Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ερωτηση για 2ο ΠΕΑ


Recommended Posts

Χαιρετω ολους τους συναδελφους. Ενας πελατης μου αγορασε ενα σπιτι του 83 για το οποιο ειχε εκδοθει ΠΕΑ το 2012. Ο τοτε επιθεωριτης ειχε κανει προταση για προσθηκη μονωσης ταρατσας η οποια εγινε. Ο πελατης μου τωρα θελει να αλλαξει τα κουφωματα. Απο την τραπεζα εχει παρει το οκ για την προεγκριση. Μου ζηταει να υπολογισω αν ανεβαινει τουλαχιστον μια κατηγορια συμφωνα με το νομο για να λαβει την επιδοτηση. Επειδη ομως ειναι η πρωτη μου επαφη θα ηθελα την βοηθεια σας. Ευχαριστω
 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια κατηγορία ή το 30% χρειάζεται.

 

Τι ακριβώς όμως θέλεις να πληροφορηθείς?

Κάνεις νέο ΠΕΑ με όσα στοιχεία συλλέγεις σήμερα από την επιθεώρησή σου, "στήνεις" το σενάριο των παρεμβάσεων που επιλέγεις να υλοποιήσεις και αφήνεις τους υπολογισμούς στο λογισμικό του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Το ΠΕΑ του 2012 χρηζει ΑΜΕΣΗΣ ανακλησης λογω αλλαγης στα ενεργειακα χαρακτηριστικα του ακινητου.

 

Καλως τα δεχθηκες. Κι εγω με παρομοια περιπτωση παιδευομαι και ειναι πολυ δυσκολη.

Link to comment
Share on other sites

απο πού προκύπτει η απαίτηση για ανάκληση; δεν θα βλάλει απλά νέο ΠΕΑ, λόγω αλλάγης όπως είπες των ενεργειακών χαρακτηριστικών;

Link to comment
Share on other sites

Παραστατικά και πιστοποιητικά από τη θερμομόνωση της ταράτσας, έχει κρατήσει ο ιδιοκτήτης;

 

yian, δεν νομίζω πως θα ήθελε κανείς να μπλέξει από μόνος του με την περίπτωση της ριζικής ανακαίνισης, εκτός κι αν είχε ικανό χρηματικό απόθεμα.

 

Inzaghi, σε αυτό που λες ότι τρέχεις (2ο ΠΕΑ κατόπιν προηγούμενων επεμβάσεων με ίδια κεφάλαια και υλοποίηση νέων μέσω του "εξοικονομώ"), ο ιδιοκτήτης έκανε αίτηση ανάκλησης για να του εκδόσεις το νέο ΠΕΑ;  Γενικά, αν θες, εξήγησε το διαδικαστικό του θέματος.

Link to comment
Share on other sites

Κοιταχτε να δειτε πως εχουν τα πραγματα

 

Κατ αρχας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να υπαρχουν 2 εν ισχυ ΠΕΑ εκτος κι αν προκειται για εξοικονομω κατ οικον

Ρητα και ξεκαθαρα, ειτε οταν εχει γινει λαθος και προκειται να διορθωθει ειτε οταν εχουν αλλαξει τα ενεργειακα χαρακτηριστικα του ακινητου ΠΡΕΠΕΙ να αντικατασταθει το προηγουμενο ΠΕΑ με νεοτερο.

 

Η δικη μου περιπτωση αφορα ΠΕΑ που εξεδωσε συναδελφος το Σεπτεμβριο του 2012 σε πελατη μου που θελει να βαλει το σπιτι του στο εξοικονομω κατ οικον

Και λανθασμενα τετραγωνικα εχει (απο 83,50 τ.μ. γραφει 88,00 τ.μ. και στο τηλ με ειπε το κλασσικο "ελα μωρε για 4-5 τετραγωνικα τι το κανεις θεμα") αλλα και ο οροφος εχει αναγραφει λαθος καθοτι γραφει 1ος οροφος ενω ειναι ανωγειο.

Απορω τι δουλεια εχει κανει (μου ανεφερε οτι αυτος απλα το υπεγραψε αλλα τελος παντων)

 

Εστειλα mail στην ΕΥΕΠΕΝ πριν κανα μηνα και βαλε αναφορικα με το ενδεχομενο ανακλησης ΠΕΑ αλλου συναδελφου και μου ζητησαν, αφενος μια ΥΔ του ιδιοκτητη που να λεει οτι επιθυμει να ανακαλεσει το πιστοποιητικο εκεινο και να αναθεσει σε μενα την εκδοση νεου για τους Χ, Υ, Ζ λογους, αφετερου πληρη τεχνικη εκθεση μου που να περιγραφω πληρως τους λογους που θελω να ανακληθει. Μετρησεις επι τοπου, τεκκμηριωση της αλλαγης εμβαδου, τεκμηριωση της αλλαγης οροφου, διαφορες στις καταναλωσεις σε ΚΑ και κτηριο μου κλπ.

 

Να τα στειλω ολα αυτα ταχυδρομικως στην ΕΥΕΠΕΝ στην Αθηνα για να ανακαλεσουν το ΠΕΑ αυτοι απο το συστημα και να το αντικαταστησω με νεο, το οποιο θα συγκρινουν με το ανακληθεν για να δουν αν οντως υφιστανται αυτες οι αλλαγες που αναφερω στην τεχνικη μου εκθεση.

 

Χρονοβορα διαδικασια πιο πολυ, μεσα σε 1-2 βδομαδες θα εχει ολοκληρωθει μου ειπε. Δε θα υπαρξει θεμα, θα ανακληθει φανταζομαι γιατι αλλιως δεν υπογραφω ενταξη στο Εξοικονομω με μαιμου ΠΕΑ απο μπακαλη συναδελφο...

 

Να επισημανω, για συναδελφους στη Βορειο Ελλαδα, πως ανοιξε παραρτημα ΕΥΕΠΕΝ και στη Θεσσαλονικη, με εξυπηρετικοτατους συναδελφους που απαντουν στο τηλεφωνο 2310 483236

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Inzaghi η δική σου περίπτωση είναι διαφορετική από του Λάμπρου, εσύ ήθελες να κάνεις ανάκληση ΠΕΑ το οποίο έχει λάθη, ενώ ο Λάμπρος ουσιαστικά θέλει να κάνει ΠΕΑ μετά από υλοποίηση Σεναρίου.

Ουσιαστικά θέλει να κάνει αντικατάσταση ΠΕΑ και όχι ανάκληση που να εμπίπτει στο επιτρεπόμενο 5%

Link to comment
Share on other sites

Η ιδια περιπτωση ειναι

Οταν υπαρχει ΠΕΑ πρεπει να ανακληθει, για οποιοδηποτε λογο

Ειτε για εσφαλμενα στοιχεια ειτε για αναβαθμιση.

 

Εκτος κι αν παει να βγαλει δευτερο, θεωρωντας οτι δεν τον ενημερωσε κανενας, αναλαμβανοντας και την ευθυνη των πραξεων του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.