. μηχ. από κάποια εταιρία (συμβαίνει αρκετά συχνά, αλλά όχι πάντα) συγκεκριμένης κατεύθυνσης και παρόλο που μπορεί να έχει λάβει γενικές γνώσεις του ζητούμενου αντικειμένου, έστω και από τα 3 πρώτα έτη. Φαντάσου όμως, ότι καλά καλά ούτε στο πτυχίο σου (πάπυρος) δεν αναγράφεται η κατεύθυνση. Είναι κάτι που μπορεί να προκύψει μόνο μέσω της αναλυτικής βαθμολογίας. 

Εγώ προσωπικά, κατεύθυνση δομοστατικού είχα επιλέξει, όμως έβλεπα ότι κάποιοι άλλοι τομείς (τύπου γεωτεχνικής) είχαν πέρα από τα εξειδικευμένα της κατεύθυνσής τους και κάποια άλλα δομοστατικών (επιλογής βεβαίως). Άρα, αν λόγου χάρη σε ενδιαφέρει (αλλά όχι ξεκάθαρα) κάποιος τομέας, αλλά έχεις ενδοιασμούς σχετικά με την επιλογή του, καλό θα ήταν να συγκρίνεις μαθήματα 7ου-9ου (τουλάχιστον σε ο, τι αφορά την Αθήνα, που έχω προσωπική εμπειρία) των κατευθύνσεων που σε απασχολούν και να δεις ποιά θα μπορούσε να είναι η χρυσή τομή (γνώμη μου). 

 

Edit : Ενώ μου το εμφάνισε στα αδιάβαστα, βλέπω ότι έχει μια ημερομηνία δημοσίευσης 2014 (!!). Αν ισχύει αυτό, ζητώ συγγνώμη, δεν το πρόσεξα καν. 

Edited by Directionless

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετα τα τραγικα αποτελεσματα των εισαγωγικων (Πολιτικων Μηχανικων με 800 μορια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) αυτη η σελιδα δεν εχει πλεον κανενα νοημα....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ακόμα κι αν έλεγες να αγνοήσεις τις ειδικές κατηγορίες εισακτέων, ακόμα και οι κανονικές βάσεις είναι απογοητευτικές, τόσο ως απόλυτες τιμές, όσο και σχετικά με τις υπόλοιπες θετικές πλέον επιστήμες, γιατί εντός των πολυτεχνικών, παρά τη λεγόμενη υπεροχή σε Επ/Δικ. από πρώτοι είμαστε πια οι τελευταίοι!

ΕΜΠ 16.385,  ΑΠΘ 14.467, ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΙ 14.311, Πάτρα 13.460, Βόλος 13.140, ΑΤΜ ΕΜΠ 13.047,  ΔΠΘ 11.992, ΑΤΜ ΑΠΘ 11.591, ΜΗΠΕΡ ΧΑΝΙΑ 8.08, ΜΗΠΕΡ ΔΠΘ 7.270

η έλλειψη αντικειμένου σίγουρα επηρεάζει και τις όποιες συζητήσεις για εξέλιξη του κλάδου προς μια πιο ξεκάθαρη κατανομή επαγγελματικών δικαιωμάτων.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.