Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας 2009 (ΚΑΔ)


nena

Recommended Posts

Επαναφέρω παλαιότερη δημοσίευση της συναδέλφου myri, γιατί καλύπτει -κατά την κρίση μου- όλες τις περιπτώσεις. (Αυτό ακολούθησα κι εγώ).

 

 

Αρχιτέκτονας Μηχανικός:

  • 71110000 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΡΙΑ
  • 71120000 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ

Πολιτικός Μηχανικός:

  • 71120000 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΥΡΙΑ
  • 71110000 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ

ε, τώρα για τους υπόλοιπους Μηχανολόγους κλπ δεν το έψαξα

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αν κατά λάθος (ή μεγάλη βλακεία,όπως εγώ) κόψεις ΑΠΥ σε εργοδότη με δραστηριότητα που δεν έχεις δηλώσει τί θα πρέπει να κάνεις (ειδικά σε περίπτωση που έχει κοπει την 30/9/2009)

Link to comment
Share on other sites

δηλώσει τί θα πρέπει να κάνεις

την "πάπια" και το σταυρό σου.

μηπως ομως καλύτερα να ρωτήσεις τον λογιστή σου?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σχετικά με τις εκτιμήσεις ακινήτων τι δουλειά έχει ο ΚΑΔ 68.31.16.0000 με τους μηχανικούς? Ο 68.31 είναι ΚΑΔ για μεσιτικά γραφεία.

 

─────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έλεγα πάλι, τι δουλειά έχουν οι μεσίτες με τις εκτιμήσεις ακινήτων... Και πως είναι δυνατό να μην προβλέπουν ακόμα ΚΑΔ αλλά και Σ.Κ.Κ. τόσα χρόνια, για τις εκτιμήσεις από Μηχανικούς που είναι και οι μόνοι αρμόδιοι! Αλλά με το Υπ. Οικονομικών δεν βγάζεις άκρη τελικά...

Εγώ προσωπικά πάντως δε δήλωσα επιπλέον τον ΚΑΔ των μεσιτών. Έτσι κι αλλιώς από τη στιγμή που δεν προέβλεψαν και ανάλογο Σ.Κ.Κ. μου είναι αδιάφορος. Έσοδα-έξοδα όπως πήγαινα και τον γενικό ΚΑΔ "ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ" και αν τους αρέσει. Τό φόρο τους τον παίρνουν και με το παραπάνω ούτως ή άλλως.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Το πρόβλημα είναι ότι αν δηλώσεις τον 71120000 και όχι τον ειδικότερο 71121000 σε πετάει ας πούμε εκτός ΕΣΠΑ (όχι ότι θα πρέπει να μας πολυνοιάζει βέβαια σε τέτοιο φιάσκο που εξελίσσεται και αυτό...).

 

Ρωτησα σημερα στο ΤΕΕ (θεσσαλονικη) αν ισχυει κατι τετοιο και μου ειπαν οτι το ΚΑΔ που θα δηλωσεις μονο το αντικειμενο σου καθοριζει και επισης πως δεν εχει σχεση με την επιδοτηση (δεν τον ειδα και 100% σιγουρο τον αρμοδιο να πω την αληθεια).

Τι ισχυει απο τα δυο?

Μια στις εκατο να παρω την επιδοτηση οταν βγει , δε θα με χαλαγε καθολου... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Ό,τι σου είπα ισχύει φίλε μου. Κάνει λάθος το ΤΕΕ. Δεν έχει επιλογή για ΚΑΔ 71.12.00.00 η εφαρμογή σύνταξης της αίτησης για το ΕΣΠΑ. Έχει μόνο 71.12.1. Συνεπώς αν έχεις αντιστοιχίσει με τον πρώτο ΚΑΔ, και βάλεις (αναγκαστικά όπως σου εξήγησα) τον δεύτερο στην αίτηση, θα υπάρξει αναντιστοιχία. Το ρισκάρεις;

 

Υ.Γ. Έχω την Elep_v1_6_141009.hta έκδοση της εφαρμογής υποβολής προτάσεων. Νομίζω ήταν η τελευταία που είχε βγει και δεν ήταν δυνατή η υποβολή για ΚΑΔ 71.12.00.00 παρά μόνο για 71.12.10.00.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την απαντηση tpanag αν και δεν ξεδιαλυνε το διλημμα γιατι σημερα που ρωτησα και το λογιστη μας μου ειπε οτι το ΚΑΔ εχει να κανει μονο με την εφορια.

Το εσπα δεν πρεπει να "κανει εξαιρεσεις" αναλογα με το ΚΑΔ . Βεβαια σε περιπτωση που γινει εν τελει "εξαιρεση" μου ειπε οτι μπορω να αλλαξω ΚΑΔ ..

Link to comment
Share on other sites

Πολλά δεν "πρέπει" ίσως να συμβαίνουν, αλλά συμβαίνουν. Το θέμα είναι να κάνεις τη δουλειά σου. Αν απορριφθεί η πρόταση σου και δεν πάρεις προέγκριση ...πέταξε το πουλάκι. Ελπίζω να μην διασταυρώνουν εκ των προτέρων τη συμφωνία ΚΑΔ που έχουν δηλωθεί στις ΔΟΥ με αυτούς που έχουν καταχωρηθεί στις προτάσεις. Πάρε τηλέφωνο επειγόντως να ρωτήσεις στο ΕΣΠΑ (άσε το τι λέει ο κάθε λογιστής) και φρόντισε να πας στη ΔΟΥ σου να κάνεις ανάλυση σε κατώτερης βαθμίδας ΚΑΔ (κάπως έτσι το λένε) στους οποίους θα φαίνεται και ο ειδικότερος 71.12.10.00. Ίσως το σώσεις αν η διασταύρωση γίνεται μόνο κατά την προσκόμιση των δικαιολογητικών στην τράπεζα πηγαίνοντας και το χαρτί της ανάλυσης μαζί με τα υπόλοιπα. Αν γίνεται αυτόματα με λήψη στοιχείων από το ΚΕΠΥΟ πριν για να γίνει η προέγκριση, δυστυχώς μάλλον θα απορριφθεί η προτασή σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλησπέρα συνάδελφοι! εχω διαβάσει και αυτή τη θεματική ενότητα και την ενότητα με την εναρξη επαγέλματος για βοήθεια σχετικά με τους ΚΑΔ. Για ηλεκτρολογους μηχανικούς που θέλουν να ασχοληθούν με κατασκευή, μπορεί κάποιος που τους έχει χρησιμοποιήσει και είναι σχετικά σίγουρος να μας πεί ποιοι είναι?

ΑΣΧΕΤΟ! παρατήρησα πολούς πολιτικούς μηχανικούς και αρχιτέκτονες..που ειναι οι ηλεκτρολόγοι??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.