Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σχέδιο κανονισμού ενεργειακής απόδοσης.


angelos

Recommended Posts

αυτοι οι πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες μας έχουν εξαφανήση απο το κλάδο των τεχνικών μελετών !ποίος αρχιτέκτονας είναι σε θέση να σου πεί και υπολογίσει τι πυκνοτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να μην έχεις πέναλντι απο την ΔΕΗ στο πίνακα σου .Αρκούντε στο να υπογράφουν αυτοί και άσε να την κάνουν άλλοι την δουλεία , τα κοροϊδα οι ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι.Μια ζωή θα δουλεύουμε για αυτούς, για να εξηπηρετούμε!Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και ενεργειακή επιθεωρητές και στον ηλεκτρολογικό κομμάτι ενός κτιρίου.Η εξοικονόμηση ενεργείας που μπορεί να πετύχη κάποιος είναι πολύ μεγάλη!!Δεν τους ενδιαφέρη φαίνεται .......

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας ρίξει μια πρώτη ματιά, το σχέδιο αυτό μου φαίνεται απαράδεκτο, καθώς ανατρέπει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών, επιτρέποντας σε όλους τους αποφοίτους ΑΕΙ την εγγραφή στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών για όλους (συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών) αποτελεί η παρακολούθηση και επιτυχής ολοκλήρωση (κατόπιν εξετάσεων) εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.

 

Με άλλα λόγια, υπάρχουν οι ίδιες απαιτήσεις για παρακολούθηση μαθημάτων και πιστοποίηση μέσω εξετάσεων από όλους, και από Μηχανικούς και λοιπούς αποφοίτους ΑΕΙ (π.χ. Φυσικούς, Χημικούς, Γεωλόγους, κ.α.).

 

Είναι αυτή δίκαιη αντιμετώπιση; Προάγει την αξιοκρατία;

 

Δεν νομίζω οτι ισχύουν όσα λες .Στο κάτω κάτω εδώ έχει και κάποια προαπαιτούμενα ,να σου υπενθυμίσω οτι πχ στην περίπτωση των ΜΠΕ "κανένας κλάδος μηχανικών δεν εξαιρείται από την εκπόνηση τους " και στην πράξη δεν απαιτεί τίποτα για να πάρεις το αντίστοιχο μελετητικό .

Δεν είδα κανέναν σας να μιλάει για επιστημονική ανεπάρκεια τότε

 

Stayros αν θες την άποψη μου ο χημικός μηχανικός μπορεί να ανταπεξέλθει τουλάχιστον ίδια αν όχι καλύτερα από έναν ΗΜΜΥ που ΔΕΝ είναι ενεργειακός

Link to comment
Share on other sites

ZaXoYs αυτό μοιάζει με μομφή κατά των ΗΜΜΥ που δεν είναι ενεργειακοί, παρά υπέρ των χημικών μηχανικών. Τι να πω πια; Θα πρεπε να γράψω καμιά 50αριά σειρές για το Σύστημά Σαλάτα που από ότι κατάλαβα επικρατεί με μαθήματα-ροές-επ. δικαιώματα στα πολυτεχνεία αυτής της χώρας αλλά θα είμαι τελείως εκτός θέματος.

Από ότι έχω καταλάβει θα προσβληθεί ο κανονισμός αυτός προτού καλά καλά λειτουργήσει, οπότε ας μην κάνουν όρεξη οι "γνωστοί-άγνωστοι" των μηχανικών...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι μομφή είναι καθαρά προσωπική άποψη ,πιστεύω οτι ο μέσος χημικός μηχανικός που αποφοιτά ΣΗΜΕΡΑ με τα ισχύοντα προγράμματα σπουδών έχει καλύτερο υπόβαθρο από τον μέσο ηλεκτρολόγο (πλην ενεργειακών αλλά και αυτό εξαρτάται) σε 1.Θερμοδυναμική και 2.Φαινόμενα μεταφοράς (Μεταφορά θερμότητας και μάζας ) και γενικότερα στα ισοζύγια μάζας και ενέργειας.

Link to comment
Share on other sites

σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες σίγουρα είμαστε η νύχτα με την ημέρα!

άκου εκεί χημικός μηχανικός να σου λέει ότι ο ηλεκτρολόγος δεν ξέρη να κάνει καλά την δουλεία του στα ηλεκτρολογικά!!

μερική εδωμέσα είστε για γέλια!!

 

 

παιδεια κατά τι γνώμη και συμφωνό απόλυτα με τον solar ότι καλό είναι ο καθένας μας τι άποψη του να τη διατιπώση και να την σχολιάση εφόσον το επιθυμή στο email του Υπ.Ανάπτυξης.

 

Ηθελα να ήξερα που είναι ο Σύλλογος Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος που υπερασπίζεται το δίκιο μου!να εκφράση την αντίθεση του σ'αυτό γελίο σχέιο Π.Δ.Μόνο να τα παίρνουν θέλουν!!

Μετά απο αυτά θα διαγραφό απ' όλους τους συλλόγους !

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι διαδοχικές δημοσιεύσεις

ZaXoYs

Link to comment
Share on other sites

σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες σίγουρα είμαστε η νύχτα με την ημέρα!

άκου εκεί χημικός μηχανικός να σου λέει ότι ο ηλεκτρολόγος δεν ξέρη να κάνει καλά την δουλεία του στα ηλεκτρολογικά!!

μερική εδωμέσα είστε για γέλια!!

 

Όντως μερικΟΙ είναι για γέλια , μάλλον δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις οτι η ενεργειακή πιστοποίηση δεν είναι ηλεκτρολογικά και προφανώς κανείς δεν είπε οτι οι ηλεκτρολόγοι δεν γνωρίζουν ηλεκτρολογικά.

Link to comment
Share on other sites

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/EPAGELMATIKA_DIKAIWMATA/XHMIKOI/TAB36228 και http://www.psxm.org

Απλώς να υπενθυμίσω οτι οι Χ.Μ παίρνουν μελετητικό πτυχίο στην κατηγορία 14 (Ενεργειακές μελέτες)

 

Παρακαλώ μείνετε εντός θέματος

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

για τα επ.δικαιώματα τον μηχανικών και όχι μόνο το Υπ.παιδείας δεν είναι αρμόδιο??

Ο στυλιανίδης όταν αναφερόταν "ΣΤΑ ΕΠ.ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ" ΣΤΟΥΣ ΥΠ.ΠΕΧΩΔΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ???

 

Α ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΤΕ "ΘΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" , ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.