Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σχέδιο κανονισμού ενεργειακής απόδοσης.


angelos

Recommended Posts

Τελικά κύριοι ποια είναι τα απαράιτητα προσόντα και προυποθέσεις για να γίνει κανείς ενεργειακός επιθεωρητής?

Προσωπικά εχω πτυχίο ΗΜΜΥ και μεταπτυχιακό, σε θέμα άσχετο με την ενέργεια.

Είναι το ΜΔΕ υποχρεωτικό για του Διπλ/χους μηχανικούς ή μόνο για αποφοίτους άλλων ΑΕΙ-ΤΕΙ?

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα σπουδών των διαφόρων σχολών και τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι διάφορες ειδικότητες, οι μηχανολόγοι - ηλεκτρολόγοι θα ήταν οι πλέον κατάλληλοι για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις. Οι υπόλοιποι θα έπρεπε να είχαν περιορισμούς.Επειδή όμως το μέλι είναι πολύ για τόσους λίγους νοματέους που λένε και στο χωριό μου, θα μπουν κι άλλοι στο χωρό. Καλώς, αλλά θεωρώ προσβλητικό να συμμετέχω σε εξετάσεις μαζί με άλλες διάφορες ειδικότητες. Δεν το λέω λόγω πραγματικών γνώσεων αλλά λόγω σπουδών και ειδικότητας.

Εσείς τι λέτε, ένας Μηχανολόγος με Μελετητικό πτυχίο στην κατηγορία 14, (Ενεργειακά) θα έπρεπε να περνά και από εξετάσεις...;

Link to comment
Share on other sites

Μα άλλο μελέτη και άλλο η επιθεώρηση. Υποθέτω στην επιθεώρηση θα πας να... επιθεωρήσεις. Ή κάνω λάθος; Δεν το έχω ψάξει και πολύ.

 

Εν πάση περιπτώση τα κριτήρια θα πρέπει να είναι πιο λογικά:

 

Ή μεταπτυχιακό ή εξετάσεις πιστοποίησης ή αποδεδειγμένη εμπειρία σε επιθεωρήσεις. Οτιδήποτε παραπάνω είναι υπερβολή

Link to comment
Share on other sites

Στις ενεργειακές μελέτες χρειάζεται κάποιες φορές και επιθεώρηση. Θα δούμε τι μας ετοιμάζουν με το τελικό Π.Δ.

Link to comment
Share on other sites

Την ώρα που εμείς μαλώνουμε ποιος πρέπει να κάνει τις επιθεωρήσεις η Πολιτεία απαξιώνει όλη την ουσία του ΚΕΝΑΚ και των επιθεωρήσεων.

Νομίζω ότι δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι επιθεωρήσεις στα κτίρια έπρεπε να προηγηθούν των μέτρων τα οποία έχουν εξαγγελθεί το τελευταίο διάστημα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια.

Επισημαίνω:

Το πρόγραμμα αλλάζω κλιματιστικό. Δείτε σχετικά: "Απόσυρση κλιματιστικών για το κλίμα ή για το χρήμα;" http://leftengineers.wordpress.com/2009/06/10/allazoklimatistiko/

 

αλλά και τις προχθεσινές ανακοινώσεις για το Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον" για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών. Δείτε σχετικά: http://espaengineers.wordpress.com/2009/07/29/exoikonomisikatoikon/

 

Μετά από όλο αυτό το εμπορικό αλισβερίσι, η δουλειά του μηχανικού για τις επιθεωρήσεις των κτιρίων απαξιώνεται στην κοινωνία και ευτελίζεται στο επίπεδο ενός χαρτιού που πρέπει να πάρουν οι ιδιοκτήτες (κατά το αντίστοιχο Έχω να βγάλω άδεια και όχι να κάνω τη μελέτη του σπιτιού μου).

 

Η αντίδραση σε αυτό πρέπει να είναι εξίσου μεθοδική και συλλογική, όσο και αυτών που μας υπονομεύουν ως κλάδο. Πρέπει κάθε είδους συλλογικότητα μηχανικών (κλαδικά, τοπικά, πανελλαδικά) αλλά και κάθε μεμονωμένος μηχανικός να αντιδράσουμε.

 

Δείτε επίσης δύο παλαιότερα άρθρα που δημοσιεύθηκαν και στο ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ και δυστυχώς επιβεβαιώνονται πανηγυρικά.

 

Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια - Μια απλή υπόθεση

http://leftengineers.wordpress.com/2009/03/01/%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B9%CE%B1/

 

Εξοικονόμηση ενέργειας και μηχανικοί

http://leftengineers.wordpress.com/2008/11/22/%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF/

Link to comment
Share on other sites

Ακούστηκε, αλλά μάλλον ειναι ραδιο-αρβύλα ότι δικαίωμα ενεργειακού επιθεωρητή θα έχουν μόνο διπλωματούχοι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, όπως και πολιτικοί μηχανικοί και κανεις αλλος σε 1η φαση. ΚΑνεις δεν ξερει ομως τι ειναι αληθεια πια.

 

Θα είναι και οι φυσικοί, άλοστε ένας από τους ποιό γνωστούς που ασχολείται χρόνια με την ενεργειακή επιθεώρηση είναι καθηγητής στο Φυσικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελικα τα σεμιναρια που γίνονται απο διαφορους φορεις θα ληφθουν υπόψιν στην αξιολογηση του μητρωου των επιθεωρητων ?

Μηπως δεν ειναι απαραίτητα και πληρώνει ο κόσμος χωρις αποτέλεσμα ?

Γνωρίζει κάνεις τίποτα νεότερο ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mια ερώτηση κρίσεως. Το κομμάτι της ενεργειακής επιθεώρησης χωρίζεται σε δυο τμήματα, αυτό της μελέτης και αυτό της έγκρισης??

Και αν ναι το πολυσυζητημένο τμήμα ενεργειακών επιθεωρητών είναι αυτοί που θα εγκρίνουν και όλοι οι υπόλοιποι χωρίς εξετασεις, σεμινάρια, εμπειρία, μπάρμπα στην κωρόνη κτλ θα μπορούμε να κάνουμε τις μελέτες τις οποίες θα εγκρίνουν οι επιθεωρητες?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.