Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΤΜΕΑΡ ΔΕΗ


tco9998

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

 

Μπορείτε να βοηθήσετε σχετικά με το ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς  Δ.Ε.Η.; Πως υπολογίζεται; Είναι μεταβλητός αριθμός; Υπάρχει κάποιος πίνακας τιμών; Επηρεάζεται από την συνολική κατανάλωση σε μία περίοδο κατανάλωσης; Είναι διαφορετικός αριθμός σε Γ21 τιμολόγιο Δ.Ε.Η. και διαφορετικός αριθμός στα τιμολόγια Γ22;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας.

 

Το έχω διαβάσει το σχετικό άρθρο.

 

Σύμφωνα με τον πίνακα αυτό έχουμε συντελεστή 0,0263 για ΕΤΜΕΑΡ για οικιακή χρήση, από 01/04/2014. Όμως στον λογαριασμό που έχω στα χέρια μου έχω συντελεστή ΕΤΜΕΑΡ 0,02417 με ημερομηνία έκδοσης 04/06/2014.

Τι συμβαίνει; Είναι λογικό; Που είναι τα λάθος; Καθορίζεται το ΕΤΜΕΑΡ από την κατανάλωση και αλλάζει ανάλογα με την κατανάλωση; Υπάρχει κάποιος τύπος;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Από οτι λές, ο συντελεστής ΕΤΜΕΑΡ που γράφει ο λογαριασμός σου μειώθηκε σε σύγκριση με το 0.0267. Άρα πληρώνεις και λιγότερα σε σχέση με αυτά που αναφέρονται στην σελίδα της ΡΑΕ. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς λοιπόν.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο. Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι η ΔΕΗ μπορεί να χρεώνει μέχρι την τιμή ΕΤΜΕΑΡ σύμφωνα με τους πίνακες της ΡΑΕ; Νομίζω πως όχι. Νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο, πιθανόν κάποιος τύπος υπολογισμού.

Κάποια σχέση με την περίοδο της κατανάλωσης ή με την κατανάλωση. Ή μήπως κοιτάμε λάθος πίνακα;

 

Μπορείτε να βοηθήσετε;

Link to comment
Share on other sites

Άρα αν εγώ υπολογίζω την μέγιστη τιμή και ελέγχω με την τιμή που χρεώνει η ΔΕΗ είναι αρκετό. Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.