Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σημαντικές διακρίσεις Ελλήνων αρχιτεκτόνων στον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό της UIA “Utopia and/or happiness in your own Otherwhere”


Engineer

Recommended Posts

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν Έλληνες Αρχιτέκτονες στον πρόσφατο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό της UIA με τίτλο «Utopiaand/orhappinessinyourownOtherwhere», εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και αυξανόμενης ανεργίας στον κλάδο των Αρχιτεκτόνων.

 

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τις RegionI & IIτης UIA με αφορμή το προσεχές 25ο Παγκόσμιο Συνέδριο της UIA, που θα γίνει στο Durbanτης Νότιας Αφρικής, και ολοκληρώθηκε με τη συνεδρίαση της Κριτικής Επιτροπής στις 5 Ιουνίου 2014 στην Κωνσταντινούπολη, στο κτίριο του Τουρκικού Επιμελητηρίου.

 

Οι Αρχιτέκτονες Αριστείδης Ρωμανός και Παύλος Αραβαντινός απέσπασαν με τη συμμετοχή τους ένα από τα τρία ισότιμα δοθέντα πρώτα βραβεία του διαγωνισμού. Τιμητικό έπαινο απέσπασε η ομάδα των Γιώργου Αρβανιτάκη, Δέσποινας Θωμαϊδου και Όλγας Τσαγκαλίδου, ενώ και η Κυπριακή ομάδα των Άννας-Μαρίας Βισσίλα, Τζούλιας Τζώρτζη και Γιώργου Κωνσταντινίδη βρέθηκε ανάμεσα στους επαίνους.

 

Η Κριτική Επιτροπή αποτελούνταν από την καθηγήτρια DenizIncedayi από την Τουρκία, αντιπρόεδρο της UIAγια τη RegionII, τον AntonioRiverso από την Ιταλία, αντιπρόεδρο της UIA για τη RegionI, την καθηγήτρια του ΑΠΘ Φανή Βαβύλη, αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου της UIA και πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της UIA, το Νίκο Φιντικάκη, μέλος του Συμβουλίου της UIA και τον LorenzBraker από την Ελβετία, αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου της UIA.

 

Συνολικά υποβλήθηκαν 33 συμμετοχές από διάφορες χώρες και όλες χαρακτηρίστηκαν από επιτυχή και δημιουργική προσέγγιση του ιδιαίτερου θέματος του διαγωνισμού. Κατά την κριτική επιτροπή οι μελέτες που παρουσιάστηκαν αποτελούν θετικά μηνύματα για το σύγχρονο αλλά και τον μελλοντικό Αρχιτεκτονικό και Αστικό Σχεδιασμό.

 

Καλούνται τόσο οι συνάδελφοι που διακρίθηκαν, όσο και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, να επικοινωνήσουν με το ΤΕΕ και τη Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων στο 210 3291351 για να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες του, ώστε να παρουσιαστούν στην Ελληνική συμμετοχή στο προσεχές συνέδριο της UIAστο Durban.

 

Posted Image

 

Αποτελέσματα Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού UIA με θέμα UTOPIA

 

Πηγή: http://www.sadas-pea...own-otherwhere/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.